Slavuta CCM, або вправляємо пічці мізки: клімат-контроль своїми руками

Автор Noise, 25 Січня 2018, 11:37:25

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Володимир

Цитата: igo61 від 12 Лютого 2018, 13:54:06
Цитата: Володимир від 12 Лютого 2018, 10:15:42
Я собі замовив такого, чекаю на посилку.
Хлопцы, это всё понятно. Но у меня свои хотелки.
Я хочу модуль с транзисторами сделать на карболитовой площадке, где раньше были балластные резисторы штатной "гасилки" оборотов. И поставить эту площадку на штатное место печки - в потоке воздуха, для лепшего охлаждения.
На крутилку оборотов хочу примастырить как минимум 4-ступенчатый светодиодный индикатор положения крутилки.
Ну я свою сьогодні отримав, завтра протестую, то відпишусь, чи треба радіатори обдувати повітрям, чи вони і так холодні.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

igo61

Я свой девай тестил с реальным славутовским моторчиком (две крылатки). Один силовой транзистор (IRF4905)без радиатора и диодная сборка (выдернутая из компового БП) параллельно моторчику. На ШИМе до 50% транз практически не греется, а диоды ощутимо - градусов 30...35. Больше 50% не стал рисковать без радиаторов.
Куда ты скачешь, гордый конь, и где откинешь ты копыта?

Noise

Цитата: igo61 від 12 Лютого 2018, 15:06:26На ШИМе до 50% транз практически не греется, а диоды ощутимо - градусов 30...35. Больше 50% не стал рисковать без радиаторов.

А далі починає грітися транзистор, а діод, навпаки, робиться холодним.

Серёга

Я хочу модуль с транзисторами сделать на карболитовой площадке, где раньше были балластные резисторы штатной "гасилки" оборотов. И поставить эту площадку на штатное место печки - в потоке воздуха, для лепшего охлаждения.
На крутилку оборотов хочу примастырить как минимум 4-ступенчатый светодиодный индикатор положения крутилки.

Блин а я думал для чего так разместили эту плату теперь понял)
Мы работаем на работе,которую ненавидим,чтобы купить вещи,которые нам не нужны!

Toris

Хе, при такому розміщенні в салон постійно заганятиметься повітря з випарами радіодеталей... Неекологічно та біонебезпечно.

Олександр 1968

Цитата: Toris від 15 Лютого 2018, 08:06:32
Хе, при такому розміщенні в салон постійно заганятиметься повітря з випарами радіодеталей... Неекологічно та біонебезпечно.
Ага випари радіодеталей це дуже страшно,мабуть ти вже повикидав з дому все що містить електроніку,а цей пост відправив телеграмою чи бандеролькою.😂

Toris

Якщо, не дай, Боже, рване конденсатор, то в салоні стане не комфортно, пічка буде вимкнута, а вікна розкриті.

Колись в мене зарядка вдома рванула, то провітрював квартиру довго і натхненно.

igo61

Toris, если ты про это:
модуль с транзисторами сделать на карболитовой площадке, где раньше были балластные резисторы штатной "гасилки" оборотов. И поставить эту площадку на штатное место печки - в потоке воздуха, для лепшего охлаждения.
Обрати внимание на выделенное. Там никаких кондёров не будет - два транзистора и диодная сборка на радиаторе. И всё. Остальная схема будет в салоне с соответствующими мерами защиты.
Если ждать, что
Цитувати виділенене дай, Боже, рване конденсатор
то треба вынести из машины и майфун, и нафигатор, и регистратор, и ЭБУ. За мобильник я вообще молчу - его лучше на вировке тянуть за собой метрах так в пяти.
Цитата: Toris від 15 Лютого 2018, 10:24:21
Колись в мене зарядка вдома рванула, то провітрював квартиру довго і натхненно.
Мать то була Пєкінська зарядка? :-D
Куда ты скачешь, гордый конь, и где откинешь ты копыта?

Toris

Цитата: igo61 від 15 Лютого 2018, 10:34:31Мать то була Пєкінська зарядка? :-D
Здається, Samsung, не сама дешева. На два акумулятори AA. Монтаж плати акуратний, чистенький. Чиє "made in" вже не пам'ятаю.

Noise

Парадокс: нібито в люксовій панелі розміри більші, але компоненти тісніше вкладаються, якась незручна вона. Ще й регулятор вентилятора треба окремо на шлейфі вивішувати й гаєчкою до торпеди прикручувати, бо він там втоплений капєц...

Хлопці, а хто зможе роздрукувати ескіз плати, вирізати, прикласти (або скотчем приклеїти) до місця встановлення і оцінити, чи збігаються розміри і чи регулятор температури чітко навпроти щілини в панельці стає? Бо в мене щось не знайшлося знайомих з люксовою торпедою.

Картинка для привертання уваги:

Володимир

Noise

Цитата: Володимир від 15 Лютого 2018, 21:20:36Якою програмою малюєш такі картинки?

Cadsoft Eagle. Недавно їх викупили Autodesk і викотили нову версію, але мені щось не зайшло, користуюсь старішою.

Володимир

Цитата: Noise від 15 Лютого 2018, 22:19:02
Цитата: Володимир від 15 Лютого 2018, 21:20:36Якою програмою малюєш такі картинки?

Cadsoft Eagle. Недавно їх викупили Autodesk і викотили нову версію, але мені щось не зайшло, користуюсь старішою.
Дякую, попробую що за штука.

iseriki

Цитата: Володимир від 12 Лютого 2018, 14:57:15
Ну я свою сьогодні отримав, завтра протестую, то відпишусь, чи треба радіатори обдувати повітрям, чи вони і так холодні.
Володимир, вдалося потестувати регулятор? Як показує себе в роботі?

kent333

Цитата: Noise від 15 Лютого 2018, 20:18:13
Парадокс: нібито в люксовій панелі розміри більші, але компоненти тісніше вкладаються, якась незручна вона. Ще й регулятор вентилятора треба окремо на шлейфі вивішувати й гаєчкою до торпеди прикручувати, бо він там втоплений капєц...

Хлопці, а хто зможе роздрукувати ескіз плати, вирізати, прикласти (або скотчем приклеїти) до місця встановлення і оцінити, чи збігаються розміри і чи регулятор температури чітко навпроти щілини в панельці стає? Бо в мене щось не знайшлося знайомих з люксовою торпедою.

Картинка для привертання уваги:

Почему это не нашлось?)