БК на інжектор своїми руками

Автор Володимир, 15 Червня 2010, 16:27:22

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Aleks_Yalta

Володимир пишет:

То був RW, зараз він підключається до шостої ноги.

Зачем Вы лукавите, во всех предыдущих Ваших схемах RW шел на землю.
Сначала надо научиться признавать свои ошибки и не списывать их на других.
Сделали изменения в софте или схеме и никого не предупредили.

Володимир пишет:

при монтажі пульта керування десь ненароком провода попадуть на +12в

Это уже проблемы монтажника, а Вы должны предоставить схему с минимальным
количеством деталей и всё должно работать после сборки.
Интересно, кто Вам такую идею подал - подавать нечаянно 12В на порты МК которые
очень чувствительны потому-то включены на вход.
1к от 12В - это не защита портов, а имхо ересь какая-то.
Igr44 даже яркость выбросил, хотя имхо, она для БК намного нужнее. Не бывает в качественных мониторах отсуствие рег. яркости.

Володимир пишет:

Ще пару нюансів:
1. На виводах 24..28 всі резистори лишні, так як включені підтягуючі резистори в ПІК, резистори 1К також не потрібно бо порти гарантовано включені на вхід.

С вывода 24 на оптопару  через 4к7 подтягивающий на +5В тоже не нужен?

Володимир

Цитата: Aleks_YaltaВолодимир пишет:
Останню схему малював Igr44, так що претензії до нього. Йому я дав правильну схему, те що я перепутав навзи виводів при відповіді, то це чисто машинально. Читай всі повідомлення підряд а не через одне, хоча б для того щоби потім знати до кого ставити притензії.

Я нікому нічого не винен, я комусь можу бути винен якщо мені за це платаят гроші, а так я по добрій волі ділюся з вами своєю працею, якщо надалі буде присутній такий недружній тон, то продовження не буде.

Цитата: Aleks_YaltaИнтересно, кто Вам такую идею подал - подавать нечаянно 12В на порты МК которые
Igr44 даже яркость выбросил, хотя имхо, она для БК намного нужнее. Не бывает в качественных мониторах отсуствие рег. яркости.
Якщо не подобається, зроби по своєму, колеги по форуму я думаю оцінять. Хоча резистори може і лишні, я їх у своїй теперішній робочій схемі БК не використовую. Але враховуючи що ціна контролера >50грн, а ціна резисторів копійки, то краще підстрахуватись, БК ж ніхто не збирається носити на руці як годинника, в робочому стані прикріпится десь під панеллю, і ніхто про нього не буде згадувати аж доки не сяде баратейка.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Евгений

Цитата: Володимир
Останню схему малював Igr44, так що претензії до нього. Йому я дав правильну схему, те що я перепутав навзи виводів при відповіді, то це чисто машинально. Читай всі повідомлення підряд а не через одне, хоча б для того щоби потім знати до кого ставити притензії.

Я нікому нічого не винен, я комусь можу бути винен якщо мені за це платаят гроші, а так я по добрій волі ділюся з вами своєю працею, якщо надалі буде присутній такий недружній тон, то продовження не буде.

Цитата: Aleks_YaltaИнтересно, кто Вам такую идею подал - подавать нечаянно 12В на порты МК которые
Якщо не подобається, зроби по своєму, колеги по форуму я думаю оцінять. Хоча резистори може і лишні, я їх у своїй теперішній робочій схемі БК не використовую. Але враховуючи що ціна контролера >50грн, а ціна резисторів копійки, то краще підстрахуватись, БК ж ніхто не збирається носити на руці як годинника, в робочому стані прикріпится десь під панеллю, і ніхто про нього не буде згадувати аж доки не сяде баратейка.

+1 Кому не нравится, пусть делает сам.

Taras

Владимир если используется микросхема МС то не сделать выход для стационарного компа для более точной и расширеной диагностики и  корекции контроллера
Для реализации просто надо вывести 5 проводов и подать на МАХ232 и у тебя готовый
K-LINE адаптер могу дать печатку и схему для МАХ в корпусе RS232 и саму схему универсалього адаптера
Sens 1.3 Микас 7.6 Метан II поколение

Володимир

Цитата: Taras_YaltaВладимир если используется микросхема МС то не сделать выход для стационарного компа для более точной и расширеной диагностики и  корекции контроллера
Для реализации просто надо вывести 5 проводов и подать на МАХ232 и у тебя готовый
K-LINE адаптер могу дать печатку и схему для МАХ в корпусе RS232 и саму схему универсалього адаптера
Це вже релігія кожного користувача, хто для себе хоче може зробити, в мене зараз нема нінайменшого бажання займатися схемотехнікою, тільки там доведеться ще цією мікросхемою окремо керувати щоби не виходила накладка.

Aleks_Yalta

С вывода 24 на оптопару  через 4к7 подтягивающий на +5В тоже не нужен?

Володимир

Цитата: Aleks_YaltaС вывода 24 на оптопару  через 4к7 подтягивающий на +5В тоже не нужен?
Непотрібен за умови що не використовуются резистори на 25-28 ногах, тоді в прошивці дається команда щоби включити підтягуючі резистори в контролері.

Aleks_Yalta

Володимир пишет:

Непотрібен за умови що не використовуются резистори на 25-28 ногах, тоді в прошивці дається команда щоби включити підтягуючі резистори в контролері.

В данный момент прошивки на сайте эта команда есть?

Володимир

Цитата: Aleks_YaltaВ данный момент прошивки на сайте эта команда есть?
В даний момент прошивки на сайті нема, можливо сьогодні ввечері виложу, але в ній підтягуючі резистори включені. Думаю що навіть якщо і нагрузити схему додатковими працювати буде.

Aleks_Yalta

Прийдется самому заняться разводкой, раз Igr44 наобещал и самоустранился после получения от Владимира рабочей схемы. Под СМД технологию разводить?

Володимир

Цитата: Aleks_YaltaПрийдется самому заняться разводкой, раз Igr44 наобещал и самоустранился после получения от Владимира рабочей схемы.
По якій схемі думаєш робити, по початковій моїй чи переробленій Igr44?
Цитата: Aleks_YaltaПод СМД технологию разводить?
Мені різниці немає, під яку розведеш, таку будеш і потім юзати, головне аби входи і виходи контролера співпадали.

Володимир

В данный момент прошивки на сайте эта команда есть?
Розводь схему з підтягуючими резисторами на +5В, бо сьогодні замітив такий прикол, що при мінусових температурах (-10) кнопки самі нажимаються, тобто того опору підтягуючих резисторів що є в мікросхемі не вистарчає. Потім коли салон прогрівся добре все стало на свої місця, я так дімаю що це конденсат що осідає на контактах робить натискання кнопок.

Володимир

Тут http://bk-ukraine.narod.ru/tmp/menu.xls можна подивитися як виглядає нове меню БК. На даний момент реалізовано все що було у БК1, настроюються тепер всі 10 екранів, включаючи №1 що в БК1 використовувався тільки для годинника. Плюсь додано ще деякі параметри, також ведеться робота над витратою палива. Будуть свіжі новини відпишусь.

Aleks_Yalta

Володимир пишет:

замітив такий прикол, що при мінусових температурах (-10) кнопки самі нажимаються, тобто того опору підтягуючих резисторів що є в мікросхемі не вистарчає. Потім коли салон прогрівся добре все стало на свої місця, я так дімаю що це конденсат що осідає на контактах робить натискання кнопок.

Значит нужно испробовать другие кнопки, например от радиостанции.

Aleks_Yalta

Володимир пишет:

По якій схемі думаєш робити, по початковій моїй чи переробленій Igr44?

Надо же проверить, что там Igr44? напартачил.
По Вашим заверениям она должна работать?

Володимир пишет:

Мені різниці немає, під яку розведеш, таку будеш і потім юзати, головне аби входи і виходи контролера співпадали.

Мне хотелось узнать мнение народа, не все же смогут СМД компоненты лепить,
чтоб хоть кому-то стало легче собрать БК,- главное печатная плата.
А может заказать у профи, есть желающие?, оптом будет дешевле, кто паять не сможет  или не захочет - постараюсь помочь.