Флудилка 2022

Автор Vitaliy., 01 Січня 2022, 12:10:35

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

KOT

Цитата: Володимир від 26 Жовтня 2022, 13:55:34
Цитата: KOT від 26 Жовтня 2022, 13:33:21
Цитата: Володимир від 25 Жовтня 2022, 13:56:41Такий нагрівач не підійде, вони є різних розмірів і на різні температури
Не зрозумів, чому.
Вибачай, напевне в своєму запитання забув поставити знак питання. Я мав на увазі що маю такий в наявності, якщо тобі підходить, можу подарувати.
Та то я можу тупити. Голова трохи затуркана. Дякую поки напевно не треба відправляти. Через пару днів буду тестувати те, що накупили. Сподіваюсь підійде.

Sabre

Славута 1.2 SL

KOT

Цитата: Sabre від 26 Жовтня 2022, 15:41:29поправив http://techexpress.com.ua/dacha-tools/incubator-components/termostat-w1209.html
Дякую, для тестів зараз такий замовили, там напено погрішність буде в пару градусів, але зараз це найшвидше и найдешевше.
Тут ще не знаю як по фізрозчину. Але однозначно кров не можна перегріти, навіть локально бо це буде отрута для пораненого.

igo61

Я из такого на работе сделал включатель-выключатель теплого пола (плёнка). Диференциал включения-отключения 1 градус. Шаг установки тоже градус. Отработал 5 лет до 24.02. Дальнейшая судьба его пока неизвестна.
Куда ты скачешь, гордый конь, и где откинешь ты копыта?

vladishtm

#94
Цитата: KOT від 25 Жовтня 2022, 11:49:49Нужна помощь советом. Нужно  сделать подогрев 2х бутылок физраствора. Использоваться будет в полевых условиях, нужно на вчера. Время даже заказать с Алиэкспресса не очень есть.
Варіанти в продажу є. (Додатково мабуть треба робити нагрівання ємності -"бані" з водою, якщо температура дуже критично, то ставити контроль..... а якщо просто температура десь рядом то підібрати потужність/об"єм "бані" ємність ізолювати додатково пінопластом/паралоном/мінераловатою.... Колись були такі літрові банки в пінопласті, (на роботу тормозок), або пластикові "ТЕМЕТ" наче звалось)
колгосп на 220вольт -два леза (гвіздка) закріплені на палочці прямо в ємність з водою
!смертельно небезпечно!220вольт! але ми таке робили як треба було гріти відрами воду щоб помитися на роботі....
ще на 220Вольт -це індукційні електропічки (іх можна проконтролювати термостатом (включати виключати) + кастрюля-баня)  Якщо 12вольт достатньо потужні, автомобілісти далекобійники використовують перетворювачі 12вольт в 220В -бувають різна потужність

ссилка в інеті на гнучкі нагрівачі
Cіліконові гнучкі, не критичні до нерівностей поверхні https://ten24.od.ua/catalog/gibkie-nagrevatelnye-elementy/
пошук в інеті-
Гнучкий нагрівач моторного масла (щуп теплий пуск) 12 Вольт
Тепловий шнур (нагрівач) для інкубатора 12 Вольт з кріпленнями
Карбоновий кабель нагрівач у силіконовій ізоляції.

...емність з температурою 38градусів можна тримати постійно підігріваючою автоматом, а туди ставити фізрозчин....

Славута 1,3Li 2009
ЭБУ М10.3+  М113111SL132022         
исправ.MIKAS11.0.AEC 02.33.111Dec2

vladishtm

#95
Цитата: sniper від 24 Жовтня 2022, 23:45:38а ты уверен что это не показания разряженного АКБ? нужно генератор делать.
100% упевнений. Бачив додають послідовно ще по по одній котушці до встановлених  (всього ще плюс дві)
Spoiler
[close]
:dunno: але не поняв нахрена така заморока? просто ж можно було додати витки на встановлені катушки.     :dunno:
Славута 1,3Li 2009
ЭБУ М10.3+  М113111SL132022         
исправ.MIKAS11.0.AEC 02.33.111Dec2

Володимир

Цитата: vladishtm від 27 Жовтня 2022, 21:57:20Додатково мабуть треба робити нагрівання ємності -"бані" з водою
Баня 100% потрібна, це і акумулятор, і баласт який буде згладжувати коливання температури.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Vitaliy.

Неясны исходные условия задачи. Греть до какой температуры, или как? В поле (а уж я знаю что такое поле :( ) самое первое это костёр на дровах. Второе, если есть 12 вольт (смотря откуда) , то фарная лампа, ближний свет, с экраном, поместить её под банку, и утеплить по периметру. Температуру контролировать градусником, или есть такие китайские электронные с термодатчиком на проводе. Лампы кстати можно комбинировать, две параллельно, или одна, или 2 последовательно, для поддержания.
Занимаюсь ремонтом авто.Радиолюбитель.Электрика и не только.
Я предпочитаю делать в своей жизни то, что мне нравится. А не то, что модно, престижно или положено.
 рус иван пнх

Володимир

Цитата: Vitaliy. від 29 Жовтня 2022, 09:45:15Неясны исходные условия задачи. Греть до какой температуры, или как? В поле (а уж я знаю что такое поле :( ) самое первое это костёр на дровах. Второе, если есть 12 вольт (смотря откуда) , то фарная лампа, ближний свет, с экраном, поместить её под банку, и утеплить по периметру. Температуру контролировать градусником, или есть такие китайские электронные с термодатчиком на проводе. Лампы кстати можно комбинировать, две параллельно, или одна, или 2 последовательно, для поддержания.
Лампа не піде, думаю повинна буде енергоефективність.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

KOT

#99
В общем у меня был эксперимент с пленкой - неудачный. Удельная мощность пленки 150 ватт на квадратный метр. Медики хотя нагрев минут за 10-15минут  0,5 литра жидкости.
А это необходим нагреватель мощностью около 100 ват, без учета теплопотерь коробки.
Еще необходимо сделать кучу экспериментов, подтверждающих расчеты. Не хватает времени.


Немного пофлудить: есть у меня кум. Он ездит на машине, меняет масло не парится по его совместимости с двигателем. Доливает жидкость ГУР по цвету. Тормозную жидкость и тосол вобще не меняет, если оно по цвету не напоминает блевотину. И прикол в том, что машины у нас ездят условно одинаково. Баню построил фундамент на глаз, на месте закоманной сливной ямы - стоит и без трещин и без уплотнения грунта и геологии. При этом я задрот, который подбирает все по каталогу, отзывам и прочей не до конца известной для меня терминологии.

Вопрос как жить как мой кум и не париться?  :-D

Toris

КОТ, Ви живете за принципом "І я побачив, що є перевага у мудрости над глупотою, як є перевага у світла над темрявою" (Екл.2:13), котрий неминуче призводить до "при многості мудрости множиться й клопіт, хто ж пізнання побільшує, той побільшує й біль!" (Екл.1:18).

А кум живе за принципом "Нема ліпшого земній людині над те, щоб їсти та пити, і щоб душа її бачила добре із труду свого. Та й оце все, я бачив, воно з руки Бога!" (Екл.2:24).

KOT

Можливо треба прочитати біблію, та такі речення, які ви привели можливо тлумачити по різному. Мабудь не буду.
То я так, хочу більше вільного часу мати, але мій характер чи розум заставляє витрачати час на пошук інформаціі. Можливо як би я мав більше грошей то їздив би на СТО, міняв би все на відносно новій машині та запчастини, які рекомендує завод. Міняв би машину раз в 5 років і не парився з цим. Але б парився з чимось іншим.

В мене також трохи бентежить як правильно поступати. Наприклад допомога з озброєнням, ну якийсь ремонт, оснащення електроніки. Але щось не хочется, людство вже створило стільки зброї та створює, що не покращує наш світ, але війни були завжди. Навіть коти в мене в дворі деруться, хоча їжі їм вистачає. Таке життя, людське та тварин.
Тому я намагаюся вкладати свій час та розум до допомоги медикам, на порятунок життя.

Володимир

Цитата: KOT від 05 Листопада 2022, 18:37:47Немного пофлудить: есть у меня кум. Он ездит на машине, меняет масло не парится по его совместимости с двигателем. Доливает жидкость ГУР по цвету. Тормозную жидкость и тосол вобще не меняет, если оно по цвету не напоминает блевотину. И прикол в том, что машины у нас ездят условно одинаково. Баню построил фундамент на глаз, на месте закоманной сливной ямы - стоит и без трещин и без уплотнения грунта и геологии. При этом я задрот, который подбирает все по каталогу, отзывам и прочей не до конца известной для меня терминологии.
Ну, воно все до пори до часу. Я колись при будівництві покладався на досвід тестя, бо він вже мав не малий досвід в будівництві, але проходить років 10-15, і я бачу що краще один раз зробити добре і навіть з запасом, ніж потім переробляти.
Цитата: KOT від 06 Листопада 2022, 14:27:24Тому я намагаюся вкладати свій час та розум до допомоги медикам, на порятунок життя.
В розвинутих країнах існує логіка привентивності, тобто вони стараються вкладати ресурси в заходи попередження, щоби не було наслідків і життя не доводилось рятувати. Тобто розумніше витрачатись на озброєння і захист для запобігання наслідків з якими потім мають боротись медики.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

KOT

Цитата: Володимир від 07 Листопада 2022, 09:36:36В розвинутих країнах існує логіка привентивності, тобто вони стараються вкладати ресурси в заходи попередження, щоби не було наслідків і життя не доводилось рятувати. Тобто розумніше витрачатись на озброєння і захист для запобігання наслідків з якими потім мають боротись медики.
Так то воно так, але "Aтомная бомба была впервые испытана в Нью-Мексико в июле 1945 года; позже Оппенгеймер вспоминал, что в тот момент ему пришли в голову слова из Бхагавадгиты: «Я — смерть, разрушитель миров»"
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%BF%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D0%B3%D0%B5%D0%B9%D0%BC%D0%B5%D1%80,_%D0%A0%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D1%80%D1%82

Мій знайомий, зараз також в прифронтовому місті знаходится, каже, я розробляв те, що падає нам на голови.
Але це так, мене на роздуми потягнуло, ще давно потягнуло, та волонтерам треба то то, то інше. Тому вирішив написати свої роздуми тут.

Володимир

Цитата: KOT від 08 Листопада 2022, 23:19:43Так то воно так, але "Aтомная бомба была впервые испытана в Нью-Мексико в июле 1945 года; позже Оппенгеймер вспоминал, что в тот момент ему пришли в голову слова из Бхагавадгиты: «Я — смерть, разрушитель миров»"
Від тоді хтось ризикнув оголосити війну Америці?
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion