Проблема з пічкою!!! Допоможіть замерзаю!!!

Автор Анатолий, 27 Грудня 2015, 09:05:09

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

drone

Цитата: Romka від 03 Квітня 2023, 13:09:56Треба не костиль ставити, а привести до ладу систему.
Единственный способ приведения "в порядок" - установка термостата с 1.4 на котором инженеры таки исправили свой просчет спустя 30 лет.
ИЧСХ еще на древнейших 400-х москвичах термостат стоит на головке. Нахрена понадобилось городить огород с выносным как у жигулей? Тольяттинцы и то вернулись к термостату на головке уже в 10-м семействе.
Больной c синдромом Дауна защитил диплом по истории Украины
"Картина мира вдруг начала сходиться,
Теперь у меня есть мнимая единица"

User2108

Цитата: drone від 03 Квітня 2023, 16:12:55
Цитата: Romka від 03 Квітня 2023, 13:09:56Треба не костиль ставити, а привести до ладу систему.
Единственный способ приведения "в порядок" - установка термостата с 1.4 на котором инженеры таки исправили свой просчет спустя 30 лет.
ИЧСХ еще на древнейших 400-х москвичах термостат стоит на головке. Нахрена понадобилось городить огород с выносным как у жигулей? Тольяттинцы и то вернулись к термостату на головке уже в 10-м семействе.
:facepalm:

romuald

Цитата: drone від 03 Квітня 2023, 16:12:55
Единственный способ приведения "в порядок" - установка термостата с 1.4....
А чо, я привів в порядок СО шляхом промивки, встановлення правильних патрубків і якісного термостата...і ніколи вона не перегрівається, і пічка в порядку...Хоча, теж думав про лайносовський термостат і переробку під нього, але поки влаштовує...І да, прогрівається довго взимку. Влітку докурив цигарку і поїхав...

drone

Цитата: romuald від 03 Квітня 2023, 19:12:40А чо, я привів в порядок СО шляхом промивки, встановлення правильних патрубків і якісного термостата...і ніколи вона не перегрівається, і пічка в порядку...Хоча, теж думав про лайносовський термостат і переробку під нього, але поки влаштовує...І да, прогрівається довго взимку. Влітку докурив цигарку і поїхав...
Потому, что с термостатом от 317-го у вас вся ОЖ циркулирует через печку в отличии от выносного термостата с холостым "малым кругом" мало того, что через широкие патрубки, так еще и через верх основного радиатора. После сравнения попой все сразу становится ясно.
Больной c синдромом Дауна защитил диплом по истории Украины
"Картина мира вдруг начала сходиться,
Теперь у меня есть мнимая единица"

Romka

Аналогічно, romuald, але я б сказав, що проргів не довше чим на ланосі чи авео.
Хоча, да, термостат на блоці більш ефективний і  досконаліша система, але з заводу. Бо морока по перероблені імхо не оправдан.
Slavuta BRABUS 1.3L LPG 4

vladishtm

Дивно, але  чому ніхто не бере в розрахунок варіанти решіток (передніх) на Славутах?  Звісно тоді взимку буде різна реакція (при інших рівних умовах і звісно справній системі опалення).
Є наприклад такі

А є такі

Теплоносій в радіаторі не святим духом, і термостат не трігер, відкривається не скачком а лінійно. Немає в Славуті окремого нагрівача для пічки. Хочемо і двигун, щоб не перегрівся і пічка щоб шкварила  :wacko:  А то якось вперлися в пічки. Одні кажуть погана, інші кажуть добра  :dunno:
Славута 1,3Li 2009
ЭБУ М10.3+  М113111SL132022         
исправ.MIKAS11.0.AEC 02.33.111Dec2

Toris

У мого славутка я встановив літню решітку і стояла вона там усі 4 роки всесезонно аж до самого продажу. Так ось, у морози і двигун нормально прогрівався, і пічка шкварила. Тому що термостат працював і штатний кран пічки був справний. Трохи довше, мабуть прогрівалась, але картонку я так і не спробував, бо просто не було потреби.

Romka

З усією повагою, решітки в іншій темі. Скажу вже раз так, навіть на новій машині у мене в - 15 вмикався вентилятор охолодження після проїзду кілометрів 50 інтенсивно та заїзду в двори. Перегрів навіть в Криму при цьому не відбувався.
Slavuta BRABUS 1.3L LPG 4