БК на інжектор своїми руками

Автор Володимир, 15 Червня 2010, 16:27:22

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Володимир

Так як в дома  телефон чогось не працює а разом з ним інет то викладаю поки що тута прошивку для тестування з відконфігурованим надіюсь правильно портом а. http://bk-ukraine.narod.ru/proshivka/18F-16mhz-1-03.hex

В цій прошивці застосовуються комбінації кнопок для того щоби увійти у деякі меню які мають позначку \">|\" потрібно утримуючи кнопку \"Вправо\" натиснути кнопку \"Вліво\". Сам прошивку ще не пробував, тому на сайт не кидаю.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

ccdd

Цитата: ВолодимирТак як в дома  телефон чогось не працює а разом з ним інет то викладаю поки що тута прошивку для тестування з відконфігурованим надіюсь правильно портом а. http://bk-ukraine.narod.ru/proshivka/18F-16mhz-1-03.hex

В цій прошивці застосовуються комбінації кнопок для того щоби увійти у деякі меню які мають позначку \">|\" потрібно утримуючи кнопку \"Вправо\" натиснути кнопку \"Вліво\". Сам прошивку ще не пробував, тому на сайт не кидаю.

Спасибо с этой прошивкой заработало.

Володимир

Цитата: ccddСпасибо с этой прошивкой заработало.
От і добре, просто виробник коли випустив нову мікросхему ПІК18Ф2520 взамін ПІК18Ф252 змінив настройки порта А, а я користувався документацію на ПІК18Ф252.

Согодні ввечері перепаяю в себе RS на порт а та протестую всі новшевства що були введені, якщо не найду помилок то виложуна сайт.

Володимир

Перевірив прошивку все працює як задумано, ще трохи попідправляв деякі пункти меню бо щось мені не подобались.

Юзайте, давайте відгуки.

Цитата: http://www.bk-ukraine.narod.ru/Після першого запуску БК обов`язково настроїти годинник, ця операція запустить тактовий генератор мікросхеми годинника що є умовою працювання БК. Якщо немає батарейки то операцію слід буде повторювати кожного разу після повного виключення БК, інакше ніякі параметри відображатись не будуть.

Версія 1.03 – Відбулися наступні зміни:
•   Змінено зовнішній вигляд відображення деяких параметрів та меню, зокрема миттєвий розхід на 100 км відрізняється від середнього розходу на 100 км, тим що у першому випадку у якості роздільного знаку використовується «.» (крапка), а у другому «,» (кома).
•   Змінено позначки на пунктах меню: > - зміна параметру при натисканні кнопки «Вправо» без входу в наступне меню; «»» - вхід у наступне меню при натисканні кнопки «Вправо»; « |» - вхід у меню з допомогою комбінації кнопок, натискаємо і утримуємо кнопку «Вправо» і тиснемо кнопку «Вліво». Комбінація кнопок введена як захист від лівих користувачів.
•   Введено можливість рестартувати екран, можливі випадки при неправильному монтажі БК, коли при утворенні іскор виконуючими механізмами, екран може перегрузитися, в результаті на ньому відображається повністю заповнена перша лінійка. Для перегрузки потрібно будучи на екрані 1-10 натиснути та утримувати кнопку «Вправо» та натиснути кнопку «Вліво». В результаті екран повернеться до робочого стану.

Володимир

В БК така штука як номер включеної передачі потрібна чи ні?

Олександр

Цитата: ВолодимирВ БК така штука як номер включеної передачі потрібна чи ні?
Як на мене, то ні. Тим більше, де її взяти? Обчислити, знаючи швидкість і оберти двигуна?

Володимир

Цитата: oleksandr
Цитата: ВолодимирВ БК така штука як номер включеної передачі потрібна чи ні?
Як на мене, то ні. Тим більше, де її взяти? Обчислити, знаючи швидкість і оберти двигуна?
Тільки так.

Taras

Владимир а функцию общего пробега по контроллеру можно вставить
это к таму что бы ла ситуация друг покупал машину а спидпметр скрутили и только через полгода на диагностике узнал что пробег на 100 км больше и машина сыпаться начала а так подключил и сразу посмотрел пробег

P.S  если не трудно функция не постоянна но бывает нужна
Sens 1.3 Микас 7.6 Метан II поколение

Володимир

Цитата: Taras_YaltaВладимир а функцию общего пробега по контроллеру можно вставить
это к таму что бы ла ситуация друг покупал машину а спидпметр скрутили и только через полгода на диагностике узнал что пробег на 100 км больше и машина сыпаться начала а так подключил и сразу посмотрел пробег
Є таке в планах.

Евгений

Цитата: Taras_YaltaВладимир а функцию общего пробега по контроллеру можно вставить

На 100 км или 100000 км?

Taras

Извеняюсь само сабой на 100 000 (сто тысяч)  в контроллере есть свои счетчики
километраж (Пробег)
перегрузка двигателя
время детонация
обороты больше 6000 (ВРЕМЯ ПЕРЕКРУТА)
время перегрева

функции все как бы не нужны но для общей картины не помешали бы особенно пробег

Володимир

Вичислив я вчора чого в мене БК перегружався, сам контролер фактично не перегружався, справа в тому що в мене провід той що призначений для підключення до замка запалювання підключено до контактів релюшки тому при виключенні запалювання коли контакти релюшки розмикаються обмотка релюшки дає імпуль напруги який в деяхих випадках БК встигає зловити і розуміє цей сигнал як те що включено запалювання. Тому на екрані появлялась звична заставка що включається при старті, а так як сигналу з замка запалювання вже не було він переходив у режим сну.

Змін в схемі робити не буду, попробую усунути це непорозуміння програмно.

Taras

Владимир судя по всему как только ты удалил первый БК      :) Х А Л Я В Н Ы Й  :)  так тут же все исчезли из обсуждения

Володимир

Цитата: Taras_YaltaВладимир судя по всему как только ты удалил первый БК      :) Х А Л Я В Н Ы Й  :)  так тут же все исчезли из обсуждения
Другий також також халявний, думаю на тижні закину ще і плату до нього.

Taras