Електрогенератор з мотору Мемз на рамі і теліжці під фаркоп

Автор ВКБ, 15 Квітня 2022, 10:42:42

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Володимир

Підозрюю що Костя купив Теслу, тепер переймається про запас ходу.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Romka

Робить бензогенератор, щоб за собою тягать, як АкадеміГ на хутор  :-D
Slavuta BRABUS 1.3L LPG 4

ВКБ

Готовий на ринку генератор 3їкВт вартує не менше 250тис грн.
Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.

igo61

Для мене, як фахівця з єлектрики на судах це не новина. Тому й пропонував залишити цю авантюру з МЕМЗо-генератором. Воно того не варте.
Дядько, маючи безліч вищих освіт і шалений різнобічний досвід, міг би і сам прорахувати цю сторону питання. В першу чергу.
Доречі, в розвинутих країнах по-перше, перед початком будь-яких робіт, створюють бізнес-план. Ну, то таке.
Куда ты скачешь, гордый конь, и где откинешь ты копыта?

ВКБ

Цитата: igo61 від 16 Квітня 2022, 09:27:18
Для мене, як фахівця з єлектрики на судах це не новина. Тому й пропонував залишити цю авантюру з МЕМЗо-генератором. Воно того не варте.
Дядько, маючи безліч вищих освіт і шалений різнобічний досвід, міг би і сам прорахувати цю сторону питання. В першу чергу.
Доречі, в розвинутих країнах по-перше, перед початком будь-яких робіт, створюють бізнес-план. Ну, то таке.
Бізнес пллан як раз тотне таке. Я рахую думку інших фахівців і ніколи не оминаю, аое свої висеовки роблю. Поки що нічого не почато, аое я подібні речі конструбвав, ну не в комплексі гедь, частири під замовлення, виготовляли і т.д
..і досі продаються. Ну то таке.

Тут дві сторони. Перша любительська, зробив пару і користуйся. Якісно зробити, мажливо без дизайнового виду, аое функціонал

Звісно дизель це бімба. Аое при мирних умовах пропан теж цікавий, і вартість 1 квт год та ж як у дизелю

Чим примітно - запчастини руб відро.

Як бізнесплвн, якщо зробити дієво і функціонал беззбійний, і увійти в ціну 160тис грн собівартості, тобто повних витрат, в т.ч.податок, а реалізувати за 220тис, а це дешевше еіж такий дизель, то маємо на установці 60 тис грн. Зауважу, що в 160 тис  врахувати все, а це покупні, власеі, зарплата, приміщення і т.д.. То для організатора процесу при виробництві 40 генераторів на рік і йогт реалізацію за 240ттс, бо 20 піде реалізатору, маємо 2,4млн грн. Рік прожив і досить, якщо спрос впаде, ідею підтримувати і це хліб. Просто цікаво чи буде функціонал. 60 тис організатор бере за головняк і ризики. Отакий бізнеспланчик - мінімум
Якщо ставити дизель - то це пфуууу...це фактично сталий бізнес. І модна і компресор як додаткова продукція ставити. Ринок має бути різнобарвним.

Не все знаю, не все вмію, аналізую, узнаю, навчаюсь, і очі бояться руки роблять.

Алекс

В 90х видел на тракторе взади генератор с танка-колхозаны его как сварочный пользовали
Славута 1.3Li 2006 г ГБО 4
 ЗиЛ-4331 прицеп ГКБ-8328

Володимир

Цитата: ВКБ від 16 Квітня 2022, 09:07:00
Це 3 чи 30 квт. Якщо 30 квт, то такою потужністю можна живити кілька багатоповерхівок чи невелике село. Якщо 3 квт, то з цим простіше https://rozetka.com.ua/ua/generators/c152564/

Цей https://vinur.com.ua/ua/products/diesel-generators/106-apd40a-canopy генератор має потужність 28 квт, навіть при тому що це дизель, хаває він 8,7 л/год, мемз при такій потужності буде брати всі 15 літрів. У нас схожий стоїть на лікарні як резервне живлення, то габарити в нього величенькі.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

ВКБ

Цитата: Володимир від 16 Квітня 2022, 20:08:01
Цитата: ВКБ від 16 Квітня 2022, 09:07:00
Це 3 чи 30 квт. Якщо 30 квт, то такою потужністю можна живити кілька багатоповерхівок чи невелике село. Якщо 3 квт, то з цим простіше https://rozetka.com.ua/ua/generators/c152564/

Цей https://vinur.com.ua/ua/products/diesel-generators/106-apd40a-canopy генератор має потужність 28 квт, навіть при тому що це дизель, хаває він 8,7 л/год, мемз при такій потужності буде брати всі 15 літрів. У нас схожий стоїть на лікарні як резервне живлення, то габарити в нього величенькі.

30кВт..під мемз потужність корисну.
Якщо на пропані з довоєнною ціною в 17 грн літр, то по $ на 1 кВт так само як і дизель, але тихіше, екологічніше. А також можна на метані від газопровіду і редуктору, то взагалі дешевше, бо газ по 7,96+2,1 доставка ітого грубо куб 10 грн.

Romka

Забудь про таку ціну на пропан і пропан взагалі.
Slavuta BRABUS 1.3L LPG 4

ВКБ

Цитата: Romka від 16 Квітня 2022, 21:02:40
Забудь про таку ціну на пропан і пропан взагалі.
Дизель бачу теж як в суху землю.

ВКБ

На автомобільному якорі збудження 5 Амперного класичної конструкції одна пара полюсів конструктивно чи кілька пар?

ВКБ

Я так розумію, що статор 3-фазного 30 кв на 3000 обертів  асинхронного двигуна підходе як генераторний статор, якщо в нього вмонтувати якор фазний возбуду і колекторний міст на кришці. Трифазна обмотка зіркою з нейтраллю така ж буде. Чи я помиляюсб?
Важуче, 200 кг.