Не тормозят задние колеса. Помогите решить проблему

Автор Юрка03, 30 Грудня 2021, 15:54:00

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Юрка03

Доброго времени суток. Проблема такая. Со снегом обнаружил, что задние тормоза не работают. Даже на снегу колесо не блокируется. Ручник работает исправно. Меньше, чем пол года назад менял барабаны и колодки. Сегодня заменил рабочие тормозные цилиндры, но все равно тормоза не работают. Воздуха, вроде как, нету, потому что при откручивании винта под прокачку вытекает тормозуха. С передними тормозами проблем нету

Володимир

Цитата: Юрка03 від 30 Грудня 2021, 15:54:00
Доброго времени суток. Проблема такая. Со снегом обнаружил, что задние тормоза не работают. Даже на снегу колесо не блокируется. Ручник работает исправно. Меньше, чем пол года назад менял барабаны и колодки. Сегодня заменил рабочие тормозные цилиндры, но все равно тормоза не работают. Воздуха, вроде как, нету, потому что при откручивании винта под прокачку вытекает тормозуха. С передними тормозами проблем нету
Можливо колодки гавняні, раджу поставити томекси. Коли вивішене колесо пробувати крутити руками при нажатому тормозі то рекація є?
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Юрка03

Цитата: Володимир від 30 Грудня 2021, 16:45:15
Цитата: Юрка03 від 30 Грудня 2021, 15:54:00
Можливо колодки гавняні, раджу поставити томекси. Коли вивішене колесо пробувати крутити руками при нажатому тормозі то рекація є?
томексы у меня стоят. Рукой прокрутить колесо не могу. Может быть проблема в главном цилиндре?

Юрка03

Вспомнил ещё о моем наблюдении. Два раза так получилось, что я стоя на месте педаль тормоза  раз 6 как будто покачал на запущенном двигателе, метров 40 проехал и тогда у меня сработали все 4 колеса. Но на воздух в системе не думаю, потому что при смене цилиндров дождался, пока из них пойдёт ДОТ

ВКБ

Задні просто зобов'язані затримуватись і не йти юзом. Це функція курсового направлення, інакше боковий занос. Задні беруть па себе не більше 30% гальмування, і то коли передні майже юзом. Критерій справності - щоб тримав ручний.
Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.

Юрка03

Цитата: ВКБ від 30 Грудня 2021, 20:15:31
Задні просто зобов'язані затримуватись і не йти юзом. Це функція курсового направлення, інакше боковий занос. Задні беруть па себе не більше 30% гальмування, і то коли передні майже юзом. Критерій справності - щоб тримав ручний.
Спасибо за ответ

vladishtm

Что то не сходиться ... если верить книжкам   (см внизу подчеркнуто ) То ли воздух, то ли  :psih: на главном контура не правильно подключены, иначе почему два задних, а не по диагонали  :dunno:
Цитата: Юрка03 від 30 Грудня 2021, 15:54:00задние тормоза не работают....]Ручник работает исправно.
Цитата: Юрка03 від 30 Грудня 2021, 17:11:22Может быть проблема в главном цилиндре?
Spoiler
[close]

А как было до?
Цитата: Юрка03 від 30 Грудня 2021, 15:54:00...менял барабаны и колодки.

Славута 1,3Li 2009
ЭБУ М10.3+  М113111SL132022         
исправ.MIKAS11.0.AEC 02.33.111Dec2

vladishtm

Цитата: ВКБ від 30 Грудня 2021, 20:15:31Задні просто зобов'язані затримуватись і не йти юзом.
Так Юрка ж написав що зовсім нє "
Цитата: Юрка03 від 30 Грудня 2021, 15:54:00тормоза не работают
Може в нього малий повний хід педалі *менше 150мм? І він не "дожимає"?
Славута 1,3Li 2009

vladishtm

Может конечно в главном, если он не дает полному ходу состояться...

Цитата: Юрка03 від 30 Грудня 2021, 17:28:24Два раза так получилось, что я стоя на месте педаль тормоза  раз 6 как будто покачал на запущенном двигателе, метров 40 проехал и тогда у меня сработали все 4 колеса.
И еще по зазорам ...Автор: Юрка03 вроде писал, что пробег 170 000?  Можно проверить защитный колпачек корпуса клапана (если вакуумник). Книжки пишут через каждые 30тыс пробега однако
Славута 1,3Li 2009

vladishtm

Славута 1,3Li 2009

ВКБ

При русі накатом ручним потягти, має пригальмовувати. Юза точно не буде і це норм! Юзом лише на снігу битому будуть задні і то ЛИШЕ після передніх і то в останній третині гальмівного передніх. На слизткій не дай бог одночасно будуть...це пппцц, це дтп. Передні коли юзом, задні котяться і протектором тримають задок і вектор зворотнього прискорення чітко по кузову..Навіть якщо дуже погано гальмують це краще еіж юз. При гальмуванні маса пепевалюється на передні і задок легшає.Фізика, теормеханіка.

Володимир

Цитата: Юрка03 від 30 Грудня 2021, 17:28:24
Вспомнил ещё о моем наблюдении. Два раза так получилось, что я стоя на месте педаль тормоза  раз 6 как будто покачал на запущенном двигателе, метров 40 проехал и тогда у меня сработали все 4 колеса. Но на воздух в системе не думаю, потому что при смене цилиндров дождался, пока из них пойдёт ДОТ
Це не показник, прокачуй тормоза поновому, і дотримуючись схеми прокачки, якщо прокачувати тупо по кругу доброго результату не буде.

Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

ВКБ

Коли гарно прокачано, то авто гальмує при легкому натисканні педалі і утопленні її площини на 5..10мм . Згодом трохи провалюється, і це критерій загазованості.
У мене було так що змішав рідини і аж до пола почала привалюватись без ознак утічок. Лише прокачав, викинув пузирі і ефективність супер. Тобто гази, скоріше окисоення і водень утворився. І нічого не міняв не розбирав. Прокачав олеією рілиною весь обсяг і норм. Аое все одно потроху за рік утоплюється.