Чип-тюнинг диагностика Микас

Автор Александр, 14 Квітня 2008, 15:47:07

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 6 Гостей дивляться цю тему.

Володимир

Цитата: Romka від 13 Березня 2020, 12:11:32
двиг 1,3 з МИКАС 10.3+ без датчика фаз
То які претензії, мікас взагалі не знає в якому циліндрі іде пропуск.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Vadim_K

Цитата: Володимир від 13 Березня 2020, 12:57:12
Та ну Володю, що ти таке говориш? Мікас знає все. Можливо сама діагностична програма показує хто зна що.
Ось в діагностчній програмі СМ2 одне й те саме називається по різному, а суть одна. Буквально вчора Авео було в мене на діагностиці. Так один параметр називається "Желаемое положение РХХ", а другий "Положение регулятора добавочного воздуха". Назви можливо не дослівно привів, але суть, думаю, зрозуміла.
Так само й тут можливо натупили при написанні програми.
о96 3о9 98 9о о95 14о 4о 49

Володимир

Цитата: Vadim_K від 13 Березня 2020, 14:28:12
Та ну Володю, що ти таке говориш? Мікас знає все. Можливо сама діагностична програма показує хто зна що.
Ось в діагностчній програмі СМ2 одне й те саме називається по різному, а суть одна. Буквально вчора Авео було в мене на діагностиці. Так один параметр називається "Желаемое положение РХХ", а другий "Положение регулятора добавочного воздуха". Назви можливо не дослівно привів, але суть, думаю, зрозуміла.
На двигуни 1.3 з заводу датчик фаз ставився?

Vadim_K

Цитата: Володимир від 13 Березня 2020, 16:25:22
Цитата: Vadim_K від 13 Березня 2020, 14:28:12
На двигуни 1.3 з заводу датчик фаз ставився?
Наскільки знаю, то ні. Із 2 славут 1,3 , що були на діагностиці, ДФ не було на жодній.
Невже вважаєш, що якщо немає ДФ, Мікас не знає який циліндр(1-4, 2-3) працює в даний момент?
Мікас знає порядок роботи циліндрів, і по поштовху (прискоренню) КВ знає який циліндр відпрацював(або не відпрацював) в даний момент часу.
Саме по цьому і визначає пропуски запалювання в кожному окремому циліндрі.

Володимир

Цитата: Vadim_K від 13 Березня 2020, 21:34:25Невже вважаєш, що якщо немає ДФ, Мікас не знає який циліндр(1-4, 2-3) працює в даний момент?
Ну тоді повідай нам алгоритм як з допомогою сигналу з ДПКВ визначити в якому з двох циліндрів 1 чи 4 (2 чи 3) відбулось запалювання робочої суміші. Бо на мою думку, якби це було можливим, то ніхто датчик фаз на двигун не ставив би.

Цитата: Vadim_K від 13 Березня 2020, 21:34:25Невже вважаєш, що якщо немає ДФ, Мікас не знає який циліндр(1-4, 2-3) працює в даний момент?
Мікас знає порядок роботи циліндрів, і по поштовху (прискоренню) КВ знає який циліндр відпрацював(або не відпрацював) в даний момент часу.
Порядок мікас знає, але при відсутності датчика фаз, він не знає від якого циліндра починати рахувати, тому працює попарний вприск, навіть якщо на двигуні стоїть датчик фаз і під час роботи двигуна зняти з датчика фаз фішку, то двигун переходить на попарний вприск, незважаючи на те що він знає порядок роботи циліндрів, і до цього в нього вже була точка відліку.

Vadim_K

Цитата: Володимир від 16 Березня 2020, 10:21:07
Ну тоді повідай нам алгоритм як з допомогою сигналу з ДПКВ визначити в якому з двох циліндрів 1 чи 4 (2 чи 3) відбулось запалювання робочої суміші. Бо на мою думку, якби це було можливим, то ніхто датчик фаз на двигун не ставив би.

Порядок мікас знає, але при відсутності датчика фаз, він не знає від якого циліндра починати рахувати, тому працює попарний вприск, навіть якщо на двигуні стоїть датчик фаз і під час роботи двигуна зняти з датчика фаз фішку, то двигун переходить на попарний вприск, незважаючи на те що він знає порядок роботи циліндрів, і до цього в нього вже була точка відліку.
Я, звісно, не розробник Мікаса, але на мою думку Мікас знає який циліндр відпрацював(або ні) по прискоренню(заповільненню) КВ після проходу ВМТ одного з циліндрів(1-4, або 2-3).

А стосовно наявності(відсутності) ДФ, то все вірно говориш: є ДФ, значить впорскування бензину саме в той що треба циліндр всієї порціїї палива, нема ДФ - попарне впорскування, бо не знає Мікас який циліндр буде відпрацьовувати в той чи інший момент.

Володимир

Цитата: Vadim_K від 19 Березня 2020, 13:00:37
Я, звісно, не розробник Мікаса, але на мою думку Мікас знає який циліндр відпрацював(або ні) по прискоренню(заповільненню) КВ після проходу ВМТ одного з циліндрів(1-4, або 2-3).

А стосовно наявності(відсутності) ДФ, то все вірно говориш: є ДФ, значить впорскування бензину саме в той що треба циліндр всієї порціїї палива, нема ДФ - попарне впорскування, бо не знає Мікас який циліндр буде відпрацьовувати в той чи інший момент.
Привильно, якщо нема ДФ, то мікас знає або 1,4 або 2,3, тому щоби не помилитись працює по двом циліндрам одночасно. Тому я вважаю що написане в цьому https://slavuta-club.info/forum/index.php?topic=374.msg538483#msg538483 пості є недоречним.

Vadim_K

Взагалі то спочатку йшла мова про пропуски запалювання в конкретному циліндрі, саме за це я і говорю і говорив.
Але поступово в нас з"їхало на впорскування(фазоване-нефазоване).
Кожен виказав свою точку зору. А от хто з нас правий(що доречно а що ні) ніхто напевно не розсудить.
Тому пропоную списи не ламать, а залишити цю суперечку.
А бо ж щоб одна зі сторін надала безперечні докази своєї точки зору.

Володимир

Цитата: Vadim_K від 19 Березня 2020, 14:43:13
Взагалі то спочатку йшла мова про пропуски запалювання в конкретному циліндрі, саме за це я і говорю і говорив.
Кожен виказав свою точку зору. А от хто з нас правий(що доречно а що ні) ніхто напевно не розсудить.
В попередньому пості ми дійшли до висновку що якщо ДФ нема, то мікас не знає з яким цилідром працює, то відповідно він і не буде знати в якому циліндрі пропуски.

almetr

Цитата: Vadim_K від 19 Березня 2020, 13:00:37

В прочитанном я вижу что Микас знает пару и не знает кто в паре, а это то же что говорит Володимир.

Думаю ЭБУ мог бы  определить "Мікас знає який циліндр відпрацював(або ні) по прискоренню(заповільненню) КВ " но только по анализу первого оборота при проворачивании стартером, без впрыска и зажигания. Или можно ещё по высоковольтной помехе в силовой цепи катушек (Холостая искра даёт меньший высоковольтный всплеск) Но вряд ли  такое в Микасе  реализовано.

Vadim_K

Цитата: Володимир від 19 Березня 2020, 14:55:47
Цитата: Vadim_K від 19 Березня 2020, 14:43:13
В попередньому пості ми дійшли до висновку що якщо ДФ нема, то мікас не знає з яким цилідром працює, то відповідно він і не буде знати в якому циліндрі пропуски.
Володю, це твоя точка зору. Я з нею не погоджуюсь.
Моя точка зору що Мікас таки знає який циліндр працює-непрацює навіть без ДФ.
Можливо я вище трошки не зрозуміло висловився.
Під терміном "ВМТ", який я вказав вище, правильно розуміти "такт стиснення до ВМТ", КВ трошки сповільнюється, потім "робочий хід" КВ прискорюється. Це все баче ДПКВ. Якщо алгоритм не виконується(немає прискорення після сповільнення) ось вам і номер циліндра в якому пропуски.
Але ж знову повторюю, ми не розробники ПЗ Мікаса і напевно не знаємо механізм реалізації контролю пропусків займання суміші.
Можливо правий Володимир, а можливо і я.

Vadim_K

Цитата: almetr від 19 Березня 2020, 15:18:44
Или можно ещё по высоковольтной помехе в силовой цепи катушек (Холостая искра даёт меньший высоковольтный всплеск) Но вряд ли  такое в Микасе  реализовано.
Такое, насколько знаю, не реализовано ни в одном стандартном(серийном) двигателе независимо от производителя.

Romka

Не знаю, я цей МИКАС знає де пропуски, але визначає точно!!!
Коли затроїв, конкретно, то викручування свічок підтвердило вказану помилку мікасом "пропуски запалювання в 1му циліндрі", звічка була в великій копоті. Що з движком - йде встановлення...
Slavuta BRABUS 1.3L LPG 4

Володимир

Цитата: Vadim_K від 20 Березня 2020, 08:52:42
Володю, це твоя точка зору. Я з нею не погоджуюсь.
Моя точка зору що Мікас таки знає який циліндр працює-непрацює навіть без ДФ.
Можливо я вище трошки не зрозуміло висловився.
Під терміном "ВМТ", який я вказав вище, правильно розуміти "такт стиснення до ВМТ", КВ трошки сповільнюється, потім "робочий хід" КВ прискорюється. Це все баче ДПКВ. Якщо алгоритм не виконується(немає прискорення після сповільнення) ось вам і номер циліндра в якому пропуски.
Але ж знову повторюю, ми не розробники ПЗ Мікаса і напевно не знаємо механізм реалізації контролю пропусків займання суміші.
Можливо правий Володимир, а можливо і я.
Добре, датчика фаз нема, мітка на шківу КВ до ходить до позначки МЗ, мікас дає одночасно іскру в циліндр №1 і в циліндр №4. Тепер запитання, в якому з двох циліндрів відбувся такт робочого ходу?

Теоретично можна визначити по сигналу з датчика детонації, але це тільки теоретично.

almetr

Цитата: Vadim_K від 20 Березня 2020, 08:55:17
Цитата: almetr від 19 Березня 2020, 15:18:44
Или можно ещё по высоковольтной помехе в силовой цепи катушек (Холостая искра даёт меньший высоковольтный всплеск) Но вряд ли  такое в Микасе  реализовано.
Такое, насколько знаю, не реализовано ни в одном стандартном(серийном) двигателе независимо от производителя.
Реализовано в Мазда Скайактив, там ЭБУ как осциллограф видит форму разряда в искровом промежутке и даже делает вывод о присутствии детонационного  воспламенения, калильного или нормального, и даёт соответствующую команду на ограничение впускного воздуха .
Нашел стилистическую ошибку :в дискуссии : "Я, звісно, не розробник Мікаса, але на мою думку Мікас знає який циліндр відпрацював(або ні) по прискоренню(заповільненню) КВ після проходу ВМТ одного з циліндрів(1-4, або 2-3)." .  Мы такие запаренные что нам надо
для понимания говорить  однозначно.    То есть вместо  "Мікас знає який циліндр відпрацював(або ні) по прискоренню(заповільненню) КВ "  треба   Казати Мікас  не знає який циліндр відпрацював  по прискоренню КВ , Але вiн може узнали який в   парi  не дае вчасного прискорення.   Думаю это возможно, если Микас  после   фиксации стабильных пропусков, специально отключит один любой цилиндр.на пару тактов, двигатель не заглохнет, но станет известен порядок работы