Паровое отопление своими руками

Автор Жулик, 22 Квітня 2015, 17:07:27

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

ВКБ

Стоїть цегляна з 2005 без вікон без дверей пуста 5типоверхівка цегляна , колишній гуртожиток, мали реконструювати на 60 комфортних квартир по 70 м кв. і зовнішній ліфт, рубероїду нема, затікала 10 років, поросла на поверхід деревцями. Червона рядова цегла в 2 цеглини стіна . Зараз по необхідності обстежили, перевели в комунальну власність , так як банк заарештовуаав і купа історій, і будуть відновлювати. Цегляна не має арматури в середині вертикальних панелей, а бетонне перекриття 220мм напівпустотіла не промока глибше 1 см.Плити всі на поверхар хрестом арматурою переварені між собою по техдокументації в місці центральної  несучої стіни. І вона крихкіше за панелі, але легше. Висновок, що багато брешуть взвгалі навкруги. Я сам туди ходив, все несуче в принципі ціле. При лишку стіги 1/3  від несучої ділянки при епізолних руйнуваннях - відповідає попреековій і вертикальній міцності. Тобто стіна внаслідок потреби в перегородочній функції має надлишкову міцність. Тому 5ти поверхівка, колишня общага уходе на держвідновлення для ТВП. Голова інженера, чесного прораба і працьовитого працівника робе те, що не видно балаболам з влади. Особисто нагмнав місцеву владу звернути на стан будівлі, хотів організувати клоператив і залучити бажаючих, так як вартість по відомості несучої капітальної конструкції 0 грн ))).Притому що цеглига вартує 7,5грн, то твкий каркас квартири - шара готова, бери оздоблюй живи.
Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.

ВКБ

Є у нас в області Липняжка. Там купа висоток пустих, моторошно. Розібрати пепевести, або розвинути життя там. Фільми знімати можна. Невдале містечко породнє в основному з блочних конструкцій, але навіть зараз відповідають ДБН по конструктиву, окрім вимоги ліфу при 5ти поверхах, яке вирішується без проблем, лише $ давай. Зносити панельки цілі не варто, варто з них робити лялю.
Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.

drone

А кто их планирует сносить, ну кроме урбанистов, человейниковых фундаменталистов? Может они покажут хоть одну страну соцблока в ЕС где снесли панельки? После доведения их до нынешних стандартов, условно говоря утепление 15 см пенопласта с выносом точки росы в последний, конструкция становится фактически вечной что давным-давно сделали домовладельцы в ЕС.
Больной c синдромом Дауна защитил диплом по истории Украины
"Картина мира вдруг начала сходиться,
Теперь у меня есть мнимая единица"

Toris


vladishtm

Цитата: drone від 06 Вересня 2022, 13:42:07Тупые финны явно ничего не понимают в этих ваших тепломагистралях

Ну не знаю, чи тупі фіни, але я зараз в селі,  своїй хаті, з газовими конвекторами і на всяк випадок яка не яка піч цегляна. Ну на крайняк ще від розетки можна. Зовсім накрайняк бочка посеред кімнати і труба в вікно. І  знаеш, ну набагато спокійніше як то, і аварій знаю не буде як за життя в кварирі Обухова -а то було в новому мікрорайоні з промузловою котельнею. Я керую температурою та гаманцем сам, а не фігею від квітанції коли температуру теплоносія все знижували , а вартість гігакалорії все підвищували  }-) . Я ще застав мінімальний теплоносій 90град, а зараз скільки? 70град? Таке само і вода гаряча. Ще й літом її відключать і мийся як хочеш. А від центральго сказали не дамо відключати -бо проект  }-)
Так що не треба мені ля-ля - я добре вивчив ситуацію з середини. І точно можу провести порівняння.
Славута 1,3Li 2009
ЭБУ М10.3+  М113111SL132022         
исправ.MIKAS11.0.AEC 02.33.111Dec2

drone

Да-да, изучили. И топите "халявным" газом ровно до тех пор, пока кто-то другой оплачивает его своими налогами через дотации нафтогазу вместо дорог, больниц, школ и тэдэ.
Больной c синдромом Дауна защитил диплом по истории Украины
"Картина мира вдруг начала сходиться,
Теперь у меня есть мнимая единица"

vladishtm

Цитата: drone від 06 Вересня 2022, 22:00:38И топите "халявным" газом
Та ти шо? На тому "халявному газі" всі власники обл газів стали злидарями прямо  :-D Я вже не кажу про труби і роботи які були виконані за кошти власників домовладінь для прокладки газу в оселі, а тепер здирається оплата транспортування по тих розводках.
І Не плутай газ в промисловість і (ТЄЦ там такох), іта газ у побут. А от давати можливість людям мати за що робити енергосбереження в оселях -це важливо.
А взагалі я вже давно сказав -газ потрібно убрати нафіг від осель (любих) і тільки єлектрика.!
Славута 1,3Li 2009
ЭБУ М10.3+  М113111SL132022         
исправ.MIKAS11.0.AEC 02.33.111Dec2

drone

Из-за продолжающейся декоммунизации достижений ГОЭЛРО задумался о добавлении 12-и вольтового насоса параллельно циркуляционному. Поставить что-то вроде электропомпы от газели чтоб можно было прогревать систему от аккумулятора при отсутствии электроэнергии. В ней смущает малое заявленное давление в 0.15 атм. В теории чисто для циркуляции этого должно хватить, но хочется еще и использовать этот насос для закачки воды в бойлер, а там нужно хотя-бы 0.2 атм. На альтернативы с каких еще машин можно посмотреть?
Больной c синдромом Дауна защитил диплом по истории Украины
"Картина мира вдруг начала сходиться,
Теперь у меня есть мнимая единица"

Володимир

Цитата: drone від 20 Жовтня 2022, 18:00:18Из-за продолжающейся декоммунизации достижений ГОЭЛРО задумался о добавлении 12-и вольтового насоса параллельно циркуляционному. Поставить что-то вроде электропомпы от газели чтоб можно было прогревать систему от аккумулятора при отсутствии электроэнергии. В ней смущает малое заявленное давление в 0.15 атм. В теории чисто для циркуляции этого должно хватить, но хочется еще и использовать этот насос для закачки воды в бойлер, а там нужно хотя-бы 0.2 атм. На альтернативы с каких еще машин можно посмотреть?
Може простіше купити перетворювач з 12в в 220 в? Циркуляційний насос бере 25 ват в середньому, то можливо з акумулятора буде братись потужність 30-35 вт, думаю в результаті вийде менше ніж бере газелівська помпа. Ну і різниця в продуктивності 50 куб/год в циркуляційного і 1,4 куб/год в газелівського.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

drone

Цитата: Володимир від 21 Жовтня 2022, 09:02:24Може простіше купити перетворювач з 12в в 220 в? Циркуляційний насос бере 25 ват в середньому, то можливо з акумулятора буде братись потужність 30-35 вт, думаю в результаті вийде менше ніж бере газелівська помпа. Ну і різниця в продуктивності 50 куб/год в циркуляційного і 1,4 куб/год в газелівського.
Вариант. Китай уже предлагает маломощные инверторы по цене помпы. Я думал они значительно дороже. И не понятно что там с КПД. С другой стороны нашел мерседесовский насос который обещает 900 л/ч при 12 Вт, но цена в три раза выше.

50м3/час - это, вероятно, перебор. У моего DAB-а такая характеристика
Больной c синдромом Дауна защитил диплом по истории Украины
"Картина мира вдруг начала сходиться,
Теперь у меня есть мнимая единица"

vladishtm

Славута 1,3Li 2009
ЭБУ М10.3+  М113111SL132022         
исправ.MIKAS11.0.AEC 02.33.111Dec2