как избежать спорных штрафов

Автор Юрій, 20 Березня 2013, 20:15:31

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Vitaliy.

Цитата: Joker_По сути вы правы но нужно доказать ещо это всё.
Ответный/встречный аргумент- работник гаи должен предоставить мне видеозапись моего нарушения. Без видеозаписи я небуду ничего дальше писать в протоколе. Даже наоборот, при непредоставлении видео я имею право написать-при составлении протокола мне не предоставили возможность увидеть суть моего нарушения. А раз так, то я непризнаю факта проезда на красный свет. А поскольку первоначальное нарушение-проезд на жёлтый, то его можно трактовать в любую сторону. Ну там сзади меня близко двигался автомодиль, и моё резкое торможение приведёт к помятому заду моего автомобиля, а не гаишниковому. Так что из двух зол выдираем меньшее. Раз я убедился в безопасном проезде перекрёстка на жёлтый при газ в пол, то и ладно. А вот если мои действия приведут к аварии, то это подразумевается, что я сознательно пошёл на это. В общем-всё спокойно, ну и ладно. А будут бока, тогда и буду думу думать.
Занимаюсь ремонтом авто.Радиолюбитель.Электрика и не только.
Я предпочитаю делать в своей жизни то, что мне нравится. А не то, что модно, престижно или положено.
 рус иван пнх

YUKON

Оскільки на даний час є актуальною тема ввімкнення фар або ДХО, вважаю за необхідне для наших одноклубників провести маленькій "лікбез" для виключення "розводу" на протокол за неввімкнені ДХО або фар головного світла!
Почнемо, згідно розділу 9 ПДР:
п.9.1. Попереджувальними сигналами є:
          г) увімкнення ближнього світла фар у світлу пору доби;
в силу ч.2 п.9.8.ПДР, з 1 жовтня по 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути ввімкнені денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу - ближнє світло фар.
В разі зупинки ДАІ-ником(поліціянтом) на предмет не ввімкненого світла фар або ДХО, вони розводять на складання протоколу (фактично його фальсифікацію) згідно ч.2 ст. 122 КУпАП за порушення користування зовнішніми освітлювальними приладами або попереджувальними сигналами при початку руху чи зміні його напрямку, використання цих приладів.При цьому вказують порушення не п.9.8 та п.9.1ПДР, а вже п.п."а",п.19.1 ПДР.
Звертаю увагу на те, що ст.122 пише нам, тобто "наказує нас", за порушення:
- "користування зовнішніми освітлювальними приладами";
-  "попереджувальними сигналами при початку руху чи зміні його напрямку";
- "використання цих (освітлювальних) приладів".
А фактично вас зупинили за "невикоритстання попереджувальних сигналів під час руху"
Виходячи з наведеного наказувати вас не можливо згідно ч.2 ст. 122 КУпАП оскільки в ній не передбачена відповідальність саме за "невикоритстання попереджувальних сигналів під час руху"
А наказати вас можливо тільки за ст.ст. 125, 24 КУпАП - попередження, склавши при цьому, як не дивно, ПРОТОКОЛ згідно ст. 26 КУпАП, адже в силу ст. 24 КУпАП попередження є одним з видів адмінстягнення.
Ось відео практика з запобігання такого "розводу"
https://www.youtube.com/watch?v=pl_H0oDoKIo
Думаю я став для Вас кориснішим ніж поліція і міліція! Ніколи і нікому не давайте грошей запросто так а тим більше представникам вищеназваних органів. Вибачте,але язик не може вимовити і руки не не пишуть "представникам правоохоронних органів"! Але така моя думка. 

Володимир

Фігня повна, виходить якщо під час початку руху чи перед поворотом я не включив поворот, то мене також не можуть оштрафувати бо нема статті  "невикоритстання попереджувальних сигналів під час руху".
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

YUKON

Цитата: Володимир від 21 Жовтня 2015, 15:37:09
Фігня повна, виходить якщо під час початку руху чи перед поворотом я не включив поворот, то мене також не можуть оштрафувати бо нема статті  "невикоритстання попереджувальних сигналів під час руху".
Ось тут Ви молодий чоловіче не вірно трактуєте 122 статтю - в ній вказано що водія "накажуть" за - порушення користування попереджувальними сигналами при початку руху чи зміні його напрямку.
Саме тут за те що Ви не вкл. покажчик повороту (зміна напрямку руху) - водія і накажуть, але за умови наявності доказів! ;D ;D ;D

Алексей

Питання. Тестю паришла постанова суда про сплату штрафу у розмірі 3400 грн. Але в постанові допущена помилкав Фамілії а саме написано Ковалев а правильно Ковальов. і адреса вулиці теж не правилна чи можна штраф по данній постанові не платити?

Vitalij

Цитата: Алексей від 07 Квітня 2016, 20:03:02
Питання. Тестю паришла постанова суда про сплату штрафу у розмірі 3400 грн. Але в постанові допущена помилкав Фамілії а саме написано Ковалев а правильно Ковальов. і адреса вулиці теж не правилна чи можна штраф по данній постанові не платити?
А за что такой штраф ?   :o

Алексей

за порушення правил ПДД а саме Водінна авто в стані алкогольного спяніння

Алексей


Сергей

А как оно к нему вообще попала, если адрес не верный? Но если всё повторно исправят, то придется платить через исполнительную службу, по-любому. Правда, если исполнительная служба заведет дело, то может пройти и полгода и даже год. Всё зависит от расторопности исполнительной.  ;)

\"Только дураки учатся на своих ошибках\" Отто фон Бисмарк

Lisiy83

Извините, влезу в разговор. Если ошибка допущена только в исполнительных документах, то исправление может повлиять только на то, что заведут новое, более правильное исполнительное производство. Выгодно только если сроки добровольного погашения миновали и уже насчитан исполнительный сбор в 10%, но отменив старое постановление и приняв новое постановление с правильной фамилией, сроки для добровольной оплаты начнутся заново.
Если ошибка допущена в исполнительном листе, то показать решение суда (по-моему будет иметь название "постанова" исполнителю, указать на несоответствие и  требовать закрыть исполнительное производство. Авось пока новый лист выпишут, авось не выпишут...
Лучше всего, если ошибка допущена в самом решении суда, а может даже и в протоколе. Надо дождаться окончания сроков наказания за админправонарушение. Тогда можно оспаривать решение официально и новое уже не примут, если закончились сроки , обязаны дело просто закрыть. А можно не оспаривать, а тупо говорить исполнителю, что в решении не ты, в исполнительном листе не ты.. и нефиг со своим штрафом лезть. Но по мне так лучше оспаривать, чтобы потом не осталось в базе ГАИ и в суде каких-то полуспорных бумаг и записей.

Lisiy83

Если некому будет помочь - напишите, я вышлю образцы документов для обжалования, у меня было одно подобное дело.

ВКБ

Хто забув нагадую. Якщо вам виписали постанову полісмени фіксації в автоматичному порушення в сфері безпеки дорожнього руху, ви 100% не праві і не зможете оскаржити її до суду, немає бажаня, відсутні ваші докази і все таке, пострибали, попінелись, але діватись немає куди, то принаймні можна скористатись 50% скидкою на оплату штрафу і, відповідно до ст.300-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, зафіксовані в автоматичному режимі і оплатити штраф 50% від тарифу в постанові. Штрафанули за парковку не в тому місці на 250грн., біжиш і платиж не пізніше 5 -го дня - платиш 125 грн.

Також, якщо ви праві але вам виписують постанову, не забуваємо писати в постанові заперечення, додавати додатком прописаним в постанові свої пояснення та все як було і де полісмен не правий. Ніколи не грубимо, переписуємо його ПІБ. Посвідчення не даємо, а чемно нагадуємо, що хочемо тримати в руках і все до кожної коми даємо можливість полісмену переписати, показуючи йому свою повагу.

Не забуваємо, що Постанову оскаржуємо в судовому порядку впродовж 10 днів. У разі якщонемає коштів і хочите поспілкуватись про розбір полетів, то пишемо посилання в постанові на ст.268 КУпАПП щодо права оскарження та скористатись правовою допомогою. Готуєтесь до бесіди і вам повинні назначити час дебатів по постанові. У цьому випадку дія постанови про накладання амінстягнення призупиняється. Також призупиняється при подачі до суду заяву про оскарження постанови до винесення судового рішення.
Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.