схождение задних колес

Автор jek090777, 18 Серпня 2014, 21:09:12

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

jek090777

Цитата: Володимир
Цитата: jek090777
Цитата: Max 55а я вот что то не понял, вам, что делали развал схождение без диагностики ходовой????

надо сначала диагностику ходовой сделать, причем все проверить!
шаровые, рулевые наконечники, рулевую рейку, аммортизаторы, пружины - как писали выше...
Сначала диагностику и сделал,после чего мастер сказал,что все составляющие ходовой в отличном состоянии,а вот схождение задних колёс надо делать,рулеткой замерил-10мм.разницы,а уже потом,когда делали схождение-линейка показала-7.Мастер,который делал диагностику,а потом схождение-уважаемый среди таксистов района.
 Сегодня ездил ещё на диагностику,на другое СТО,для контроля,там дедок с монтировкой все узлы прошатал,а потом говорит,с удивлением-чего приехал,здесь все нормально.
Задня вісь повинна бути перпендикулярно до продовжної осі кузова. На СТО тобі зробили розвал на око змістивши вісь, чи одне з коліс в сторону, тому скоріш за все і тягне руль в сторону. Якщо хочеш щоби все було по феншую, раджу поміняти балку. Робити розвал задніх коліс якщо зігнути балка, сенсу нема, тому що невідомо як веде себе балка при нагрузці на колесо.
По поводу балки зігнутої,коли робили розвал-сходження задніх коліс,в майстера запитував,чому одінаково повело балку(3,5мм з кожної сторони),а не чому з однієї сторони -5мм,з іншої-2мм,якщо винуваті ями,то він відповів,що не знаю,но на Славутах давно так робить.Коли заїхав на компютерний стенд,то іншого майстра просив,щоб він перевірив і задні колеса.Після перевірки сказав,що з заду все добре.
 При русі авто,складається враження,що машина їде боком по відношенню до кузова і думав викинути ті шайби,але компютерний стенд переконує цого не робити.На Таврія форумі найшов інформацію,що дійсно розвал-сходження задніх коліс має бути в нулях,що дає переконаня вірити первому майстру.Книга\"Третий рим\"пише,що сходження задніх коліс,має бути 29градусів+-30минут-скільки це в мм-не знаю,але переконує майстрам не вірити,але ж задок уже не виляє.От і хочу розібратися скільки повинно бути сходження задніх коліс в мм.

jek090777

Цитата: _Дима_шишки, неравномерный износ, разность давления по сторонам, диск восьмеркой
По рекомендации мастера,передние колеса менял местами-не помогает,давление в шинах одинаковое-2.0,если диск восьмеркой-вибрация неизбежна.

Max 55

jek090777

Цитата: Max 55меняй балку!
В тещи нету гаража и ямы соответственно.Объем работы не одного часа,нету приспособления для выпресовки и запресовки сальников.На СТО не пожену-стремно.Надо решать вопрос,что-бы машину домой перегнать без напряга.

Max 55

если нормальные ребята на СТО, то все быстро сделают!
а самому первый раз да еще и без приспособ, то несколько дней как минимум

Number One

Цитувати виділенеВо удивил. Полуоси и к балке ..... прикручены. Ты под свою машину сзади заглядывал? Видел там полуоси?
Полный привод, ёпта :D  :D :D

Мобілізацiя  12.03.2015 - 5.04.2016.
Я ДОМА !!!

jek090777

Цитата: vitalka
Цитата: Валерийпосмотри как полуося к балке прикручнны, не попустило
Во удивил. Полуоси и к балке ..... прикручены. Ты под свою машину сзади заглядывал? Видел там полуоси?

Цитата: jek090777для выпресовки и запресовки сальников.
В балке никаких сальников нет. Сайлентблоки есть.

Цитата: Max 55а самому первый раз да еще и без приспособ, то несколько дней как минимум
Это от рук зависит. Я вот лет 7 назад дома во дворе без всякой ямы менял балку. Да, были некоторые трудности с резинками в ушах. Но я их героически победил.
Есть тоже идея все сделать без ямы: открутить тормозные трубки,болты креплений балки,гайки опоры амортизаторов в верху-поднять задок и все выкатить и потом посмотреть,что-где в каком состоянии,но боюсь,чтобы кузов не рэпнул или не повело.
 Пока не розберусь с параметрами схождения задних колес в мм,трогать машину не буду.

Володимир

Цитата: jek090777
Цитата: vitalka
Цитата: Валерийпосмотри как полуося к балке прикручнны, не попустило
Во удивил. Полуоси и к балке ..... прикручены. Ты под свою машину сзади заглядывал? Видел там полуоси?

Цитата: jek090777для выпресовки и запресовки сальников.
В балке никаких сальников нет. Сайлентблоки есть.

Цитата: Max 55а самому первый раз да еще и без приспособ, то несколько дней как минимум
Это от рук зависит. Я вот лет 7 назад дома во дворе без всякой ямы менял балку. Да, были некоторые трудности с резинками в ушах. Но я их героически победил.
Есть тоже идея все сделать без ямы: открутить тормозные трубки,болты креплений балки,гайки опоры амортизаторов в верху-поднять задок и все выкатить и потом посмотреть,что-где в каком состоянии,но боюсь,чтобы кузов не рэпнул или не повело.
 Пока не розберусь с параметрами схождения задних колес в мм,трогать машину не буду.
В цій гілці http://slavuta-club.info/forum/viewtopic.php?id=11849 я описав як робив в домашніх умовах розвал сходження передніх коліс, так само можна і зробити ровал сходження задніх.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

jek090777

В цій гілці http://slavuta-club.info/forum/viewtopic.php?id=11849 я описав як робив в домашніх умовах розвал сходження передніх коліс, так само можна і зробити ровал сходження задніх.
 Тоді поділіться данними,який повинен бути розвал та сходження задніх коліс.в мм?

Володимир

Цитата: jek090777Тоді поділіться данними,який повинен бути розвал та сходження задніх коліс.в мм?
Мурзілка пише що конструктивно з заводу на задній балці заложено схід задніх коліс в діапазоні 0\'-20\' на кожне колесо. 20 хвилин, це відхилення 5,8178 мм на один метр довжини.

Володимир

Цитата: vitalkaВолодя, а если такой вопрос. Если каждое из задних колёс имеет схождение 20 минут (оба в сумме будут сходится на 40 минут), то какое расстояние между передней средней части покрышки будет, и от задней в мм? И сколько расстояния от оси колеса до средней выпуклой части покрышки?
Міряєш відстань між точками колеса де будуть проводитись заміри, скажімо вона рівна Х (мм), а потім по формулі.

20\'=5,8178*X/1000

Але я би на колесі не міряв, дуже велика похибка буде, краще вже до площини барабану прикладати кусок рівної лінійки, і міряти на більших відстанях.

Володимир

Цитата: vitalkaА вот тут то следует закавыка. Ведь во первых, боковина покрышки выступает за граници диска. А во вторых, по книжке пишется расстояние от боков покрышки, а не от колёсных дисков.
Чого ти вчипився покришок, вони криві, і по них нічого не наміряєш, знімаєш задні колеса і ставиш машину барабанами на підставки. Потім береш два рівних уголка однакової довжини, і сверлиш по середині отвір 10 мм, прикручуєш до барабанів на одну шпильку щоби вони плотно і без деформації прилягали до зовнішньої проточки барабану, а далі відповідно до довжини уголків, по формулі вище вираховуєш різницю відстаней між кінями уголків.

jek090777

Цитата: Володимир
Цитата: vitalkaВолодя, а если такой вопрос. Если каждое из задних колёс имеет схождение 20 минут (оба в сумме будут сходится на 40 минут), то какое расстояние между передней средней части покрышки будет, и от задней в мм? И сколько расстояния от оси колеса до средней выпуклой части покрышки?
Міряєш відстань між точками колеса де будуть проводитись заміри, скажімо вона рівна Х (мм), а потім по формулі.

20\'=5,8178*X/1000

Але я би на колесі не міряв, дуже велика похибка буде, краще вже до площини барабану прикладати кусок рівної лінійки, і міряти на більших відстанях.
Можете графічно,малюнком відобразити,а то щось \"сірі клітини\" погано уявляють

jek090777

Цитата: ВолодимирМурзілка пише що конструктивно з заводу на задній балці заложено схід задніх коліс в діапазоні 0\'-20\' на кожне колесо. 20 хвилин, це відхилення 5,8178 мм на один метр довжини.
\"це відхилення 5,8178 мм на один метр довжини\",а контрольна точка -центр диска,чи його край(передній,задній)?
Можна розраховувати на графічне зображення розрахунка?

Володимир

Цитата: jek090777Можете графічно,малюнком відобразити,а то щось \"сірі клітини\" погано уявляють
Барабан славути має зовнішню проточку в місці розміщення шпильок.

Задача, взяти дві металічні планки однакової довжини, і приложивши до цієї площини закріпити їх там. А далі міряємо по схемі.