Покупка Б/У Славуты

Автор Number One, 25 Січня 2014, 23:52:46

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

AlexDer

Цитата: SeVA від 19 Грудня 2017, 19:50:44
на заході дійсно вибір великий, але ж дороги дуже багато їхати
найкраще брати на півдні, там зима не дуже зима, тому автівки не такі гнилі, але ж також перти далеко
Ради Славути перти 1000 км в іншу сторону якось дуже сурово)) В мене по місту вибір був не такий вже і великий, більшість як завжди автохламом навіть не назвеш...

SeVA

Обережно, лонгрід))
Шановне товариство, можете мене привітати, я вже майже тиждень є власником Славути, але за те трохи пізніше, спочатку опишу свої походеньки-поневіряння під час пошуку авто, можливо, тому, хто шукає , буде корисно прочитати.
По-перше, я перелопатив масу інформації стосовно купівлі авто, поради, щоденники перекупів і ще багато усього, тут головне не з'їхати з глузду і відокремити корисну інформацію від «води».
Подивився декілька авто в Черкасах.
Висновок номер 1, знайти не пом'яту Славуту до 2 т.$ майже нереально, бампер або крила обов'язково постраждалі. Знайшов авто в Києві, все круто і по ціні домовились, розпитував дуже ретельно, сказав, якщо приїду, то передивлюсь дуже уважно, продавчиня впевнила, шо авто в дуже гарному стані. Взяв гроші, приїхав і почалось :
Капот дуже подряпаний(собака спав!)
Одні дверцята взагалі не працюють
Під амортизаторами підкладки
Важіль вмикання повороту не працює
Салон втомлений
Двигун чистий (помили), але за кришку забули, і на ній лишився шар білого нальоту
За кермо мене не пустили, але двигун робив не рівно, і холості тримав погано
Глушак іржавий
І як вишенька на торті – 3(третє) доручення, яке виявилось простроченим
Розгублений погляд тьоті і риторичне питання: «А  где я тєпєрь найду владельца???»
Висновок другий: при огляді авто перевіряйте не тільки технічний стан, але й всю документацію, номери двигуна, кузова, документи, що підтверджують право власності, до останньої циферки!!!
Поїхав я додому, втративши на поїздці приблизно 1500 грн, але набувши досвіду.
Висновок третій: купуйте авто тільки в своєму місті або дуже поблизу від нього
Далі була купа днів і тижнів, коли я моніторив два сайти: олх і авторіа (не на правах реклами, просто це найпопулярніші і найзручніші ресурси).
Купа телефонних переговорів, чомусь всі продавці завжди на будь-якому операторі окрім лайфа)))) на телефон пішло гривень 250 не менше)))
Висновок четвертий: вдале авто, яке продає власник в гарному стані і не дорого, тобто реально треба швидко продати, одразу ж «збриють» перекупи, ці хлопці працюють надзвичайно швидко.
Щодо перекупів, тут окремий пункт, особисто я не радив би мати з ними справу. Пробіг буде скручений обов'язково, двигун вимиють, «губки підфарбують», а вам потім з цією пані жити.
Навіть одного разу натрапив на шахрая. На олх оголошення про продаж, ціна 1200 за авто максимальної комплектації, навіть склопідйомники заводські, номера не закриті, вся таратайка в ідеалі, але знаходиться в самій крайній точці України, на кордоні з Румунією. Дзвоню, голос у продавця втомлений, говорить українською. Розпитую про авто, блін, так натурально спілкується: і дружина хвора, треба гроші, і навіть готовий пригнати до мене в місто.....але дайте, будь ласка, прєдоплату..... кажу: до побачення, бо в таку халяву не вірю.
Пізніше в пошуках знайшов на авторіа це саме авто, але з більш докладнішим описом і з величезною купою фоток. І знаходилось воно місті Летичів, Хмельницької області, машинка – цукерочка, 1,3 люкс інжектор, рік 9 або 8, не пам'ятаю точно. Але ціна на нього була 2300 $.
Подзвонив продавцю, сказав що фотки його авто використовують шахраї, розпитав про авто. Дійсно в ідеальному стані, просто син купує собі лєксуса, а рідний автопром вже не треба))) Він запропонував мені його за 2150, але все одно, то забагато і задалеко як для мене.
Кинув скаргу на шахрая(наступного дня об'яви вже не було).
Висновок п'ятий: ніколи, нікому не вірити на слово, бо там, де гроші, правди годі й шукати.
І от одного раннього ранку я прокинувся у вихідний і мене аж підкинуло до компа, важко це пояснити. Дивлюсь оголошення і бачу авто: 2009 (майже 10, без одного місяця) рік, 1,3 Lі, перший власник, сервісна книжка, пробіг 50 000 км, сигналізація Конвой, магнітола ,авто без ГБО, заводська шумоізоляція, за 120 км від Черкас, ціна 2300, але почитав коментарі під оголошенням, там вже сторгували до 2000, і за 1900 готові забирати. Дзвоню власнику, прошу детальніші фото, є трохи подряпин, пару коцок до металу і один рижик на арці колеса.
Довго говорили по телефону, я написав список запитань по всьому авто, проговорили кожну дрібницю, навіть за домкрат. Виявилось, що є ще літня рідна гума Бєльшина.
Пропоную пригнати авто, і ,якщо дійсно більше нема проблем, то я його купую! Виявилось, що у власника батько мешкає в Черкасах, так шо з цим питань нема.
І ось авто на величезній асфальтній стоянці коло «Екватора»(зачинений ТРЦ).
Я ретельно облазив авто, начебто все гаразд, потертість руля, педалей, сидінь і рідної гуми приблизно відповідають пробігу авто. От тільки пульт сигналки з дісплеєм був розбитий( але за це я вже чіплятись не став).
Наступного дня поїхали в МРЕО з самого ранку, і після обіду я вже став власником свого першого авто!) у вигляді бонуса мені ще лишили в багажнику ножного насоса і залишки тосолу та гальмівної рідини))

Вже наїздив на своїй Славуті 100 км. Враження «теплі», приємні: досить динамічне авто, здивований, що при моєму зрості в 1,9 м мені зовсім не тісно за кермом, дружина задоволена, а малому на відкуп віддали все заднє сидіння.
Далі обов'язково заїду на СТО, треба перевірити гальмівну систему (коли перезував резину, то виявив, що гальмівні резинові патрубки на передні колеса потріскані), замінити масло в двигуні і в коробці і нехай ходову глянуть. Можливо, свічки, повітряний фільтр і регулювання клапанів.
Далі в планах чохли на сидіння, накладка на кермо, антикорозійна обробка кузова, відновлення сигналізації і, можливо, ГБО-4, але тут я не впевнений ще.
Хочу висловити подяку топікстартеру Number One, і сотоваришам, які наповнили цю тему, вона мені дуже допомогла. Всім успіхів)

Сів за кермо, нерви залиш вдома

Toris

Поздоровляю, колего, з покупкою і вливанням до наших лав!
Хай гарно бігає! :drinks:
Заводьте бортовик.

YDoron

Отличная статья! Добавил на наш новый сайт
..также сохранил туда фото в нормальном размере, чтобы не пропали.