Масло для КПП

Автор Alex Miha, 06 Січня 2009, 18:42:48

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

В кого яке масло в КПП

Aral
1 (1.1%)
Bizol
1 (1.1%)
BP
3 (3.2%)
Castrol
14 (14.9%)
Elf
7 (7.4%)
Fuchs
0 (0%)
Liqui Moly
6 (6.4%)
Mobil
7 (7.4%)
Motul
2 (2.1%)
Neste
1 (1.1%)
Ravenol
0 (0%)
Shell
2 (2.1%)
Total
0 (0%)
Venol
7 (7.4%)
XADO
16 (17%)
ZIC
9 (9.6%)
ТАД
18 (19.1%)

Всього голосів: 94

ZaVa

а скільки масла в коробку влазить ? Думаю що багато... :)

Під капотом наклейки нема ???
Інструкцію дивився ???

2,45л. :)  По інструкції.
\"Славута\" 1,2 Li , 2006г ,   М10.3

Володимир

Багато масла в коробку лити не варто, лишнє виганяє через сапун, тотім потрібно коробку мити.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

ВКБ

2,5 макс . Ще й на розхід впливає хоч не хоч, і густота теж.
Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.

sid9

Цитата: Володимир
Цитата: ВКБ
Цитата: Володимир75w-90 GL-4 Venol краще, хоча і це не погане.

передачки вмикаю з задомоленням. потроху наче кпп тихшаэ.
Я вже трохи поїздив на 75w-90 GL-4 Venol, сьогодні їздив то коробка замітно тихіше працює ніж на 80w-90 GL-4 Venol. Що цікаво коли перше масло заливав в коробку, і те що зараз, то коробка починала працювати краще після певного пробігу після заміни.

Высококачественное полусинтетическое трансмиссионное масло, предназначенное для использования в сильно нагруженных трансмиссиях и задних мостах легковых.
Это за Venol указанно что для задних мостов оно... И где брал и по какой цене ?

ВКБ

75W90 тихіше, відчуваю на своїй погремухі.

Володимир

Цитата: sid9
Цитата: Володимир
Цитата: ВКБпередачки вмикаю з задомоленням. потроху наче кпп тихшаэ.
Я вже трохи поїздив на 75w-90 GL-4 Venol, сьогодні їздив то коробка замітно тихіше працює ніж на 80w-90 GL-4 Venol. Що цікаво коли перше масло заливав в коробку, і те що зараз, то коробка починала працювати краще після певного пробігу після заміни.

Высококачественное полусинтетическое трансмиссионное масло, предназначенное для использования в сильно нагруженных трансмиссиях и задних мостах легковых.
Это за Venol указанно что для задних мостов оно... И где брал и по какой цене ?
Тут http://vsedoavto.com.ua/page.php?page=product&catalog=523&product=24978&lang=ua
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

ВКБ

Я брав з першого подорощання 42грн. Того літа було 37грн.

ЖЛ-4

http://autoxim.com/catalog/008118/#.U38HKUATnSs

ЖЛ-5

http://autoxim.com/catalog/008110/#.U38HKUATnSs

Ежен/Юджин/Ойген

Дуууже задоволений:

Elf Tranself EP 80W90(це GL-4) + 2 тюбики Liqui Molly MoS2 1988 (довів до GL-5 без агресії до синхронів з кол. металів)

Різниця з минулим маслом відчувається дуже сильно. Діє як і написано - потрошки як проїхало авто, то полегшується потроху.

Для добавки-розводу-на-гроші занадто дешево - тюбик 1988-ої коштує лише 1-1,5$ (2 тюбики - 3 пляшки непоганого пива), це вам не дорогуща SMT2.

Відмічу тиху роботу і якусь емм.. приємну гідродинамічність ручки.
На рахунок венолу - краще візьміть цей Ельф трохи дорожче. Це ж коробка, а не двигун. Тут можна залити щось доволі гарне, та ще й зекономити на розході бензину потім.

З.І. +1 до того, що мертвому припарка не допоможе, і якщо коробці хана - то хана. Присадки не спасуть.
З.З.І. Робив по рекомендаціям/консультаціям з оф. сайту Лікві Молі: вони так й написали - для нашої коробки 2 (два) тюбики 1988-ї присадки. На рахунок дорогих присадок чесно відповіли - для наших коробок підходить саме ця, від їхніх дорожчих кращого ефекту не буде. (якби впарити хотіли - написали б брати дороге, там у них ще 2-3 подібних по призначенню є як мінімум)

Що ж. Приємно, коли теорія співпала з практикою.
(я давно про масла ще розбирав)

Цитувати виділене75W90 тихіше, відчуваю на своїй погремухі.
Я взяв проміжкове ельфівське - якраз по в\'язкості - супер.
(на упаковці 80В90, хоча замерзання при -42 - це 75В... але крива густини задрана на середніх температурах - я ж колись порівнював у кого виє 5-та, в кого ні - і вийшло, що параметр при середній температурі часто співпадав)

Цитувати виділенеМені на оргії взагалі порадили ATF залити.... Кажуть теж коробас себе класно почуває і що тарахтіння взагалі пішло у вічність...  Може колись спробую...
Нафіг... у тебе половина присадок тудии напиханих не буде працювати по призначенню.
Краще вгадати з призначеним маслом. (і воно буде працювати краще, чим АТФ, і коробка проживе довше)
У АТФ є присадки для захисту пластику, та й для певного рівня тертя. А у нас й так метал перенавантажений - треба довгого життя клас ГЛ-5 чи спортивний ГЛ-6 для . ГЛ-4 не дотягує. А дешеві ГЛ-5 - їдять кольор. метали.
Краще вже 4/5 універсал тоді...
Рецепт перемоги в інформаційній війні простий: говорити правду і викривати брехню (Любомир Гузар)

Sergik32

ну вони ще люблять впарити дешеве бо його ніхто не бере бо воно дешеве от того і не беруть шо воно дешеве, а значить і не допомагає
Лучше Slavuta может быть Rolls Royce Phantom, всё остальное есть ошибка автопрома.
[img]http://www.calorizator.ru/line/07848Hdf000KPRh9GD0YHRjCDQstC(0LTQuNGC0Ywg0

Ежен/Юджин/Ойген

Цитата: Sergik32ну вони ще люблять впарити дешеве бо його ніхто не бере бо воно дешеве от того і не беруть шо воно дешеве, а значить і не допомагає
Е-м-м-м, воно дешеве, бо воно просте. Намолов дрібно, але технічно, молібдену, розбавив основою масла - готово. :P Головна фішка - в гарному помолі.  *OK*

І доречі, я брав на автокладі - мені дістався свіжий імпорт з-за кордону, якому ледь місяць тоді був.  *THUMBSUP*
Рецепт перемоги в інформаційній війні простий: говорити правду і викривати брехню (Любомир Гузар)

Sergik32

1,5долара коштуває тюбик, от цікаво по чому воно там де його роблять, напевно йде як пакетик цукру до чашечки кохве, безкоштівно. Скажу чесно, колись лив присадки в мотор і  коробку в свому москвічі, а ніфіга не відчутно що помогло. Може славута більш достойна чим москвич.
Лучше Slavuta может быть Rolls Royce Phantom, всё остальное есть ошибка автопрома.
[img]http://www.calorizator.ru/line/07848Hdf000KPRh9GD0YHRjCDQstC(0LTQuNGC0Ywg0

ВКБ

Хай жузжить, бо якщо не жужжить- значить хана.

Ежен/Юджин/Ойген

2 сержик:
http://en.wikipedia.org/wiki/Molybdenum_disulfide

Тобі показують реальний матеріал, а не невідому рожеву рідину з запахом персику по 200 баксів за краплю.

A variety of oils and greases are used, because they retain their lubricity even in cases of almost complete oil loss, thus finding a use in critical applications such as aircraft engines.

Examples of applications of MoS
 2-based lubricants include two-stroke engines (e.g., motorcycle engines), bicycle coaster brakes, automotive CV and universal joints, ski waxes,[11] and even some
bullets.

Переклад потрібний?

Number One

Хочу перейти на на напівсинтетику, зараз мінералка Ельф Трансселф Тип Б 80-90, кофно рідкісне.
Та ще, чи потрібно промивати коробку при заміні та чим це робити?

Мобілізацiя  12.03.2015 - 5.04.2016.
Я ДОМА !!!

ВКБ

Дати гарно стекти на гарячу, плівка останеться незначна.  Я зупинився на Венол 75В90.