Простая и быстрая регулировка кулисы.

Автор Евгений, 27 Жовтня 2012, 17:46:14

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Володимир

Цитата: f3s від 22 Вересня 2016, 01:49:15
Всем привет. Тему нужную не нашел, решил спросить тут.

Есть необходимость заменить пыльник кулисы, как это сделать правильно и нужно ли будет делать после этого регулировки?

Спасибо за совет.
Якщо відкрутити поперечний болт сайлентблока не чіпаючи болт хомута на коробці, то регулювати потім не потрібно нічого, але треба буде погратись з протягуванням пильника через вилку ричага.

Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Dmitriys

классно, отрегулировал, т.е.  :)

Поставил рычаг в положение \" задняя\", чуть отпустил хомут и т.д.

romuald

Зламалась куліса. Вирішив взяти нову.


Ні один з вищеописаних способів не допоміг. Поїхав до спеціаліста. Але теж не все гаразд - задню наче вибиває але назад їде. Спеціаліст сказав що така куліса.

Wildchild

Цитата: romuald від 26 Серпня 2022, 20:17:14Зламалась куліса. Вирішив взяти нову.

Ні один з вищеописаних способів не допоміг. Поїхав до спеціаліста. Але теж не все гаразд - задню наче вибиває але назад їде. Спеціаліст сказав що така куліса.
Реактивна тяга куліси нормально до коробки прикручена? В мене при послаблені кріплення, передачі погано втикаються

romuald

Нормально...закручував вирячивши очі...

vladishtm

Цитата: romuald від 26 Серпня 2022, 20:17:14Але теж не все гаразд - задню наче вибиває але назад їде. Спеціаліст сказав що така куліса.
Я регулював по книжному, потім трохи ще зміщував вправо  (вже як би на свій розсуд), бо якось не подобалось між 2гою та 3ю. А задня  - то теж так буває, може вибрикнути (рідко але буває), як правило не довключити.  Ще користуюсь порадою - переде рухом ( особливо на холодну)завів, вижму зчеплення і поганяю ричаг по всіх передачах по декілька разів, в тому числі і задню. Як правило після цього все як шовкове працює.
Славута 1,3Li 2009
ЭБУ М10.3+  М113111SL132022         
исправ.MIKAS11.0.AEC 02.33.111Dec2

Romka

Slavuta BRABUS 1.3L LPG 4

Володимир

Цитата: romuald від 26 Серпня 2022, 20:17:14Ні один з вищеописаних способів не допоміг. Поїхав до спеціаліста. Але теж не все гаразд - задню наче вибиває але назад їде. Спеціаліст сказав що така куліса.
Тут все залежить від того яку кулісу взяв, нового зразка чи старого, бо там є різниця в регулюванні. Якщо кпп має пружини що тримаєють ричаг на рівні 3-4 передач, то куліса має бути нового зразка, тоді потрібно в отвір що посередині засунути болт М5 та вкрутити в ричаг, але болт має бути довгим щоби головка не діставала до пластмаси, інакше не відрегулюється. Потім відпускаємо хомут на ричагу біля КПП ставимо ричаг на нейтраль на рівні 3-4 передачі і затягуємо хомут знову.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

romuald

Кулісу брав старого зразка...з пружинкою до реактивної тяги. І болт в ній вже був в комплекті. Аде отвір не по середині (хоча мітка є) а збоку на постаментику.

Володимир

Цитата: romuald від 30 Серпня 2022, 19:17:49Кулісу брав старого зразка...з пружинкою до реактивної тяги. І болт в ній вже був в комплекті. Аде отвір не по середині (хоча мітка є) а збоку на постаментику.
Там інший принцип регулювання, Якщо пам"ять не зраджує, то потрібно завести ричаг в сторону та вкрутити болт, а на КПП відпустити хомут і на нейтралі вал повернути до упору на лінію 5-ї і задньої передачі і після цього затягнути хомут.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

romuald

Десь була книжка в бумажняному вигляді...треба погортати...

Володимир

Ось опис на другій сторінці, тільки болта непотрібно вкручувати, і думаю що так правильніше, бо коли на ричагу є пружина, то буде часткове обертання куліси на резинках, то з болтом може нічого не вийти, для регулювання потрібен помічник.



Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion