Рулевая рейка/рулевое управление.

Автор zerber85, 24 Вересня 2008, 16:09:56

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

JeepKa

Є тут хто встановив собі цей тюнінг http://zapchastizaz.com.ua/zapchasti-tavriya-slavuta/5976-trapeciya-rulevykh-tyag-na-sharnirakh-tyuning-1102-3414030-93 ?
Як відчуття? Пропала "ватність" керма, люфт, ..?
Руки в масле, жопа в мыле - я люблю автомобили!®

Григорий

Я особисто не думаю що це не дуже хороша ідея, резинова втулка пом"якшує удари на рульову рейку, з досвіду ще по москвичу коли на рульові пальці появились резинові втулки замість капронових сухарів, міняти приходилось частіше але удари на руль не так відчувались і це мені дуже подобалось. Це моя особиста думкаЯ знаю що дехто почне мусолити що іномарки їздять і все нормально але... там стоять гідропідсилювачі рульового керма і зовсім  інша підвіска.
СЛАВУТА -- конструктор для дорослих, але дуже простий.

Володимир

Цитата: JeepKa від 08 Серпня 2017, 09:24:01
Є тут хто встановив собі цей тюнінг http://zapchastizaz.com.ua/zapchasti-tavriya-slavuta/5976-trapeciya-rulevykh-tyag-na-sharnirakh-tyuning-1102-3414030-93 ?
Не став, в цій приблуді різниця в довжині між тягами до 10 см, на трасі на нерівностях може тягнути в сторону. Плюс відсутність резинок, будеш частіше робити рулюву колонку, а вона в ремонті дорожча і складніше по ремонту, ніж міняти раз на 30 тисяч сайлентблоки.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Алек

Привіт хочу перебрати рульову рейку бо стукає уже відчутно підскажіть як витягнути або вибити нижній підшипник і як поставитидругий на місце

Володимир

Цитата: Алек від 08 Серпня 2017, 16:15:39
Привіт хочу перебрати рульову рейку бо стукає уже відчутно підскажіть як витягнути або вибити нижній підшипник і як поставитидругий на місце
Щоби витягнути, то дерев"яним бруском, чи резиновим молотком стукаєш по корпусу в тому місці де був вал з наружним підшипником, і він сам вилетить. Після заміни, потрібно підібрати стальні прокладки, щоби не було люфта, і вал крутився легко.

Алек

Цитата: Володимир від 08 Серпня 2017, 16:50:42
Щоби витягнути, то дерев"яним бруском, чи резиновим молотком стукаєш по корпусу в тому місці де був вал з наружним підшипником, і він сам вилетить. Після заміни, потрібно підібрати стальні прокладки, щоби не було люфта, і вал крутився легко.
Де підібрати стальні накладки і підшипник як поставитиновий нижнй на місце

Алекс

Рейка стала постукивать и похрустывать,снял быстро-опыт есть,менял подшипники 10 т км -больше из ремнабора  ничего не пригодилось,гу@но втулку и вкладыши выкинул .Озадачило то,что никакой явных поломок не нашлось,
разве что кетайский подшипник от АПП Групп подклинивал при прокручивании его .Все промыл-и тут находится сточенная грань зуба рейки   }-).
Рейку под замену-это ясно .А червяк-тож менять ?на нем износа не видно ... :help:
Пробег 150 т км
Славута 1.3Li 2006 г ГБО 4
 ЗиЛ-4331 прицеп ГКБ-8328

Max 55

лучше и червяк заменить, по опыту своему знаю, так как поменяешь одну рейку, а люфт останется, радиальный люфт

Алекс

У кого купить? Качество шоб було ...ткните носом,плиз ...можно в личку  :thank_you:
 ЗиЛ-4331 прицеп ГКБ-8328

Max 55

Цитата: Алекс від 08 Серпня 2017, 21:35:32
У кого купить? Качество шоб було ...ткните носом,плиз ...можно в личку  :thank_you:
Не знаю по качеству, у нас в городе есть магазинчик, вроде еще со старых запасов кое что у них осталось, взял у них рейку - отлично все в заводской бумаге была завернута, 10 августа узнаю за червяка, надо себе купить, скажу тебе цену, при желании могу две штуки взять и тебе выслать один....

Алекс

Та то долго ... :hysterics:
Инет-магаз хороший по этим делам надо бы

Хотя...получу посылки с одного   ;) сайта-погляжу шо пришлют,определюсь-хорошую вещь в запас можно прикупить  :drinks:
 ЗиЛ-4331 прицеп ГКБ-8328

JeepKa

Цитата: Володимир від 08 Серпня 2017, 12:26:40
Не став, в цій приблуді різниця в довжині між тягами до 10 см, на трасі на нерівностях може тягнути в сторону. Плюс відсутність резинок, будеш частіше робити рулюву колонку, а вона в ремонті дорожча і складніше по ремонту, ніж міняти раз на 30 тисяч сайлентблоки.
Ок.
Хто ставив: Втулка рулевой рейки БОЧОНКИ Таврия ЗАЗ | полиуретановые поліуретан 1102-3414040-01 в замін звичайних заводських резинок? як враження від керування?
Spoiler
Руки в масле, жопа в мыле - я люблю автомобили!®

Серёга

Цитата: JeepKa від 09 Серпня 2017, 00:21:37
Цитата: Володимир від 08 Серпня 2017, 12:26:40
Ок.
Хто ставив: Втулка рулевой рейки БОЧОНКИ Таврия ЗАЗ | полиуретановые поліуретан 1102-3414040-01 в замін звичайних заводських резинок? як враження від керування?
Spoiler

На драйве видел тему вместо родных бочёнков ставили с ваз 2101 нижний переднего аммортизатора, думаю и себе так же сделать.
Мы работаем на работе,которую ненавидим,чтобы купить вещи,которые нам не нужны!

Володимир

Цитата: Алек від 08 Серпня 2017, 16:55:14
Цитата: Володимир від 08 Серпня 2017, 16:50:42
Де підібрати стальні накладки
Напевне купити разом з підшипником, можливо продаються готові ремкомплекти для рулювої колонки.
Цитата: Алек від 08 Серпня 2017, 16:55:14і підшипник як поставитиновий нижнй на місце
Якщо ти витягнеш старий, то думаю здогадаєшся як засунути на місце новий.

YUKON

Цитата: Серёга від 09 Серпня 2017, 02:54:12
На драйве видел тему вместо родных бочёнков ставили с ваз 2101 нижний переднего аммортизатора, думаю и себе так же сделать.
Ну от кому потрібен тунінг з використанням деталі яка в рульвій і не повинна використовуватись. Один якійсь неврівноважений експерементатор з альтернативною обдарованістю придумав хрінь, а ти її повторюєш. Як працює с/б на амортизаторі в копійці і як працює с/б на рульовій в наших авто? Да зовсім по- різному, зовсім по- різному сприймаються навантаження. Бочьонок постійно ламає, а на аморті тік осьві навантаження. Хочаб фантазію включив би. Такі переробки межують з ДТП. Не тре так радити.