Тормозной диск

Автор Максим, 16 Грудня 2014, 12:36:36

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Максим

Добрый день! Подскажите мне зеленому) чем отличается передний тормозной диск нового образца и старого. И станет ли диск нового образца на Славку 2007г. инж. А то уже при торможении на 40 км бьет руля и педаль))
Slavka 1.2si 2007 года, 59 тык.

Жулик

Цитата: maks_shkurkaДобрый день! Подскажите мне зеленому) чем отличается передний тормозной диск нового образца и старого. И станет ли диск нового образца на Славку 2007г. инж. А то уже при торможении на 40 км бьет руля и педаль))
чувак тебе сюда
http://slavuta-club.info/forum/viewtopic.php?id=291

Максим

Та то я все читал уже. Просто на диагностике сказали что им пипец...
Slavka 1.2si 2007 года, 59 тык.

Жулик

Цитата: maks_shkurkaТа то я все читал уже. Просто на диагностике сказали что им пипец...
давай там потрындим... в той теме...
Пиши там свои вопросы, и я тебе постараюсь ответить и все остальные.
А эту удали кнопочкой...

Думаю тебе стоит почитать темку эту начиная с мого поста
http://slavuta-club.info/forum/viewtopic.php?id=291&p=11

dokerman

парни, подскажите как фиксируется шпилька крепления переднего колеса в тормозном диске. чтоб не вываливалась при установке колеса.

Сволочь

Цитата: dokerman від 03 Листопада 2015, 16:06:31
парни, подскажите как фиксируется шпилька крепления переднего колеса в тормозном диске. чтоб не вываливалась при установке колеса.
Молотком!
"Мечта рабов-рынок, где можно было бы покупать себе господ" Станислав Ежи Лец

dokerman

Цитата: Сволочь від 03 Листопада 2015, 18:45:14
Молотком!

куда бить? толком объясни!
её (шпильку) нужно расклинить как-то после установки. как?

Сволочь

Цитата: dokerman від 03 Листопада 2015, 20:17:51
Цитата: Сволочь від 03 Листопада 2015, 18:45:14
Молотком!

куда бить? толком объясни!
её (шпильку) нужно расклинить как-то после установки. как?
Я брал медную проволочку сгибал буквой "Г", вставлял в отверстие, загонял шпильку, молотком, не сильно, и всё.
"Мечта рабов-рынок, где можно было бы покупать себе господ" Станислав Ежи Лец

dokerman

Цитата: Сволочь від 03 Листопада 2015, 21:04:35
Я брал медную проволочку сгибал буквой "Г", вставлял в отверстие, загонял шпильку, молотком, не сильно, и всё.

спасибо

ВКБ

Розібрав передні тормоза, хотів замінити колодки. На старих залишок 2,5-3мм. Потім поміряв товщину дика тормозного  - 8мм. А книга каже що це нижня межа. Чи юзати ще далі чи міняти? Видно, що так сконструйовано, що заклинити може тільки якщо колодка дотреться до 0 а диск буде 4мм товщино. Але це вже клин і катастрфа може бути.

У кого дотирало до 8мм і хто що робив?
Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.

Vitaliy.

У меня было, дотирал до 5 или 6 мм. Как доберусь до старых блинов, померяю толщину.
Занимаюсь ремонтом авто.Радиолюбитель.Электрика и не только.
Я предпочитаю делать в своей жизни то, что мне нравится. А не то, что модно, престижно или положено.
 рус иван пнх

ВКБ

Цитата: Vitaliy. від 03 Червня 2016, 23:19:48
У меня было, дотирал до 5 или 6 мм. Как доберусь до старых блинов, померяю толщину.

Тобто з 8 на 7мм при нових колодках думаю нічого страшного не станеться. Тим більше що обічайка лишається незатертою і розірмати не повинно .
Це не зрозумів з якого матеріалу зроблено диск, чи то з ВЧ чи СЧ чавуну чи ковкого, чи з якоїсь легованої стлі , тіпа 65Г, Сталь 60, 70, 40Х. Всі Варіанти бувають зустрічаються. Термообробка середньої твердості.

Віталька, знайшов старі бублики? У кого які булі мінімальні?

Vitaliy.

Виталька в минулому :) Якщо потрiбно, то завтра попробую пошукать.
Занимаюсь ремонтом авто.Радиолюбитель.Электрика и не только.
Я предпочитаю делать в своей жизни то, что мне нравится. А не то, что модно, престижно или положено.
 рус иван пнх

Алексчук

Цитата: ВКБ від 05 Червня 2016, 11:10:34

Тобто з 8 на 7мм при нових колодках думаю нічого страшного не станеться. Тим більше що обічайка лишається незатертою і розірмати не повинно .
Це не зрозумів з якого матеріалу зроблено диск, чи то з ВЧ чи СЧ чавуну чи ковкого, чи з якоїсь легованої стлі , тіпа 65Г, Сталь 60, 70, 40Х. Всі Варіанти бувають зустрічаються. Термообробка середньої твердості.

У меня в дороге разорвало диск (за 350 км от дома), толщина была около 5мм, поэтому возил после этого всегда с собой запасной. Чтобы доехать до магазина пришлось снять супорт и подвязать под днищем.

ВКБ

Цитата: Алексчук від 06 Червня 2016, 07:51:55
Цитата: ВКБ від 05 Червня 2016, 11:10:34

Заз ЗАЗ диски я впевнений 100%, тому що вони 100% проходять магнітопорошкову дифектоскопію. А на рахунок інших сумнів, можуть попадатись з тріщинами. Але розрив диску може не пов.язаний з тріщеною і диск може бути якісний, просто знос до 5 мм це перебор і по навантаженню тормозіння просто не витримав сігми на розрив. Це думаю нормально.

Віталік, я поняв. Твій досвід теж треба - шукай.

У меня в дороге разорвало диск (за 350 км от дома), толщина была около 5мм, поэтому возил после этого всегда с собой запасной. Чтобы доехать до магазина пришлось снять супорт и подвязать под днищем.

Дякую за досвід.
Думаю що 5 це перебор. Книга пише з 10мм нового допускаэться 8мм мінімум  зношеного. Тому думаю крайній буде з порушеннями заводу-виробника при не докінця ргуженій і гальмувати потихеньку 7...6,5 мін. як крайня міра і купувати прозапас нові.
То понятно чому розірвало - вони чавунні. Аби стальний то не порвала, але стальний не так тормозить, гріється і довго остиває і коробиться від темперетури і б.є потім. Навіть при нормальній термообробки з довгим відпуском і старінням.

І ще, треба чичстить торці приляганя на фланці і не перетискувати болти прижиму диску до фланця. Там немає необхдності перетискати сильно, інакше мікроненівності фланцю чи спресованиї на торці грязі яку не помітили , буде деформувати диск.