ZAZ 11030840 Slavuta 1,3 Li 2003 -> Lanos SE 1.5i 16/SOHC 2011

Автор Ivan1988, 23 Травня 2018, 14:21:48

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 3 Гостей дивляться цю тему.

KOT

Я також став пересленцем, заради сина, він забагато в 5 років став розумітись на вибухах та зруйнованих будинках. Але ще 20 го вересня я приймав пересленця з Маріуполя...
Скажу чесно, важко покидати будинок и розуміти, що є всі шанси більше не побачити ні близьких ні майна.
Тому я вас розумію.
Доречі 20 го числа на єпіцентрі все було чемно та можно було там переночувати та приянти душ та поїсти.

Ми вчора їхали с дружиною на 2х машинах, дружина на авео, я на таврії, шкода залишилась в дома, бо турбіна накрилась.
Планую повернутись на днях, а взагалі надіюсь що може ПВО до Запоріжжя більш сучасне підвезуть и ми всією родиною повернемось.

igo61

Сегодня в Токмаке накрыли 6 пусковых С-300 с ТЗМ и БК. Кошмарили Запорожье.
Парни, кто ищет жильё, вот ссылка prykhystok.gov.ua Не реклама. Находил через поисковик.
Я через неё нашёл жильё знакомым в Днепре и Житомире.
Куда ты скачешь, гордый конь, и где откинешь ты копыта?

vladishtm

Цитата: igo61 від 11 Жовтня 2022, 22:39:17Парни, кто ищет жильё, вот ссылка
Ось ще посилання, по цій темі
пошук тимчасового притулку чи житла
https://viyna.net/
тимчасове житло  України або за кордоном
https://shelter.dopomagai.org/
https://prykhystok.in.ua/find
Чатбот хто потребує притулку і готові його надати
https://t.me/shelter_for_ukrainians_bot
Бот Мінцифри 24/7 опомагає переселенцям
@turbotnyk_bot
 біженцям безпечне житло за кордоном
https://www.host4ukraine.com/
литовські волонтери
https://stipruskartu.lt/
житло на короткий термін
https://news.airbnb.com/
допомагає знайти людей, які готові дати притулок
https://help380.org/
Славута 1,3Li 2009
ЭБУ М10.3+  М113111SL132022         
исправ.MIKAS11.0.AEC 02.33.111Dec2

Toris

Цитата: Ivan1988 від 04 Грудня 2022, 20:57:16Обігрівач працює, правда слабенько як і на всіх Ланосах-Сенсах. Нічого, перезимуємо.
Ось відео, як виправити їхню болячку малою кров'ю:



Маю собі таке ж зробити, бо після якоїсь ями радіатор пічки трохи приліг.

vladishtm

Славута 1,3Li 2009
ЭБУ М10.3+  М113111SL132022         
исправ.MIKAS11.0.AEC 02.33.111Dec2

Ivan1988

В мене радіатор наче не втомився та не прилягав)) Можливо трохи забитий від попередника. Машина довго прогрівається. Зранку в -10 запускаю двигун, грію декілька хвилин і їду 8 км по місту. І тільки під кінець поїздки в салоні трохи прогрівається. Славута в цьому плані була на порядок краща. Зараз поставив на рециркуляцію повітря в салоні, трохи стало краще, але це поки суха погода, бо якщо вологе повітря то буде скло дуже потіти.

vladishtm

Цитата: Toris від 06 Грудня 2022, 12:03:37Маю собі таке ж зробити, бо після якоїсь ями радіатор пічки трохи приліг.
По поводу того ключика... є ручка під головки плюс гнучкий (типу пружинний )подовжувач - спрацює. А якщо  "дірочку трожи більшу, + пластина з різьбою по центру (чи навіть двома різьбами справа -зліва центра) закріплена наприклад заклепками. А вже в ту пластину вкручувати якогось болта ( чи двох справа-зліва центра) щоб "випер" радіатор -так "процес упора" буде регульованим і контрольованим. Або віконце вирізати і якийсь упор на "защелках".
Славута 1,3Li 2009
ЭБУ М10.3+  М113111SL132022         
исправ.MIKAS11.0.AEC 02.33.111Dec2

Ivan1988

Пробіг 80,5 тис. км.
Помітив, що витрати газу значно виросли. По місту десь 14,5 л на сотню. Раніше вдома взимку було 11-12. Умови були дещо складними, сніг/дощ, ожеледиця, від цього і не тільки пробки на дорогах, а також постійно увімкнений вентилятор опалювача, обігрів скла. Але крім збільшеної витрати помітив що і потужність двигуна дещо зменшилась, а зранку приходилося довше крутити стартером щоб запустити двигун та й поки прогріється троїв не рідко та й взагалі не подобалася його робота. Поліз в сервісну книгу, на моєму двигуні рекомендується міняти свічки кожні 40 тис км, при цьому з записів попередника він поміняв рідні свічки на пробігу 30 тис км, тобто свічки вже прошли 50 тис км. Вирішив замінити. Вибирав між BOSCH 0 242 235 666, Brisk Silver/LPG DR15YS та DENSO Q20TT. Вибрав останні, знайшов за 320 грн, виробництво - Індонезія. Старі виявилися теж DENSO, але Q20PR-U, виробництва - Японія. Насторожує те, що різьба старих свічок мокра, в маслі. Електроди в чорному нагарі, ізолятор має коричневе кільце. Всі однакові.
На нових свічках виставив зазор 0,8 мм, заводський був 0,9. Зменшив для кращої роботи на газу. Перший запуск як кажуть "з пів оберта". Робота двигуна рівна. На газу миттєва реакція двигуна при натисканні на педаль газу, а на бензині трохи з затримкою  :dunno:  Треба поїздити, перепровірити налаштування ГБО, але суб'єктивно вже є відчуття що потужності двигуну додалося. Вже з наступної заправки треба буде засікти витрату палива.

Ivan1988

Нарешті зробив ТО автомобілю. Пробіг 81 тис. Доїздився до того що рівень мастила в двигуні впав нижче мінімума, а долити не було такого ж. Вийшло домовитися покористуватися трохи гаражем з ямою. Замінив мастило в КПП, замінив рідину гідропідсилювача керма, а ось з заміною моторного мастила вийшла біда. Так і не зміг відкрутити зливну пробку. Відкручував головкою, але не вийшло, в результаті злизало всі грані, навіть зубилом не здвинув з міста. Піддон алюмінієвий сплав, а болт сталевий, закисло так як хтось приварив. Пришлось їхати на експрес-заміну масла,там викачали старе масло через горловину для щупа (робота 250 грн).
 Моторне мастило Liqui Moly Top Tec 4100 5W-40
 Фільтр Bosh
 Мастило КПП Castrol Transmax Manual Transaxle 75W-90
 Рідина ГПК Castrol Dex III
Все було куплено ще до війни на чорну п'ятниця, зараз все це коштує в 2-3 рази дорожче, . Ще було б добре гальмівну рідину змінити, вона також була придбана до війни, але потрібен напарник для цього, поки що відклав цю процедуру.
Також нарешті закінчилася історія з відновленням роботи кондиціонера, який не працював ще від попередника. Електричну частину відновив я ще в кінці 2021 року, але він взимку не вмикався, влітку було не до автомобіля, потім знову зима. Допомогли мені з обслуговуванням, система виявилася герметичною, трохи добавили хладогенту, мастила, тепер працює добре, видає 4,5 град.С з центрального дефлектора.

igo61

Якщо знаходишся в Дніпрі, я можу побути напарником при заміні гальмівної.
За потреби дам телефон в приват.
Куда ты скачешь, гордый конь, и где откинешь ты копыта?

Ivan1988

Цитувати виділенеЯкщо знаходишся в Дніпрі, я можу побути напарником при заміні гальмівної.
За потреби дам телефон в приват.
Дякую, так в Дніпрі зараз, орендуємо квартиру. Якщо буде можливість знову попасти в гараж з ямою і все складеться то попередньо зв'яжуся з Вами. Зараз думки про інше. Вдома двіж  йде повним ходом з 05.05.23. Колобки тікають, адміністрація також, все зачиняється, грабується і вивозиться. Але війська поки що на місці і нікуди не збираються.  Але пахне все це "нєпростимі рєшеніямі" v.2.0. Тому якось морально себе налаштував їхати додому вже ближньому майбутньому і там все робити, можливо це завищені очікування.

igo61

Добре, я на зв'язку.
Їхати додому ще не планую - небезпечно.
В конторі, де працює син, є естакада. Можна там домовитись заїхать прокачатися (я там собі глушак підварював). Географічно - Набережна Заводська, жм "Червоний камінь", навпроти кар'єру.
Вхід вільний.
Куда ты скачешь, гордый конь, и где откинешь ты копыта?

Toris

Цитата: Ivan1988 від 09 Травня 2023, 09:56:32Тому якось морально себе налаштував їхати додому вже ближньому майбутньому і там все робити, можливо це завищені очікування.
Не спішіть повертатись, при будь-яких "непростих рішеннях" там буде жопінька. Обслужіть авто разом з igo61, будете краще підготовані до повернення додому пізніше.

Ivan1988

Цитувати виділенеНе спішіть повертатись, при будь-яких "непростих рішеннях" там буде жопінька.
Будемо діяти по обставинам, спочатку треба дочекатися деокупації.
Цитувати виділенеОбслужіть авто разом з igo61, будете краще підготовані до повернення додому пізніше.
Звісно, краще їхати вже впевненим в технічному стані авто. Вчора поїздив по місту, вилізло ще дві проблеми. Перша - двигун почав чомусь глохнути на холостых, Чек Енджин не загорається, проблема то є не немає (плаваюча). По приїзду на стоянку виявив другу проблему - вийшов з ладу клапан кришки розширювального бачка, його перекосило, пружина лопнула в декількох місцях, кожух лопнув. Тому зараз замовив нову кришку на бачок, потім спробую знайти причину того що двигун глохне, якщо само собою не пройде. Просто такого ніколи раніше не було, без навантаження на холостих оберти падають потихеньку до 0.

Toris

Цитата: Ivan1988 від 09 Травня 2023, 14:19:14потім спробую знайти причину того що двигун глохне, якщо само собою не пройде. Просто такого ніколи раніше не було, без навантаження на холостих оберти падають потихеньку до 0.
Можливих причин вагончик і тачечка. ))) У мене на пропані на гарячому двигуні на холостих буває "синусоїдальне" плавання обертів між 500-1000. Перемикаюсь на бензин - миттєво закінчується. Знову перемикаюсь на газ - знову "синусоїда", але вже меншої амплітуди. Можливо, пов'язано з педаллю гальма: сильніше тиснеш на світлофорі - більша амплітуда "синусоїди" на нейтралі; але то неточно, чітку кореляцію упіймати не можу. Полюбе пов'язане щось зі старими шлангами-вакуумами у моєму випадку. Серед інших можливих причин - датчики, окислена "коса" біля рульової рейки і т.п.