Новости ГАИ

Автор Алла, 09 Січня 2008, 10:33:52

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 6 Гостей дивляться цю тему.

Алла

Гаишников обязали включать мигалки при езде по городу

26 августа 2012

Согласно приказу МВД №524 от 16.07.2012 г., который внес изменения в Инструкцию по вопросам деятельности ДПС, патрульные автомобили ГАИ должны двигаться по дорогам только с включенными маячками синего цвета. Об этом сообщает Автоцентр.

Напомним, что ранее Инструкцией предписывалось, что патрульный автомобиль ГАИ должен ехать с включенными мигалками синего цвета только на загородных трассах.

Приказом МВД №524 также более точно задекларированы и методы несения патрулирования. Так, с целью профилактики нарушений ПДД в городах работникам ГАИ предписано выставлять патрульный автомобиль на аварийно-опасных участках или в местах концентрации ДТП. Применять подобный метод патрулирования за городом запрещается.

Отныне пешее патрулирование работниками ГАИ в населенных пунктах с использованием технических средств контроля разрешается проводить только в местах концентрации ДТП, на аварийно-опасных участках и в местах проведения специальных мероприятий (ранее – в любом месте). При этом пешее патрулирование запрещено за пределами города, точнее – на дорогах государственного значения (кроме случаев проведения спецмероприятий).

Этим же приказом был дополнен список того, что гаишникам делать запрещено. В частности, начальству запретили оценивать работу подчиненных по количеству протоколов.

auto.bigmir.net

Юрій

Цитата: sniperкак по мне это бред. зачем включать проблесковый маячок если авто просто передвигается? конечно хорошо что их далеко видно и можно заранее скорость сбросить. но все же я не вижу логики.
а на аварийно опасных участках дороги лично мне присутствие ГИБДДешников только мешает. смотришь на них и не видишь дорожную обстановку.

это мое лично ИМХО

Ці п..раси Україні називаються ДАІ, а  ГИБДД - в Росії.  :P

Romka

А я уже привык видеть передвигающуюся по городу машину ГАИ с синими мигалками.
Slavuta BRABUS 1.3L LPG 4

Василь

А ось що написано в оригіналі - наказі МВС України від 27.03.2009 N 111 «Про затвердження Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС» http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/z0576-09/page:
\"12.3. Під час несення служби на транспортних засобах застосовуються такі тактичні способи:
     12.3.1. Рух у потоці транспортних засобів з увімкненими спеціальними світловими сигнальними пристроями синього кольору.
12.3.2. Розміщення патрульного автомобіля на аварійно-небезпечних ділянках вулично-дорожньої мережі або в місцях концентрації ДТП (для усунення небезпеки та з метою припинення порушень ПДР водіями і пішоходами). Забороняється використання такого тактичного способу на автомобільних дорогах державного значення поза межами населених пунктів.
     12.3.3. Дислокація патрульного автомобіля в місцях його найкращої видимості для всіх учасників дорожнього руху з одночасним пішим переміщенням працівника до найбільш напружених ділянок руху.
     12.3.4. Використання спеціальних технічних засобів, які мають функції фото-, кінозйомки, відеозапису чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, з метою фіксації порушень ПДР (1306-2001-п, 306а-2001-п).
Застосування того чи іншого способу та інші конкретні завдання ставляться на інструктажах відповідно до стану аварійності та дисципліни учасників дорожнього руху, що склалися на посту, маршруті.\"
Рух з увімкненим маячком синього кольору - це такий тактичний спосіб. Наказ не зобов\'язує ДПС увесь час його вмикати. Наші ЗМІ часто грають у \"зіпсований телефон\".
Авто - ЗАЗ-110307 1,2S 2003 р.. Пробіг - 30 500 км.

Алла

ДАІ до Нового року замінить \"Беркутів\" й \"Іскри\" \"Гарпунами\" й \"Бутонами\"

ДАІ планує випробувати прилад російського виробництва, який дозволяє виявляти на дорозі нетверезих водіїв за кермом автомобілів на відстані декількох сотень метрів.

Про це на брифінгу 1 жовтня повідомив тимчасово виконуючий обов\'язки начальника управління ДАІ МВС Володимир Рєзников, повідомляє УНІАН.

\"У наших колег з Росії є такий спеціальний технічний прилад, який називається \"Бутон\", який на відстані приблизно 300 метрів сигналізує співробітникам ДАІ про те, що в салоні автомобіля, що наближається, або у водія, або в пасажира є ознаки алкогольного сп\'яніння\", - сказав він.

При цьому Рєзников відзначив, що упродовж двох тижнів має намір докласти міністрові внутрішніх справ Віталію Захарченку про досвід використання в Росії цього приладу, після чого, швидше за все, буде прийнято рішення про його експериментальне використання в Україні. Залежно від результатів випробування й проходження сертифікації в Україні цей прилад буде придбаний і переданий на використання інспекторам ДАІ, додав Рєзников.

Він також додав, що Державтоінспекція має намір відмовитися  до 2013 року від використання приладів контролю швидкісного режиму транспорту, які не обладнані функцією фото- і відеофіксації.

Про це на брифінгу повідомив тимчасово виконуючий обов\'язки начальника департаменту ДАІ Володимир Рєзников, повідомляють \"Українські новини\".

\"Я певен, що ми до кінця року, а можливо, навіть раніше, повністю відійдемо від використання приладів, які фіксують швидкість і не мають функції фото- і відеозйомки, таких як \"Беркут\", \"Іскра\" і \"Радіс\", і будемо використовувати для контролю дорожнього руху прилади, які мають функцію фото- і відеофіксації, а саме прилад \"Гарпун\" на базі приладу \"ТруКам\" або приладу \"Візир\", - сказав він.

Рєзников відзначив, що нове обладнання в місцях концентрації дорожньо-транспортних випадків буде встановлено в спеціальні антивандальні бокси. При цьому керування приладом буде здійснюватися співробітником ДАІ дистанційно з поста ДАІ або з патрульного автомобіля, і у випадку фіксації перевищення швидкості автомобіль порушника ПДР буде відразу зупинятися.

Як відомо, згідно з діючими правилами, швидкість руху автотранспорту в населених пунктах не повинна перевищувати 60 км/год, житлових і пішохідних зонах – 20 км/год, поза населеними пунктами – 90 км, на автострадах – 130 км/ч.

Кар Аббас

Цитата: kristalДАІ до Нового року замінить \"Беркутів\" й \"Іскри\" \"Гарпунами\" й \"Бутонами\"

Прототипом згаданих пристроїв був загальновідомий пристрій вітчизняного виробництва Мієлафон, що виготовлявся на заводі імені Кіра Буличева.

При застосуванні приладу необхідно дотримуватись норм ч.3 ст. 28 Конституції України  \"Кожен має право на повагу до його гідності.\" Відповідно до положень ч.3 ст. 28 Конституції України \"Жодна людина без її вільної згоди не може бути піддана медичним, науковим чи іншим дослідам.\" Таким чином у розумінні ч.3 ст. 28 Конституції України є дія, виконувана з метою отримання будь-яких наукових, медичних, спеціальних та інших знань, а також для використання їх у практичних цілях. Дії що проводяться під час медичного огляду виконуються для отримання знань (про те чи знаходиться водій в стані сп\'янінння) з метою їх подальшого використання для вирішення питання про притягнення/непритягнення водія до відповідальності. Таким чином, ця дія підпадає під визначення \"дослідів\", а сам огляд під прикладне наукове дослідження (тому що складається з декількох дій, що виконуються послідовно і результати мають практичне значення).
Провадження медичних, наукових чи інших дослідів над людиною без її вільної згоди розглядається як посягання на гідність особи тому ч.3 ст. 28 Конституції України категорично забороняє таке втручання.
Конституція України є основним законом і має вищу юридичну силу. Не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод людини закладених у цій Конституції.
Тому  захист своїх законних прав та інтересів, захист від посягань на гідність людини не може розглядатись як правопорушення.
Хоч я жию на чужині, хоч і нелегко мені,
Знаю що там, мій рідний край...
Серце тужій, тужій, хоч сам не бачив я -
Люблю тебе, Земле Моя! (C)\"Рушничок\" Canada

Володимир

Цитата: kristalДАІ планує випробувати прилад російського виробництва, який дозволяє виявляти на дорозі нетверезих водіїв за кермом автомобілів на відстані декількох сотень метрів.
СЬогодні, перше квітня?
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Кар Аббас

Приблизно в той спосіб як аналізують газовий склад атмосфер інших планет.

Ромео

Цитата: КАРАБАС
Цитата: kristalДАІ до Нового року замінить \"Беркутів\" й \"Іскри\" \"Гарпунами\" й \"Бутонами\"

Прототипом згаданих пристроїв був загальновідомий пристрій вітчизняного виробництва Мієлафон, що виготовлявся на заводі імені Кіра Буличева.

При застосуванні приладу необхідно дотримуватись норм ч.3 ст. 28 Конституції України  \"Кожен має право на повагу до його гідності.\" Відповідно до положень ч.3 ст. 28 Конституції України \"Жодна людина без її вільної згоди не може бути піддана медичним, науковим чи іншим дослідам.\" Таким чином у розумінні ч.3 ст. 28 Конституції України є дія, виконувана з метою отримання будь-яких наукових, медичних, спеціальних та інших знань, а також для використання їх у практичних цілях. Дії що проводяться під час медичного огляду виконуються для отримання знань (про те чи знаходиться водій в стані сп\'янінння) з метою їх подальшого використання для вирішення питання про притягнення/непритягнення водія до відповідальності. Таким чином, ця дія підпадає під визначення \"дослідів\", а сам огляд під прикладне наукове дослідження (тому що складається з декількох дій, що виконуються послідовно і результати мають практичне значення).
Провадження медичних, наукових чи інших дослідів над людиною без її вільної згоди розглядається як посягання на гідність особи тому ч.3 ст. 28 Конституції України категорично забороняє таке втручання.
Конституція України є основним законом і має вищу юридичну силу. Не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод людини закладених у цій Конституції.
Тому  захист своїх законних прав та інтересів, захист від посягань на гідність людини не може розглядатись як правопорушення.
Так, то воно так....
Вам ПДР не забороняють відмовитися від огляду на стан алкогольного сп\'яніння але у випадку такої відмови автоматично складається протокол про приягнення водія за керування ТЗ в стані алкогольного/наркотичного сп\'яніння. Тим більше як я зрозумів, Бутон тільки є сигналізатором щодо можливості знаходження у а/м осіб у стані алкогольного сп\'яніння але даний прилад не має функцій контролю алкоголю в крові.  Тобто традиційне медичне освідчення у закладах МОЗ буде діяти і надалі а погоджуватися на освідчення чи ні справа кожного особиста..

Кар Аббас

Цитата: РомеоТак, то воно так....
Вам ПДР не забороняють відмовитися від огляду на стан алкогольного сп\'яніння але у випадку такої відмови автоматично складається протокол про приягнення водія за керування ТЗ в стані алкогольного/наркотичного сп\'яніння. Тим більше як я зрозумів, Бутон тільки є сигналізатором щодо можливості знаходження у а/м осіб у стані алкогольного сп\'яніння але даний прилад не має функцій контролю алкоголю в крові.  Тобто традиційне медичне освідчення у закладах МОЗ буде діяти і надалі а погоджуватися на освідчення чи ні справа кожного особиста..

Це неправда, потрібно користуватись перевіреними джерелами інформації, я відмовився від експертизи і виграв суд.
Не дезінформуйте водіїїв. Можу викласти копію рішення суду. І витягнув не одного кого нагрузили на цьому.

Ромео

Цитата: КАРАБАСЦе неправда, потрібно користуватись перевіреними джерелами інформації, я відмовився від експертизи і виграв суд.
Я не знаю, що саме пишуть на штахетах у вашому селі але читайте уважно діюче законодавство:
Стаття 130 КУпАП України:
Керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп\'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а також передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп\'яніння чи під впливом таких лікарських препаратів, а так само відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп\'яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, -
тягнуть за собою накладення штрафу на водіїв від ста п\'ятдесяти до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від одного до двох років, або громадські роботи на строк від сорока до п\'ятдесяти годин, або адміністративний арешт на строк від семи до десяти діб і на інших осіб - накладення штрафу від ста п\'ятдесяти до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до п\'ятдесяти годин, або адміністративний арешт на строк від семи до десяти діб.
Не бачу смислу відмовлятисчя від освідчення якщо я абсолютно трезвий.
Справа в тому, потрібно чітко знати з якого моменту можно їхати на освідчення а коли дії працівників щодо намагання Вас завести на освідчення є неправомірними!...

Кар Аббас

Цитата: Ромео
Цитата: КАРАБАСЦе неправда, потрібно користуватись перевіреними джерелами інформації, я відмовився від експертизи і виграв суд.
Я не знаю, що саме пишуть на штахетах у вашому селі але читайте уважно діюче законодавство:
Стаття 130 КУпАП України:
Керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп\'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а також передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп\'яніння чи під впливом таких лікарських препаратів, а так само відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп\'яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, -
тягнуть за собою накладення штрафу на водіїв від ста п\'ятдесяти до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від одного до двох років, або громадські роботи на строк від сорока до п\'ятдесяти годин, або адміністративний арешт на строк від семи до десяти діб і на інших осіб - накладення штрафу від ста п\'ятдесяти до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до п\'ятдесяти годин, або адміністративний арешт на строк від семи до десяти діб.
Не бачу смислу відмовлятисчя від освідчення якщо я абсолютно трезвий.
Справа в тому, потрібно чітко знати з якого моменту можно їхати на освідчення а коли дії працівників щодо намагання Вас завести на освідчення є неправомірними!...

Сергей

Так это чудо-юдо техники с успехом будет реагировать на омывачку,особенно зимнюю, на всякие \"вонючки\" болтающиеся в салоне авто. Так гаерам придется каждый 2-й автомобиль \"тормозить\". Только шото я, согласно новостям российского ТВ, не наблюдаю снижения пьяных отморозков за рулем на территории РФ. Вон недавно, где-то толи в Москве или в подмосковье, пьяная сволочь на колесах, поубивала на остановке 7-х детей...

\"Только дураки учатся на своих ошибках\" Отто фон Бисмарк

Володимир

Цитата: serjikТак это чудо-юдо техники с успехом будет реагировать на омывачку,особенно зимнюю, на всякие \"вонючки\" болтающиеся в салоне авто. Так гаерам придется каждый 2-й автомобиль \"тормозить\". Только шото я, согласно новостям российского ТВ, не наблюдаю снижения пьяных отморозков за рулем на территории РФ. Вон недавно, где-то толи в Москве или в подмосковье, пьяная сволочь на колесах, поубивала на остановке 7-х детей...
Цікаво який там принцип дії в цього апарата?
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Алексей

[h] \"Открылась новая группа славутоводов в контакте!!! присоединяемся http://vk.com/slavuta_club_info\"[/h]