Плохая работа тормозов

Автор Стас, 09 Січня 2008, 09:36:34

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

ВКБ

Кажись я второпав. При зносі задніх коліс збільшується хід колодок і відповідно розхід рідини. Значить при підношених трохи колодках чи просто при більшій потрібності рідини в циліндриках швидкість схватуввання залежить від швидкості наповнення і доторкування колодок до диску. Так ось, передок хватає швидше, задок пізніше, для зими це лихо. Якщо впертись у пол, то хватне все, але передні скоріше із за пробігу колодки в мм. до диску.
Зверніть увагу на ексцентрики в ваз 2101. Класна штука, для регулювання одночасно спрацьовування тормозів передніх і задніх. У Славути токого регулювання нема. Тобто чим старше колодки, тим передні спрацьовують скоріше із-за відстані колодки до диску/барабану.

Sergik32, при натисканні сильно в пол юзають всі колеса?

Володя, аналогія рідини і напруги присутня, не я придумав.

Пружини вичавлюють рідину в бач\'к назад, що збільшує час ходу педалі.
Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.

Number One

Так, все правильно :)
Але це регулюється натягом троса ручника.
Тому описаного вище не виникає.
Ще варіанти?

Мобілізацiя  12.03.2015 - 5.04.2016.
Я ДОМА !!!

Sergik32

Костя, я вже сам не второпаю шо і як, задні барабани посажені ну скажу по народному (теплоходова посадка), зазори мінімальні, це зараз, бо ручником трошки притер шоб не чирхали. Зразу як поміняв колодки то сіли туговато, хоча заводські колодки були як щойно зі складу, бо машина то пройшла 240км всього, я на них поїздив пару тищ, і з тих пару тищ вони тоже не гальмували, працювали тільки в статиці, тоєсть коли машина стояла то ручник деколи затягував.
При натисканні сильно в пол, я то боюсь так робити бо поламаю педаль і все шо є, але пару раз так рубанув, то раз чи два було шо на траві одне гальмануло, але якби так тормозив я весь час то педаль торчала би з під бампера уже.
Лучше Slavuta может быть Rolls Royce Phantom, всё остальное есть ошибка автопрома.
[img]http://www.calorizator.ru/line/07848Hdf000KPRh9GD0YHRjCDQstC(0LTQuNGC0Ywg0

ВКБ

Цитата: Number OneТак, все правильно :)
Але це регулюється натягом троса ручника.
Тому описаного вище не виникає.
Ще варіанти?

Позиція 8 на малюнку вище. І не даром ці ексцентрики, не для ручнику, для одночасного спрацьвування гальм.
Доречі, Сержик32, правильно поставивши пружинкі листові в планку нічого не брязгає, без зайдих деталей, там просто можна поставити випадково неправильно . Це 100%.

Про змащення кінців колодок литолом, я так поняв ніхто в серь\'з не сприйняв, а зря.

Володимир

Цитата: Sergik32да трубки вроді нормальні, я не думаю шо вони прям в шарика роздуються
Якщо в трубці є отвір, то тиск на обох кінцих трубки буде однаковим.

Можливий варіант що попала вода і все замерзло чи заіржавіло.
Цитата: ВКБКажись я второпав. При зносі задніх коліс збільшується хід колодок і відповідно розхід рідини. Значить при підношених трохи колодках чи просто при більшій потрібності рідини в циліндриках швидкість схватуввання залежить від швидкості наповнення і доторкування колодок до диску. Так ось, передок хватає швидше, задок пізніше, для зими це лихо. Якщо впертись у пол, то хватне все, але передні скоріше із за пробігу колодки в мм. до диску.
Зверніть увагу на ексцентрики в ваз 2101. Класна штука, для регулювання одночасно спрацьовування тормозів передніх і задніх. У Славути токого регулювання нема. Тобто чим старше колодки, тим передні спрацьовують скоріше із-за відстані колодки до диску/барабану.

Sergik32, при натисканні сильно в пол юзають всі колеса?

Володя, аналогія рідини і напруги присутня, не я придумав.

Пружини вичавлюють рідину в бач\'к назад, що збільшує час ходу педалі.
В циліндриках стоять кільця для автопідстройки, тому регулювання не потрібне.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Number One

Зазівські циліндрики в середині пусті, автопідводу немає. Як поміняв півроку назад, то старі розбирав спеціально, вони пусті в середині, тільки поршеньки стоять.
Регулювання в Славуті відбувається підтяжкою троса ручного гальма, цей трос і задає \"нульову\" точку для колодок.
Ручник 4 щолчка, тримає непогано, але задні юзять тільки на льоду.

Я ДОМА !!!

Sergik32

ну я ті пружинки пластинчасті викинув бо вони мені несподобались, зробив попростому і надійно. планка в пазах як слід, я до таких вєсчєй дотошно відношусь, це в іномарці можу кувалдою поправити, а в славуті все пінцетом і в білих рукавичках.
Лучше Slavuta может быть Rolls Royce Phantom, всё остальное есть ошибка автопрома.
[img]http://www.calorizator.ru/line/07848Hdf000KPRh9GD0YHRjCDQstC(0LTQuNGC0Ywg0

Number One

Бо воно ж своє, рідне... :D

Я ДОМА !!!

ВКБ

Так ніхто і не поняв. Ексцентрики у вазі для находження колодки завжди біля барабану, як і передні, там де нема пружин возврату. А у Славути пружини затискують рідину назад в систему поступово. Зверніть увагу на принцип роботи, коли педаль відпущена, ручник внизу на 0. Колодки відходять за допомогою пружин від барабану, а на передніх в 0,1мм. От і судіть, яке колесо схватне скоріше, плюс втрати тиску.

Володимир

Цитата: Number OneЗазівські циліндрики в середині пусті, автопідводу немає. Як поміняв півроку назад, то старі розбирав спеціально, вони пусті в середині, тільки поршеньки стоять.
Регулювання в Славуті відбувається підтяжкою троса ручного гальма, цей трос і задає \"нульову\" точку для колодок.
Ручник 4 щолчка, тримає непогано, але задні юзять тільки на льоду.
Я колись розбирав то були, іх навіть на малюнку малюють.

Цитата: ВКБТак ніхто і не поняв. Ексцентрики у вазі для находження колодки завжди біля барабану, як і передні, там де нема пружин возврату. А у Славути пружини затискують рідину назад в систему поступово. Зверніть увагу на принцип роботи, коли педаль відпущена, ручник внизу на 0. Колодки відходять за допомогою пружин від барабану, а на передніх в 0,1мм. От і судіть, яке колесо схватне скоріше, плюс втрати тиску.
Якщо зад почне хапати швидше, то машину буде заносити.

Забув написати, томекси ідуть парами, то ті колодки що накладки з прямим зрізом я ставив на перед, а з косим на зад.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Number One

Колодки відходять до тих пір, поки дозволяє розпорна планка, яка впирається в ексцентрик ручника.
Ось натяжкою троса ручника ми встановлюємо зазор між колодкою та барабаном!

Володимир, я три роки тому купляв заводські циліндрики, то в них автопідводу не було.

Томекси також парував, як точно, вже не пам\"ятаю, але здається, довшу накладку позаду, коротшу наперед, як тоді мені рекомендували.

Я ДОМА !!!

ВКБ

Фіат не помилився. Як раз і виставляється ексцентриком невеличке запізнення задіх і береться під контроль. А у Славки це спрощено, значить ручник 2-3 щелчка максимум.
Розпорна планка дозволяє дохера, або одна засічка, або інша засічка - більше без варіантів.
У Ваза теж ручник подводится, але ексцентрики є. Знос відбувається колодок швидко, тому ексцентрики підтягуються на ямі з любою дискретністю. У Славки тільки два рази планкою.

Ніхто ж не регулює на один щелчок відпускання ручника - не. А У ВАЗ чи фіат старий до 0,1мм тертя можно зробити, от і тормозять одночасно.

У ланоса є механізм замість ексцентрика.

У ваз 2114 і її родичів теж як у Славути, тільки планка без регулювання.

Тут спасе положення і контроль регулювання тільки планка від ланоса з плотним підводом колодок, той конструктив, що там гайка під викрутку через отвір в ступиці, головне плано, не дискретно. Тут на форумі грамотна людина запропоновувала. От і будуть тормозить майже одночасно, з невеликою затримкою.
Поставити ексцентрики як у копійки - не вийде, біля одною ричаг ручника заважатиме, з іншого пройде. Один же не поставиш.

Number One

В мене педаль не провалюється. Хоч 100 разів натискай, буде в одному місці. І як натиснути та потримати, не провалюється вниз. Все це багато разів перевіряв.
Про циліндрики вже багато разів читав, що пусті, перевірив в себе, пусті. Нові хз які, сірі, певно АТ, їх не розбирав.
Найближчим часом спробую над гальмами поколдувати.
Значить, спробую виставити гальмівний диск, щоб не чиркав, потім розсвердлю вирівнювач, та буду підкручувати ручник до 3 щолчків, та шток на педалі регулювати.
Ще раз прокачаю по діагоналі, як книжка пише.

Я ДОМА !!!

Number One

Перевірив гальма на снігу - результат плачевний.
При педалі в підлогу - юзом передні, знехоча заднє ліве. Праве котиться.
Ручником тормозять обидва задні колеса.
По теплу буду знову прокачувати, може поможе...
Ці гальма мені вже весь моцк виїли, 3 роки в мене машина, з гальмами їпуся з першого дня.

Я ДОМА !!!

ВКБ

Я сегодня понаблюдал за работой задних тормозов.
 При торможении по сбитому снегу - задние хватают юзом с большим опозданием при сильном нажатии на  педаль.
Затягиваю ручник, нажимаю три раза на педаль тормоза. Опять разгоняюсь - торможу, через дверь приоткрытую смотрю, тормозят юзом перед и зад практически одновременно с небольшим запазданием.
Затяжка ручника не даёт ничего. Не ездить же с горящей лампочкой и спущенным на два зуби, т.е. подтянутым с мин. зазаром колодок к барабанам.
Вывод: подстройка нормальной самокомпенсации (как задумано конструкцией заводом с распорными внутренними гладкими кольцами) необходимо ослабить пружину верхнюю сжатия колодок к цилиндру (обхват) и при разборке разклинить немного сдерживающие стальные внутренние колечки, те, что в цилиндриках.

После затянутого ручника и нажатия на педа, после тормозит вся машина заметно на много просто суперово. Если честно,раньше не всматривался.