Масло для КПП

Автор Alex Miha, 06 Січня 2009, 18:42:48

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 7 Гостей дивляться цю тему.

В кого яке масло в КПП

Aral
1 (1.1%)
Bizol
1 (1.1%)
BP
3 (3.2%)
Castrol
14 (14.9%)
Elf
7 (7.4%)
Fuchs
0 (0%)
Liqui Moly
6 (6.4%)
Mobil
7 (7.4%)
Motul
2 (2.1%)
Neste
1 (1.1%)
Ravenol
0 (0%)
Shell
2 (2.1%)
Total
0 (0%)
Venol
7 (7.4%)
XADO
16 (17%)
ZIC
9 (9.6%)
ТАД
18 (19.1%)

Всього голосів: 94

Анатолій

Цитата: Володимир
Цитата: TSAПробував. На місці-супер. В далеку дорогу-видуває через сапун.
Дивно в мене не тече.
До 100км і коли зима воно й не тече, і коробка ходить дуже гарно, а мені їхати 380км за раз. Взимку не помічав. На Великдень: п\"ятниця, 380км туди, неділя, 380 назад, і на понеділок калюжа.
А може я перестарався? Заливав шприцом, через сапун, машина стояла з правим креном.

Max 55

Не вижу смысла заливать масло выше нормы в коробку

Анатолій

:cool:
Цитата: Max 55Не вижу смысла заливать масло выше нормы в коробку

Володимир

Цитата: TSAПодивився. Якщо ти маєш на увазі гольчастий підшипник - всі вони сидять на втулках, які напресовані на вал. Майстер нагадав, що ми під одну втулку кернили вал, бо вона заходила не внатяг.
Зі сторони двигуна, є два роликових підшипника, один на первинному валі біля зчеплення, інший на вторинному біля ведомої шестерні ГП, то я мав на увазі підшипник на вторинному валу.

Якщо їздити тільки по місту, то нема, в мене основна дорога траса, і 5-та передача використовується в діапазоні від 70км/год і дальше, якщо не залити більше масла, то 5-та виє голосніше ніж в москвича задній міст. Колись на таврії 93 р.в., не вила навіть з двома літрами в коробці, але то через те що 5-а передача була інша, з меншим передаточним число, чи то через те що підшипники були з пластмасовими сепараторами і не давали так швидко маслу стікати у картер коробки.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Анатолій

Цитата: Володимир
Цитата: TSAПодивився. Якщо ти маєш на увазі гольчастий підшипник - всі вони сидять на втулках, які напресовані на вал. Майстер нагадав, що ми під одну втулку кернили вал, бо вона заходила не внатяг.
Зі сторони двигуна, є два роликових підшипника, один на первинному валі біля зчеплення, інший на вторинному біля ведомої шестерні ГП, то я мав на увазі підшипник на вторинному валу.

Якщо їздити тільки по місту, то нема, в мене основна дорога траса, і 5-та передача використовується в діапазоні від 70км/год і дальше, якщо не залити більше масла, то 5-та виє голосніше ніж в москвича задній міст. Колись на таврії 93 р.в., не вила навіть з двома літрами в коробці, але то через те що 5-а передача була інша, з меншим передаточним число, чи то через те що підшипники були з пластмасовими сепараторами і не давали так швидко маслу стікати у картер коробки.
мій тест 5-6 годин безперевної їзди. Заводська 5-та свистіла, як турбіна. Не дуже голосно, по гармоніках навіть приємно. При гальмуванні движком підвавкувала від 60-ти і нижче. Тепер 5-та не прослуховується, при гальмуванні двигуном трохи нявкотить, знову-таки, від 60-ти і менше. 4-та тихенько бува, коли нявчить, а коли ні. Закономірність вловити не можу. 3-тя і 2-га найголосніші. Правда, при 50км/год і вище, 3-тя пробує \"косити\" під спорткар. От така картина.

zldey111

пробег 89к
ТНК 80w85 шлак с ним звук коробки как будто масла в ней нет вообще причём проявляется не сразу , апримерно тыщ чере 5 после заливки иногда 10
лукойл 80w90 имхо ещё хуже тнк ...
Velvoline 80w90 ничё так токо на морозе дубеет сильно
щас залит лукойл из коробки какието страшные звуки на холостом ))) и жуткий шум на всех передачах именно не вой а шелест ... поеду сёдня покупать другое малсо
Пежо 605

Max 55

Надо сразу нормальное масло залить и всё, а сейчас в коробке винигрет

Валерий

zldey111
Нашли, чем угробить и вам это почти удалось, ТНК, ЛУКОЙЛ, \"продолжайте в таком духе\".
Почитайте тему не поленитесь и выберите правильное масло, и ТАД тоже лучше не использовать.

Не нервируйте меня, а то мне некуда прятать трупы!

Анатолій

Цитата: zldey111пробег 89к
ТНК 80w85 шлак с ним звук коробки как будто масла в ней нет вообще причём проявляется не сразу , апримерно тыщ чере 5 после заливки иногда 10
лукойл 80w90 имхо ещё хуже тнк ...
Velvoline 80w90 ничё так токо на морозе дубеет сильно
щас залит лукойл из коробки какието страшные звуки на холостом ))) и жуткий шум на всех передачах именно не вой а шелест ... поеду сёдня покупать другое малсо
Промий при заміні

Святослав

А чем коробка моется?  :o
Славутовод - это способ жизни!!!

Анатолій

Одні кажуть - солярою, інші, що соляра недобре для синхронізаторів, промивають дешевою літньою мінералкою.
При розбиранні миється солярою, значить можна.
Якщо явних відкладень немає, то краще не мити.
Я не промивав ніколи, бо на маслі ніколи не економив.

Валерий

Цитата: СвятославА чем коробка моется?  :o
Промывать КПП  при замене в ней масла не требуется. Дело в том, что режим работы трансмиссионного масла значительно мягче, чем моторного.
В КПП «трансмиссионка» не нагревается до высоких температур, в нее не попадает топливо и нет контакта с отработавшими газами, вследствие чего масло практически не окисляется и на деталях не образуются смолистые отложения.
 Имеющиеся твердые частицы – продукты механического износа деталей – скапливаются в нижней части картера, поэтому при сливе старого масла они легко удаляются.
Следует помнить, что сливать масло нужно только разогретым, когда его вязкость минимальна. Лучше всего это делать в теплую погоду, после поездки. Менее вязкое разогретое масло удаляется самотеком качественнее, одновременно смывая со дна картера практически все примеси.
P.S. Если использовалось не качественное масло, то лучше поступить, таким образом, покупаем то масло, которое будет постоянно использоваться, катаемся тыс. 10 сливаем и опять заливаем это же.

Не нервируйте меня, а то мне некуда прятать трупы!

Анатолій

Number One

Купил сегодня Elf Transself Type B, 55 грн литр. Посмотрим, как себя поведёт, а то уже достал вой коробки.
Парни, сколько масла влазит в КПП???
По мануалу - 2,2 л. Я залил 2,5л, и не потекло :o

Мобілізацiя  12.03.2015 - 5.04.2016.
Я ДОМА !!!

23q

по хорошему 2.45. Так что 2.50 оставляй. Лучше стало???
Slavuta 1.2 \"Green metal\"

На Аватаре винил. Пальма. Оставленная, видимо, каким-то нехорошим  черметом.