Оплата праці в понадурочний і нічний час

Автор Володимир, 03 Вересня 2014, 16:20:26

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Володимир

Чи є в нас специ з оплати праці. Цікавить іменно механізм оплати праці в нічний і понадурочний час. Бо є на роботі спірні питання які потрібно вирішити. Бухгалтерія каже що нараховує згідно табеля і потрібно щоби кадри такий дали, а кадри гнуть свою лінію. Одним словом все як завжди в нашій державі.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Kritik

в нас на роботі за понаднормові подвійна оплата
подається окремим бланком в кадри і бухгалтерію
в табелі відмічається

за вечірні і нічні тоже є доплата, шось в районі 20-25% точно не пам\"ятаю, вже пару років як не працюю по змінам
також відмічається в табелі, залежно від зміни

оплачуватись має обов\"язково!!!
Прийму в подарунок будь яку нерухомість на Кіпрі.

Володимир

Цитата: Kritikв нас на роботі за понаднормові подвійна оплата
в табелі відмічається

за вечірні і нічні тоже є доплата, шось в районі 20-25% точно не пам\"ятаю, вже пару років як не працюю по змінам

Ну до розмірів оплати питань нема, в понаднормовий час та на вихідні в подвійному розмірі, і в нічний час не менше 20% посадового окладу за одну годину, все це цітко прописано в кодексі законів України про працю. Питання в тому як заставити нанахувати, тобто зафіксувати сам факт роботи. Хто кому і як повинен надавати документи, табелі чи що там повинно бути.

Бухгалтерія каже що вона нарахує, тільки дайте документ на основі якого потрібно це зробити.

Joker_

Цитата: Володимир
Цитата: Kritikв нас на роботі за понаднормові подвійна оплата
в табелі відмічається

Ну до розмірів оплати питань нема, в понаднормовий час та на вихідні в подвійному розмірі, і в нічний час не менше 20% посадового окладу за одну годину, все це цітко прописано в кодексі законів України про працю. Питання в тому як заставити нанахувати, тобто зафіксувати сам факт роботи. Хто кому і як повинен надавати документи, табелі чи що там повинно бути.

Бухгалтерія каже що вона нарахує, тільки дайте документ на основі якого потрібно це зробити.

Начальник или другой руководитель вашего отдела фирмы должен подать бланк где напишет что работнику ....начислить столько то денег или % посадового окладу от  за такие то действие

Володимир

Цитата: Joker_Начальник или другой руководитель вашего отдела фирмы должен подать бланк где напишет что работнику ....начислить столько то денег или % посадового окладу от  за такие то действие
Розумієш, у нас є наказ на чергування, і є в ньому пункт про компенсацію згідно чинного законодавства. Також кожного місяця складається два графіки на чергування по вихідним дням з 8:00-17:00 і на кожний день з 17:00-8:00, який затверджує начальник. Якщо вдатися в трудове законодавство, то і саме чергування не відповідає нормі закону, але в цьому питанні вже з системою не поспориш, марна трата часу і здоров\"я.

Joker_

Цитата: Володимир
Цитата: Joker_Начальник или другой руководитель вашего отдела фирмы должен подать бланк где напишет что работнику ....начислить столько то денег или % посадового окладу от  за такие то действие
Розумієш, у нас є наказ на чергування, і є в ньому пункт про компенсацію згідно чинного законодавства. Також кожного місяця складається два графіки на чергування по вихідним дням з 8:00-17:00 і на кожний день з 17:00-8:00, який затверджує начальник. Якщо вдатися в трудове законодавство, то і саме чергування не відповідає нормі закону, але в цьому питанні вже з системою не поспориш, марна трата часу і здоров\"я.

по поводу пункта если он есть но почему или кто не хочет виплачивать .

Sergik32

це питання до юриста підприємства чи організації, він повинен знайти і предоставити ці папери у відділ кедрів, а там уже по інстанціям, якщо він це все розрулить тоді буде толк, а ні то тоді ніхто нічого не виплатить
Лучше Slavuta может быть Rolls Royce Phantom, всё остальное есть ошибка автопрома.
[img]http://www.calorizator.ru/line/07848Hdf000KPRh9GD0YHRjCDQstC(0LTQuNGC0Ywg0

Володимир

Цитата: Joker_по поводу пункта если он есть но почему или кто не хочет виплачивать .
Ну справа в тому, що якщо дотриматись норми закону, то за одне чергування потрібно нарахувати >2000 грн., 30-31 календарних днів, плюс вихідні, і це буде сума набагато більша за теперешній місячний фонд оплати праці. Піднімати таке питання керівництву вище, це получити по шапці. Плюс у нас традиція, щороку проводити реорганізацію, тому якщо десь рипатись, то будеш першим кандидатом на скорочення.
Цитата: Sergik32це питання до юриста підприємства чи організації, він повинен знайти і предоставити ці папери у відділ кедрів, а там уже по інстанціям, якщо він це все розрулить тоді буде толк, а ні то тоді ніхто нічого не виплатить
Ну був у нас недавно інцедент, добились того що начальник почав давати відгул за чергування і зобов\"язав юриста вияснити як має відбуватись компенсація, але тут бухгалтерія каже що для нарахування потрібен папір за кадрів, а кадри кидають свої відмазки.

Sergik32

так от я і кажу, що кадри є тим органом який подає папьори в бухАлтерію-ВПіЗ(ОТИЗ) і т.д, але кадри зазвичай завжди \"в пуховиках\", і щоб їх розворушити то тільки юриста треба.
Лучше Slavuta может быть Rolls Royce Phantom, всё остальное есть ошибка автопрома.
[img]http://www.calorizator.ru/line/07848Hdf000KPRh9GD0YHRjCDQstC(0LTQuNGC0Ywg0

Василь

Якщо це чергування, коли обов\'язки покладаються на працівників, у посадових інструкціях яких таке не передбачено, то повинен бути наказ, підписаний керівником. Наказ готують кадри. Там все повинно бути розписано, як чергування організовується і яким чином проводиться оплата працівникам. Як я зрозумів, кошти на оплату таких чергувань відсутні. Тому повинна бути передбачена компенсація, як прийнято зазвичай, наданням відгулів.
Авто - ЗАЗ-110307 1,2S 2003 р.. Пробіг - 30 500 км.

Володимир

Цитата: В@сильЯкщо це чергування, коли обов\'язки покладаються на працівників, у посадових інструкціях яких таке не передбачено, то повинен бути наказ, підписаний керівником. Наказ готують кадри. Там все повинно бути розписано, як чергування організовується і яким чином проводиться оплата працівникам. Як я зрозумів, кошти на оплату таких чергувань відсутні. Тому повинна бути передбачена компенсація, як прийнято зазвичай, наданням відгулів.
Наскільки я пом\"ятаю коли читав трудовий кодекс відгул не передбачено, плюс привалісь чергування за мінусом робочого часу складає 14 годин, якщо вже не рахувати нічний час, то компенсація у вигляді відгулу повинна бути мінімум три робочих дні.

Я так думаю, можливо варно звернутись в обласне управління праці для надання роз\"яснень.

YUKON

ст.ст.71,72,107,108 КЗпП+ Колдоговор вашого підприємства! Коли я робив колдоговір для \"свого\" підприємства то за \"проханням\" адміністрації вложив там не подвійну оплату а відгул.Зараз багато таке практикується! Іди до профкома і \"викручуй\" їм(йому) пальці, хай дає на ознайомлення колдоговір!Якщо ще щось потрібно телефонуй, допоможу!!!(номери є в контактах)

Володимир

Цитата: YUKONст.ст.71,72,107,108 КЗпП+ Колдоговор вашого підприємства! Коли я робив колдоговір для \"свого\" підприємства то за \"проханням\" адміністрації вложив там не подвійну оплату а відгул.Зараз багато таке практикується! Іди до профкома і \"викручуй\" їм(йому) пальці, хай дає на ознайомлення колдоговір!Якщо ще щось потрібно телефонуй, допоможу!!!(номери є в контактах)
Розумієш, у нас традиція, кожного року робити реорганізацію, і щоби зробити нам колективний договір, то його для початку повинні зробити в області, а область не зробила так як його нема ще в Києві. Але якщо ставити питання відгулів, то для компенсації їх потрібно надавати не один, тому що працюю 24 години, а відгул один на 8 годин.

Sergio_an

а чего ж у нас все канализация зимой делается - зимой дороже платят - за то что мерзлую землю долбят!

Володимир

Цитата: Sergio_an від 10 Грудня 2015, 14:03:03
а чего ж у нас все канализация зимой делается - зимой дороже платят - за то что мерзлую землю долбят!
Це все пов"язано з бюджетною політикою, на кінець року назбируються певні кошти, то їх в останні місяці і виділяють. Конторі в якій працюю минулого року в останній банківський день року кинули трохи грошиків, але так як казначейство в останній робочий день року не змогло переварити таку кількість транзакій, то по закінченню банківського дня всі грошики були віддані назад державі. А потім вищестояче керівництво було незадоволене, що мов, грошики ми вам дали, а ви їх не освоїли, значить вони вам не були потрібні.