Вопрос-ответ

Автор Vitaliy., 18 Лютого 2015, 10:52:08

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 5 Гостей дивляться цю тему.

Vasyl Vasyliovych

Цитата: Олександр 1968 від 04 Серпня 2023, 21:11:21Я не про клапан питав,а за комутатор.
Як я раніше вже писав "Комутатор я не міняв". Я купив авто з цим комутатором, і взагалі в авто я нічого не міняв, ну крім масла, масляного, повітряного і бензинового фільтрів, і то замінив я це все відразу після покупки і авто після цього їздило. Ну добре спробую ще датчик Холла замінити.
Як це все почалося: Попросив мене знайомий потягати його 2109 (я с дуру погодився), я потягав і коли вже повертався додому авто заглохло і більше не заводилось, і вже мене потягли додому. Я думав ремінь проскочив, але ні все по міткам.

Vasyl Vasyliovych

Цитата: igo61 від 04 Серпня 2023, 21:23:04У вас в руках раньше машин заводился или она попала к вам уже не заводящейся? Прозвоните провод с пина 3 коммутатора в сторону разъёма ДХ и в сторону конечника карбюратора. Если пин звонится в сторону ДХ, то должен стоять коммутатор, который вы назвали. Если пин звонится в сторону карба, то должен стоять коммутационный блок 1103.ХХХХ (чи как там его  :-D ).
Прозвонив йде з 3 контакту комутатора на роз'єм датчика Холла. Але раніше це все якось працювало.

igo61

Значит сдох ДХ.
Для бОльшей уверенности снимите центральный провод с крышки трамблёра, закрепите возле корпуса авто его металлический наконечник примерно в 10 мм от чистого металла корпуса или дрыгателя и покрутите стартером (для облегчения стартеру и аккуму можно повыкручивать свечи) - в такт вращению двигателя должна проскакивать искра между корпусом и наконечником. Не будет - ДХ  под замену.
Куда ты скачешь, гордый конь, и где откинешь ты копыта?

Сергей

ДХ такая тварюка, что может сразу сдохнуть, может выёживаться, может на горячую сдыхать.
А до того, как стала глохнуть не было прострелов в выхлопную?

\"Только дураки учатся на своих ошибках\" Отто фон Бисмарк

romuald

Ще один спосіб діагностики ДХ: витягніть центральний ВВ дріт з трамблера. Підключіть до нього свічку і зафіксуйте свічку на масу. Від'єднайте роз'єм ДХ від трамблера і вставте в середній контакт голку. Увікніть запалення. Ведіть голкою по корпусу двигуна. На свічці має проскакувати іскра.

igo61

В нашому випадку машина працює від "аварійного запалення", тобто ланцюг "роз'єм ДХ - комутатор - розподільник - ВВдроти - свічки" цілий, не ушкоджений.
Куда ты скачешь, гордый конь, и где откинешь ты копыта?

vladishtm

Цитата: Vasyl Vasyliovych від 04 Серпня 2023, 15:21:36іскра є,
Книжки пишуть  , що важлива не тільки наявність імпульсу від ДХ, але й форма цього імпульсу  :gvozd: .
Ще пишуть що , можна доїхати на аварійному запаленні до дому (швидкість при цьому вказують до 90 км) , і треба міняти ДХ.
Славута 1,3Li 2009
ЭБУ М10.3+  М113111SL132022         
исправ.MIKAS11.0.AEC 02.33.111Dec2

Vasyl Vasyliovych

Цитата: igo61 від 04 Серпня 2023, 22:17:24Значит сдох ДХ.
Для бОльшей уверенности снимите центральный провод с крышки трамблёра, закрепите возле корпуса авто его металлический наконечник примерно в 10 мм от чистого металла корпуса или дрыгателя и покрутите стартером (для облегчения стартеру и аккуму можно повыкручивать свечи) - в такт вращению двигателя должна проскакивать искра между корпусом и наконечником. Не будет - ДХ  под замену.
Іскра є.
Цитата: Сергей від 05 Серпня 2023, 11:17:43ДХ такая тварюка, что может сразу сдохнуть, может выёживаться, может на горячую сдыхать.
А до того, как стала глохнуть не было прострелов в выхлопную?
Не було.
Цитата: romuald від 07 Серпня 2023, 07:37:35Ще один спосіб діагностики ДХ: витягніть центральний ВВ дріт з трамблера. Підключіть до нього свічку і зафіксуйте свічку на масу. Від'єднайте роз'єм ДХ від трамблера і вставте в середній контакт голку. Увікніть запалення. Ведіть голкою по корпусу двигуна. На свічці має проскакувати іскра.
Іскра є.

Vasyl Vasyliovych

Замінив свічки і ВВ дроти не допомогло (вони все одно старі були і напрошувались на заміну), а датчик холла ні (не було в магазині, сам я в селі живу, а в районому центрі всьго пара автомагазинів, в одному не було, а інший чомусь був закритий). А ще я помітив якщо завестись від АЗ хвилин через 5, збільшуються холості оберти, раніше такого не було.

vladishtm

Цитата: Vasyl Vasyliovych від 07 Серпня 2023, 21:03:03в районому центрі всьго пара автомагазинів, в одному не було, а інший чомусь був закритий).
Нова пошта наше усьо. В сумі десь грн 150максим. і вже  б може і порішали
Якщо форма імпульсу має значення то таке дивитись тільки осцилографом.
Spoiler

[close]
Spoiler
Славута 1,3Li 2009

Vasyl Vasyliovych

Цитата: vladishtm від 07 Серпня 2023, 21:14:39Нова пошта наше усьо. В сумі десь грн 150максим. і вже  б може і порішали
Я взагалі багато чого купую через інтернет (бо вибір у мене тут не дуже великий), переважно с доставкою на укрпошту (бо є в селі), іноді на нову пошту (коли не згодні на укрпошту відправити), але брати 1 товар за 65грн не дуже доцільно. Через пару днів має бути завоз, все одно там буду.

Skiper

Цитата: Vasyl Vasyliovych від 07 Серпня 2023, 21:37:22але брати 1 товар за 65грн не дуже доцільно.
Якість залежить від виробника, тому, іноді, за якісну комплектуючу (а якщо пощастить - то заводську) можна й доплатити за пересилку. Не факт, що в місцевому магазині завезуть дійсно якісну деталь.
Я завжди купляю в відомих ТавроСлавутоводам інтернет магазинах, тим паче можно прочитати відгуки на конкретні деталі та замовити найкраще по ціні/якість.
Крім того, завжди є що добрати по дрібноті, в кінцевому результаті виходить дешевше, ніж у місцевих і те, що ти обрав, а не те, що виставлене на вітрині в одиничному екземплярі за принципом: або купляй, або йди за кораблем і не мішай.
Хоча це діло хозяйске.
З.І. Подивився, Датчик Холла, є китайські різні, є пензенські, е DECARO.
Slavuta 1.2SI by Skiper
Мы в ответе за тех, кого вовремя не послали за русским кораблём

romuald

Завжди з собою в бардачку вожу: ДХ, комутатор, пасок ГРМ та генератора, АЗ+МД, комплект ламп. Як тільки щось пішло на заміну, то зразу докуповую назад в запас. Тоді з пошуком нема проблем.
PS ще забувся про бігунок на трамблер...

Vasyl Vasyliovych

Мене цікавить як працював електромагнітний клапан холостого ходу, якщо у комутатора 0729.3734 7 контакт не міг його відкривати, а дріт з клапана точно йде на 7 контакт. Авто заводилось з закритим клапаном виходить? Голка була ціла, не відрізана. На заміну цього комутатора можна ставити будь-який на 6 контактів від 2109 (якщо клапан заживлений напряму від котушки)?

vladishtm

Цитата: Vasyl Vasyliovych від 08 Серпня 2023, 21:19:57Мене цікавить як працював електромагнітний клапан холостого ходу, якщо у комутатора 0729.3734 7 контакт не міг його відкривати, а дріт з клапана точно йде на 7 контакт. Авто заводилось з закритим клапаном виходить?

Книжка Tavrija, Slavuta. Ustrojstvo, jekspluatacija, remont. 2006.pdf там багато  розписано.
Spoiler
[close]
А клапан це ж ЕПХХ ? То він же ж нормально відкритий (і при запуску теж)... . і тільки при певних  обертах  (заведено + хід...) закривається. Чи про що?
Spoiler
[close]
Славута 1,3Li 2009