Термостат

Автор Стас, 08 Січня 2008, 14:07:58

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

ZaVa

Колеги, доброго дня.
Прошу Вашої підказки.
На даний момент на авто ( 1,2 інжектор ) встановлений термостат від Ланос 1,4, при цьому використана "рідна" лійка з отвором під датчик температури на контролер в який він ( датчик ) і встановлений. Тобто, ДТ встановлений після термостату. В проставці термостату в отвір для ДТ вкручений штуцер на омивання термостату ( малий круг ). Таким чином організований малий круг який врізаний в обратку підігріву дроссльного вузла.
Наразі маю нестабільні показники температури на приборці та по комп"ютеру.
ДТ буду переставляти на потрібне місце - в проставку термрстату.
І цікавить питання - як правильно організувати малий круг ? Сверлити в термостаті отвір діаметром 2-3 мм для його омивання чи сверлити отвір в проставці термостату, нарізати різьбу, вкручувати штуцер і підключати в обратку підігріву дросселя. Тут також не одне питання - який внутрішній діаметр вихідного штуцера з проставки термостату робити і куди підключати малий круг ( в обратку підігріву дросселя, в обратку пічки чи до трубки розширювального бачку ).
Чи одночасно реалізовувати і просверлений термостат і врізання штуцера в проставку термостату для малого кругу, який омиває термостат.
Завчасно вдячний за поради та конструктивну критику.
\"Славута\" 1,2 Li , 2006г ,   М10.3

Володимир

Цитата: ZaVa від 03 Лютого 2016, 13:53:56
Колеги, доброго дня.
Прошу Вашої підказки.
На даний момент на авто ( 1,2 інжектор ) встановлений термостат від Ланос 1,4, при цьому використана "рідна" лійка з отвором під датчик температури на контролер в який він ( датчик ) і встановлений. Тобто, ДТ встановлений після термостату. В проставці термостату в отвір для ДТ вкручений штуцер на омивання термостату ( малий круг ). Таким чином організований малий круг який врізаний в обратку підігріву дроссльного вузла.
І цікавить питання - як правильно організувати малий круг ? Сверлити в термостаті отвір діаметром 2-3 мм для його омивання чи сверлити отвір в проставці термостату, нарізати різьбу, вкручувати штуцер і підключати в обратку підігріву дросселя. Тут також не одне питання - який внутрішній діаметр вихідного штуцера з проставки термостату робити і куди підключати малий круг ( в обратку підігріву дросселя, в обратку пічки чи до трубки розширювального бачку ).
Чи одночасно реалізовувати і просверлений термостат і врізання штуцера в проставку термостату для малого кругу, який омиває термостат.
На малий круг чим товстіше тим краще, надумаєш ставити газ, то буде на підігрів редуктора, ну і температура двигуна стабільніша ніж на малих діаметрах. Я собі врізав кусок труби від лижної палки.

Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

ZaVa

Володю, дякую за відповідь. Наскільки пам'ятаю, то діаметр штуцера в твоєму випадку 14 мм. А як щодо отвору в термостаті ( пам'ятаю, що ти писав про розсвердлювання в твоєму термостаті ) ? І куди врізать обратку малого кругу. Гбо на авто не встановлено.

Володимир

Цитата: ZaVa від 03 Лютого 2016, 15:28:34
Володю, дякую за відповідь. Наскільки пам'ятаю, то діаметр штуцера в твоєму випадку 14 мм.
Так.
А як щодо отвору в термостаті ( пам'ятаю, що ти писав про розсвердлювання в твоєму термостаті ) ?
Зробив отвір 1 мм для відводу повітряних пробок, і коли ставив термостат то отвір розмістив в верхній точці. На роботу термостата не вплинуло.
І куди врізать обратку малого кругу. Гбо на авто не встановлено.
Парубок що іде до бачка перерізав по середині, той кусок що іде до бачка врізав через трійник в обратку пічки, а інший кусок пішов на дренаж термостата. В бортовику є фотки.

ZaVa

Подивився бортовик твій. Як  робити все зрозуміло. При такому  підключенні як у тебе як тримається температура ?
Ще питання. Який внутрішній діаметр трубок пічки і товстої трубки розширювального бачка ?

Володимир

діаметр штуцера в твоєму випадку 14 мм.
Можливо я помилився і внутрішній діаметр штуцера 12 мм, бо в проставці сверлив я отвір 16 мм, мінус по 2 мм на стінку то виходить 12.
Цитата: ZaVa від 03 Лютого 2016, 22:21:19
Подивився бортовик твій. Як  робити все зрозуміло. При такому  підключенні як у тебе як тримається температура ?
Термостат на 87 градусів, зимою стабільно 85-86 градусів, літом 87-88 градусів.
Цитата: ZaVa від 03 Лютого 2016, 22:21:19
Ще питання. Який внутрішній діаметр трубок пічки і товстої трубки розширювального бачка ?
Якщо пам"ять не зраджує то оригінальні що стоять на машині мають внутрішній діаметр 18 мм, для підключення газового редуктора брав 16 мм http://lpgtech.ua/trubki-shlangi-i-komplektuyusshie/rukava-dlya-gaza-benzina-i-tosola/

ZaVa

Володю, а ще таке питання. Чим "вмазували" штуцер в проставку ???? "Холодна сварка" ??? Як тримає, чи не пропускає охол. рідину ?

Владимир

Цитата: ZaVa від 04 Лютого 2016, 19:33:19
Володю, а ще таке питання. Чим "вмазували" штуцер в проставку ???? "Холодна сварка" ??? Як тримає, чи не пропускає охол. рідину ?
Я б порадив Poxipol 2-х компонентний.

Buzyan

У ме6ня корпус другой. Но штуцер внутренний диаметр 9мм идет на обогрев редуктора. На лето в шланг обогрева редуктора вставляю пластмасовый штуцерок с проходным сечением 5мм.

Для редуктора обогрева достаточно больше проходит охлаждайки через основной радиатор.
0503881138 0633061992

Володимир

Цитата: ZaVa від 04 Лютого 2016, 19:33:19
Колись давно для клення бака купив такий двокомпонентний клей, на упаковці писань що виробник USA, ним і клеїв, тільки клеїти треба оперативно, застигає моментально.

Цитата: Buzyan від 04 Лютого 2016, 22:38:37

У ме6ня корпус другой. Но штуцер внутренний диаметр 9мм идет на обогрев редуктора. На лето в шланг обогрева редуктора вставляю пластмасовый штуцерок с проходным сечением 5мм.

Для редуктора обогрева достаточно больше проходит охлаждайки через основной радиатор.
Я пробував в себе ставити жиклер 9мм в малий круг, краще охолоджувати не стало, тільки температура трималась не так стабільно.

Lisiy83

Кто-нибудь сталкивался с термостатом Аврора?

Сволочь

Цитата: Володимир від 03 Лютого 2016, 14:18:13
Цитата: ZaVa від 03 Лютого 2016, 13:53:56
Колеги, доброго дня.
Прошу Вашої підказки.
На малий круг чим товстіше тим краще, надумаєш ставити газ, то буде на підігрів редуктора, ну і температура двигуна стабільніша ніж на малих діаметрах. Я собі врізав кусок труби від лижної палки.

А чем клеил?
"Мечта рабов-рынок, где можно было бы покупать себе господ" Станислав Ежи Лец

Володимир

Сволочь

"Мечта рабов-рынок, где можно было бы покупать себе господ" Станислав Ежи Лец

Юра

А ни у кого не возникала идея поставить датчик температуры как в 307?
Продаю деревяные кровати из натурального бука, производитель Эстелла.