ЗАЗ 110307 Славута Люкс 1,2 карб by Labukh

Автор Labukh, 30 Травня 2023, 17:24:32

« попередня тема - наступна тема »

1 Користувач і 2 Гостей дивляться цю тему.

Labukh

Всім вітання з Полтави! Приймайте в теплу компанію колишнього "Москвічевода", а нині щасливого власника Славути Люкс 2005 р.в.. На придбання даного агрегату мене спонукала необхідність у відносно дешевому транспортному засобі для переміщення дорогоцінної дупи по місту без допомоги міського транспорту, плюс сезонних виїздів у ліс по гриби. Фінансові можливості були дуже скромними, тому в якості варіантів розглядалась ВАЗівська "класика", Таврія або Славута. Врешті-решт був знайдений даний екземпляр, і після телефонного діалогу з попереднім власником рішення про купівлю було фактично прийняте. Наразі я третій власник, пробіг авто - 258 тисяч на момент купівлі, встановлений газ пропан. Автомобіль у непоганому стані як ззовні, так і по механічній частині, в міру прудкий, в міру тихий.

Зі зробленого:
  • Відразу була знята рідна радіаторна решітка і встановлений "літній" варіант - вентилятор почав вмикатися рідше;
  • Перенесено панель вмикання "пічки" заради встановлення аудіосистеми з виїзджаючим екраном на Андроїд;
  • Відремонтовано замок водійських дверцят - не замикалися з ключа, електронний активатор працював через раз.

Плани на майбутнє:

  • Дочекатися з Аліекспресу посилки з задньою камерою, щоб встановити та підключити систему паркування (камера автоматично вмикається при ввімкненні задньої швидкості);
  • Підварити проблемні місця на днищі за передніми колесами - кажуть, "болячка" всіх Таврій та Славут;
  • Придбати та встановити всесезонну гуму на задні колеса. На передку доволі непогана "літня", на зиму є абсолютно нова зимова гума з дисками в подарунок від попереднього власника;
  • Розібратися з грюканням задньої полиці - чесно кажучи, трохи підбішує. Чув, що ця проблема виникає, якщо задні динаміки ставлять не в штатні місця, а врізають в саму полицю, як це зробив хтось з попередніх власників. Як варіант - придбати готовий тюнінг-комплект (полиця з місцем під акустику, дверні вкладки та підлокотник). Якщо хтось таке робив - поділіться інформацією.
Перше фото - я та автомобіль в день придбання, м. Миргород.



Toris

Вітаю з придбанням машинки та з реєстрацією на нашому форумі! :clap:

Літня решітка радіатора - це добре. Якщо термостат справний (а він у Вас буде справний), то на зиму можна не міняти; у всякому разі, я як встановив, то так і катався, аж поки не продав авто через кілька років.

Дуже добре, що у Вас люксова версія з мегапанелькою приладів з тахометром: у шумному місті бачити оберти двигуна - це дуже зручно, особливо, коли звикаєш до нового авто.

Задня штатна жорстка полиця гримить завжди, особливо, якщо штатні кріплення розбиті чи відсутні. Я запихав розрізаний гумовий штанг у посадочні місця штатних кріплень осей полиці, а на ляду у двух точках скотчем клеїв щільний упаковочний поролон, який притискував вільний край полиці. То так не гриміло.

А чому Лабух? Граєте на музичних інструвментах?

Labukh

Цитата: Toris від 31 Травня 2023, 12:03:21А чому Лабух? Граєте на музичних інструвментах?

Так, трохи є  :rolleyes: Свого часу близько 15 років пропрацював музикантом по ресторанах, хоча основною метою була творчість, але далі одного виданого альбому справа не пішла (діло було в далекому 1997 році). І хоча зараз від музики майже відійшов - переключився на спортивну журналістику, але нік за звичкою використовую всюди  :-D

Володимир

Цитата: Labukh від 30 Травня 2023, 17:24:32Розібратися з грюканням задньої полиці - чесно кажучи, трохи підбішує. Чув, що ця проблема виникає, якщо задні динаміки ставлять не в штатні місця, а врізають в саму полицю, як це зробив хтось з попередніх власників. Як варіант - придбати готовий тюнінг-комплект (полиця з місцем під акустику, дверні вкладки та підлокотник). Якщо хтось таке робив - поділіться інформацією.
Можна на край полки зпереду і заду надіти гумовий дверний ущільнювач, зпереду полку буде прижимати спинка сидіння, а ззаду ляда, я брав рідний від славути.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Labukh

Цитата: Володимир від 31 Травня 2023, 14:36:44Можна на край полки зпереду і заду надіти гумовий дверний ущільнювач, зпереду полку буде прижимати спинка сидіння, а ззаду ляда, я брав рідний від славути.
Дякую, Володимире, буду пробувати. Ще є з чим розбиратися, не про все згадав, коли писав перший пост. Чомусь блимає лампочка STOP на панелі, причому якось безсистемно. Попередній власник щось говорив про нерідний датчик гальмівної рідини, я ще не розбирався. Сьогодні помітив, що блимає під час руху, а коли зупиняюсь - перестає блимати. Сподіваюсь, хтось зможе мене направити в потрібне русло, бо вже збирався їхати до електрика і шукати причину, а він постійно зайнятий.

User2108

Вітаємо нового форумчанина.  ;)
А рівень гальмівної рідини в нормі? Можливо він вказує, що рівень малий.

Romka

Цитата: Labukh від 31 Травня 2023, 15:05:43Чомусь блимає лампочка STOP на панелі, причому якось безсистемно. Попередній власник щось говорив про нерідний датчик гальмівної рідини

Можливо відходить роз'єм на ньому, там і на рідному таке буває.

Вітаю з авто і приєднанням до клубу.

По поличці вже все розжували, а динаміки в полці не є гарним рішенням. Краще перенести, що і як є ціла гілка на форумі.
Slavuta BRABUS 1.3L LPG 4

Labukh

Цитата: Romka від 31 Травня 2023, 15:18:37По поличці вже все розжували, а динаміки в полці не є гарним рішенням. Краще перенести, що і як є ціла гілка на форумі.

Згоден, але вже дірки вирізані, треба якось з цим жити. Але тему обов`язково перегляну, треба ж набувати досвіду по цій машинці ))

Володимир

Лампа стоп сама не блимає, а в парі з іншю лампою.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Labukh

Цитата: Володимир від 31 Травня 2023, 16:28:17Лампа стоп сама не блимає, а в парі з іншю лампою.
Саме так. Рівень гальмівної рідини в нормі. Рівень Тосолу може бути низькуватим, але я спеціально не заливаю більше, бо його виганяє, потім мокро у підкапотному. Хтось вирішив таку проблему?

Romka

 :-D
Звичайно, тут цілі теми є. Вивчайте. І коли упретесь, в щось , то питайте.
Slavuta BRABUS 1.3L LPG 4

Wildchild

1. З приводу блимання стопу: скоріше за все, стоїть нерідний датчик рівня тосолу, китай без стабілізатора. С заводським датчиком такого траблу немає. В мене така ж сама штука: моргає як скажений, особливо як тільки рушаєш з місця.

2. Полка з динаміками: в мене отак (фото). А в штатні місця якщо поставить динаміки, то при відкритій ляді дощ буде стікать прямо них.


Labukh

Сьогодні вирішив за порадою форумчанина поставити на задню полицю ущільнювач. Рідного не знайшов, придбав капотний 2108. Виявилося, що між задньою частиною полиці і лядою проміжок кілька сантиметрів, і ущільнювач не допомагає. Так що питання з грюкотом полиці залишається відкритим. Є варіант заколгоспити неодімові магніти, але як уявлю собі, як я їх відриваю при відкритті багажнику....

Володимир

Цитата: Labukh від 31 Травня 2023, 22:28:16Сьогодні вирішив за порадою форумчанина поставити на задню полицю ущільнювач. Рідного не знайшов, придбав капотний 2108. Виявилося, що між задньою частиною полиці і лядою проміжок кілька сантиметрів, і ущільнювач не допомагає. Так що питання з грюкотом полиці залишається відкритим. Є варіант заколгоспити неодімові магніти, але як уявлю собі, як я їх відриваю при відкритті багажнику....
В мене дверний славутовський, все дістає, по бокам в місцях контакту полки з пластиком також є куски ущільнювача.




Під капот також можна.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Олександр 1968

В мене на боковинках пригвинчені полоски заліза,а на полиці знизу магніти неодимові.Закриваємо багажник,тримає добре