Флудильня 2021

Автор User2108, 01 Січня 2021, 02:02:49

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

drone

Цитата: Олександр 1968 від 21 Червня 2021, 13:57:32
Цитата: Vitaliy. від 21 Червня 2021, 09:51:01
Если некоторым не нравится советский автопром, то чего на славутах ездите? Это ведь считай та же таврия, которая вроде в 88-м появилась на свет.
Таврія абортативне дитя форд фієста.Спиздити-спиздили а повністю довести до оригінала так і не змогли.А їздимо на тому що можемо утримувати.І була б можливість....
Фиеста - это УГ по сравнению с Таврией. Это буржуины скопировали Славуту в пыже 309.
Больной c синдромом Дауна защитил диплом по истории Украины
"Картина мира вдруг начала сходиться,
Теперь у меня есть мнимая единица"

Олександр 1968

Ага-ага.Так й все було.Ще ж на ядрьоному паровозі в кирзових чоботах отряд педерових конструкторів рванув з 80-тих в далекі сімдесяті щоб розтолкувати фордастам як траба скльопати сієсту шоби потім було з чого зробити таврію.

Toris

Та годі вже сваритись, гаряче панство. В решті решт весь совкопром сотворили/продали нам буржуї і продовжують творити далі. А ми лише споживаємо. І якщо старі авто випускались з товстого листа сталі, то не тому, що такий хороший той совкопром, а лише тому, що була тоді така мода і весь світ робив авто з такої ж "броні".

Що стосується мене, то краще хай моє авто постраждає, я та велосипедист залишимось живі, здорові та на волі - а залізяки хай страховки покривають. Як про мене, це краще, ніж ціле авто і тюрма через мертвого велосипедиста.

...Два роки тому загинув друг мого батька. Віз дрова на скутері. На круговому русі автомобіль справа його не помітив (сонце в очі засліпило, стійка затулила) і не пропустив - в результаті скутер протаранив автомобіль, скутерист перелетів через капот і приземлився на череп (шолома не було). В автомобіля легка вм'ятина лівого крила, обірване ліве дзеркало ти легко прим'ята задня ліва дверка; геометрія кузова не порушена, задня дверка нормально функціонувала. Скутерист помер у реанімації за годину. Водій автомобіля - жінка, вчителька - отримала тюрму. Як про мене, краще би авто постраждало, але усі залишились живі, здорові та на волі.

Не в міцності автомобіля справа... Автомобілі з'їздимо ці та придбаємо кращі - лишень було би нам не гірше, ніж є.

Vitaliy.

Цитата: Олександр 1968 від 21 Червня 2021, 13:57:32Таврія абортативне дитя форд фієста.
А почему не ваз 08?
Занимаюсь ремонтом авто.Радиолюбитель.Электрика и не только.
Я предпочитаю делать в своей жизни то, что мне нравится. А не то, что модно, престижно или положено.
 рус иван пнх

drone

Цитата: Toris від 21 Червня 2021, 17:16:56
...Два роки тому загинув друг мого батька. Віз дрова на скутері. На круговому русі автомобіль справа його не помітив (сонце в очі засліпило, стійка затулила) і не пропустив - в результаті скутер протаранив автомобіль, скутерист перелетів через капот і приземлився на череп (шолома не було). В автомобіля легка вм'ятина лівого крила, обірване ліве дзеркало ти легко прим'ята задня ліва дверка; геометрія кузова не порушена, задня дверка нормально функціонувала. Скутерист помер у реанімації за годину. Водій автомобіля - жінка, вчителька - отримала тюрму. Як про мене, краще би авто постраждало, але усі залишились живі, здорові та на волі.

Не в міцності автомобіля справа... Автомобілі з'їздимо ці та придбаємо кращі - лишень було би нам не гірше, ніж є.
Кабздец. Видимо у учительницы не оказалось денег столько, сколько просил кристально честный эксперт постановивший причиной смерти падение об асфальт, а не падение об асфальт при отсутствии шлема. Из-за тупости одного индивидуума грубо нарушившего ПДД сильно пострадал человек.
В свое время отец подобным образом въехал на мотоцикле в ЗиЛ (грузовик взял правее чтоб вписаться в ворота организации слева, а отец подумал что его пропускает то ли из-за неработавшего поворота, то ли из-за слепящего солнца). В результате падение головой о брущатку. Шлем напополам, а голова целехонька даже без сотрясения.

Володимир

Цитата: Vitaliy. від 21 Червня 2021, 22:57:50
Цитата: Олександр 1968 від 21 Червня 2021, 13:57:32Таврія абортативне дитя форд фієста.
А почему не ваз 08?
Напевне тому, що таврію сконстроювали швидше за ваз-2108, тільки на конвеєр не пускали бо головним в той час був завод ваз а не заз.

Колись читав статтю про те як появилась таврія. Було завдання взяти за основу фабію і зробити точну копію не міняючи жодної деталі, але сталося так, що тодішній конвеєр від запорожців був вужчим за фабію, і вона просто фізично не влазила на конвеєр. Тому вирішили зробити вужчим авто замість того щоби розширювати конвеєр, в результаті від фабії залишились тільки дверні ручки.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

User2108

User2108

Цитата: Олександр 1968 від 21 Червня 2021, 13:57:32
Цитата: Vitaliy. від 21 Червня 2021, 09:51:01
Если некоторым не нравится советский автопром, то чего на славутах ездите? Это ведь считай та же таврия, которая вроде в 88-м появилась на свет.
Таврія абортативне дитя форд фієста.Спиздити-спиздили а повністю довести до оригінала так і не змогли.А їздимо на тому що можемо утримувати.І була б можливість....
Ніт, все було доведено, але після фієсти були нові вказівки, на рівні яких авто "Таврія" повинна бути. Все для того, щоб ваз з допомогою Порше, міг зліпить нарешті не розвалюющуюся 08.

Toris

Цитата: drone від 22 Червня 2021, 00:51:32Кабздец. Видимо у учительницы не оказалось денег столько, сколько просил кристально честный эксперт постановивший причиной смерти падение об асфальт, а не падение об асфальт при отсутствии шлема. Из-за тупости одного индивидуума грубо нарушившего ПДД сильно пострадал человек.
На місця ДТП тіла та шолома я не бачив, бачив 2 кв.м крові з м'якіттю, скутер, дрова, з правої ноги взуття, автомобіль, чоловіка жінки-водія, ментів та свідків. Чоловік водійки адекватний, не понтовий. Менти адекватні (слідчого знаю особисто). А загиблий - професійний водій на пенсії, він був якраз на кругу і не повинен нікого пропускати. Гальмівний слід скутера також на кругу. Там не було високих швидкостей. Жінка його просто не побачила і не пропустила. На суді син загиблого сказав, щоби судили по закону, не обтяжували і не попускали. Остаточним вироком не цікавився.

drone

Цитата: Toris від 22 Червня 2021, 09:06:31Там не було високих швидкостей
Вот именно. То есть если бы водитель мопеда соблюдал п.2.3 ПДР, то все должно было бы быть хорошо. Потому здесь должна быть обоюдка относительно причины смерти. В таком случае по-хорошему эксперт должен был предоставить расчетную скорость движения ТС и повреждения которые получали водители скутеров при аналогичных ДТП не нарушившие п 2.3. Ну а дальше суд на основе предоставленных фактов должен был бы установить степень вины каждого из участников ДТП в нанесении повреждений не совместимых с жизнью.

drone

Цитата: Володимир від 22 Червня 2021, 08:24:10
Колись читав статтю про те як появилась таврія. Було завдання взяти за основу фабію і зробити точну копію не міняючи жодної деталі, але сталося так, що тодішній конвеєр від запорожців був вужчим за фабію, і вона просто фізично не влазила на конвеєр. Тому вирішили зробити вужчим авто замість того щоби розширювати конвеєр, в результаті від фабії залишились тільки дверні ручки.
Фабии тогда и в проекте не было. Вероятно вы про фиесту. Тогда примерно так.
Вы же разбираетесь в технике, а пишете такую несусветицу. Будто советские инженеры решили копировать говна мамонта в виде нижнераспредвального движка с 4-х ступкой когда они уже за 5-7 лет до  этого отказались от нижнего распредвала в 2101 и разрабатывали 5-и ступку под семерку. Про костыли в задней подвеске фиесты в виде тяги панара я даже не вспоминаю.
Таврия же уже в 78-м году имела дисковые тормоза на всех колесах

ИМХО для 80-го года Таврия была пушкой за 3-и коп (цена в полтора раза ниже восьмерки) которую на расхват разбирали бы где-то во Франции как в свое время разбирали москвичи. Москве же совершенно не хотелось не только потока СКВ в УССР, но и вообще любого потока СКВ за исключением петродолларов.

Romka

Ні кого не сужу, але шолом придумали не даремно, як і ремені безпеки, то нехтувати ними не варто, можливо б  наслідки були б іншими.
Також  шолом і велосипедистам потрібен.
Співчуття по загиблому товаришу.
Slavuta BRABUS 1.3L LPG 4

Romka

Цитата: drone від 22 Червня 2021, 11:37:05Таврия же уже в 78-м году имела дисковые тормоза на всех колесах
Данная фотографія, очень сильно ставит под сомнения заявления о копировании ипортопрома.
Ну, а на первичности 08 просто ставит гробовой хрест.
Slavuta BRABUS 1.3L LPG 4

Володимир

Цитата: drone від 22 Червня 2021, 11:37:05
Цитата: Володимир від 22 Червня 2021, 08:24:10
Фабии тогда и в проекте не было.
Вы же разбираетесь в технике, а пишете такую несусветицу. Будто советские инженеры решили копировать говна мамонта в виде нижнераспредвального движка с 4-х ступкой когда они уже за 5-7 лет до  этого отказались от нижнего распредвала в 2101 и разрабатывали 5-и ступку под семерку. Про костыли в задней подвеске фиесты в виде тяги панара я даже не вспоминаю.
Таврия же уже в 78-м году имела дисковые тормоза на всех колесах

ИМХО для 80-го года Таврия была пушкой за 3-и коп (цена в полтора раза ниже восьмерки) которую на расхват разбирали бы где-то во Франции как в свое время разбирали москвичи. Москве же совершенно не хотелось не только потока СКВ в УССР, но и вообще любого потока СКВ за исключением петродолларов.
Вибачаюсь, сплутав фабію з фієстою, форд фієста випускався якщо вірити вікіпедії з 1976 року, так що проект таврії появився через два рокипісля того як фієста вже продавалась.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

drone

Цитата: Володимир від 22 Червня 2021, 11:47:31
Вибачаюсь, сплутав фабію з фієстою, форд фієста випускався якщо вірити вікіпедії з 1976 року, так що проект таврії появився через два рокипісля того як фієста вже продавалась.
:facepalm:
Первые опытные образцы Таврии сделали в 65-м, а в 78-м она уже была готова к выпуску.
2:30+