Вопрос-ответ

Автор Vitaliy., 18 Лютого 2015, 10:52:08

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 4 Гостей дивляться цю тему.

ИнФлеймс

Доброго дня всім. Маю загадку до шановного панства. На  роботі є старенький Ланос.  З настанням  теплої погоди почав періодично смикатися стріляти і  глохнути на горячу. Чек не світить. Шляхом спостережень виявив що це співпадає з увімкненням вентиляторів охолодження. Котушку та дроти замінив, маси почистив, замінив рхх - не допомогло. Власне авто - карбюраторна Славута, тому в інжекторах розбираюсь досить слабенько. Маю думку що несправний блок керування в момент включення вентиляторів починає видавати неадекватні сигнали на модуль запалення. Якщо хтось підкаже куди копати буду вельми вдячний.

Romka

Щоб підтвердити связок з вентиляторами, зробіть ТИМЧАСОВЕ ручне керування, вентиляторами.
Якщо вказані симптоми пропадуть, то шукайте погані контакти по колам живлення вентилятора. Можливо знайдете спільне живлення з блоком, що можливо приводило до збою.
Slavuta BRABUS 1.3L LPG 4

vladishtm

Цитата: ИнФлеймс від 29 Травня 2023, 15:00:42Шляхом спостережень виявив що це співпадає з увімкненням вентиляторів охолодження. Котушку та дроти замінив, маси почистив, замінив рхх - не допомогло.
Чисто теоретично, як що до вентилятора, (так би мовити за відсутності результатів вимірів тієї ж бортової напруги ) -  наприклад двигун вентилятора підсаджує бортову мережу (щось з ним ну наприклад віткове замикання, механ. затирання....). Додактово це може призводити до зменшення обертів двигуна (збільшення навантаження на двигун ел. генератором). В мікас є графіки  -залежність часу накопичення запалення від обертів двигуна або від напруги (графіки Т15 та Т16)
Spoiler
T15 Время накопления зажигания от частоты
Время накопления зажигания
Определяет зависимость времени накопления зажигания от частоты
вращения двигателя.
Выбор варианта вычисления времени накопления определяется
опцией в разделе 'Калибровки'.
T16 Время накопления зажигания от напряжения
Время накопления зажигания  Определяет зависимость времени накопления зажигания от напряжения
питания.Выбор варианта вычисления времени накопления определяется
опцией в разделе 'Калибровки'.
[close]
Вибір Т15 чи Т16 робить "Опція 9" - в мене особисто -по обертам двигуна.

Також Т5 робить збільшення подачи бензину при зменшинні напруги мережі....

ну і також це якщо зовсім пагано..... маємо ще Т105 (звертаємо увагу що спочатку відрубує паливоподачу, а не само ЕБУ (і не зовсім зрозуміло який час затримкиу Т105 (миттево чи все ж з затримкою,? а якщо підсадки дуже короткі ну наприклад по 0,5сек і раз у хвилину чи щось подібне...?
Spoiler
C105 Напряжение бортсети для выключения блока
При падении напряжения бортсети ниже порога, заданного С105, происходит остановка двигателя
путем выключения топливоподачи. Через 8 секунд после этого происходит выключение контроллера.
Если установить С105 = 0.0 выключение двигателя иблока никогда не произойдет.
[close]
Тобто наведені варіанти мабуть будуть смикать двигун.  Ну  ще як варіант  -десь погані  "маси" і потужний вентилятор смикає мережу. Більш можливо інформативно було б побачити лог файл. Сам вентилятор можна включати- викключати з діагностичної програми. (потім обовязково перед тим як їхати вимкунути запалення секунд на 30 щоб скинуло контролер у вихідне. Бо можна поїхати а вентилятор не буде спрацьовувать)

Славута 1,3Li 2009
ЭБУ М10.3+  М113111SL132022         
исправ.MIKAS11.0.AEC 02.33.111Dec2

олег

Шановни славутоводи !!! де можно скачать таблицю показникив для сканера ЕЛМ 327 , Для микас 10+ ? Як працювати з цим сканером ?За видповидь, буду дуже вдячний!

Romka

Цитата: олег від 06 Червня 2023, 20:17:05Шановни славутоводи !!! де можно скачать таблицю показникив для сканера ЕЛМ 327 , Для микас 10+ ? Як працювати з цим сканером ?За видповидь, буду дуже вдячний!
Почитайте, що таке елм327. Максимум, що з цього адаптера можна витягти це користування ОпенДіагом для діагностики.

vladishtm

Цитата: олег від 06 Червня 2023, 20:17:05таблицю показникив для сканера ЕЛМ 327
Що таке "таблиця показників ?  :psih:
Цитата: олег від 06 Червня 2023, 20:17:05Для микас 10+
- такої версії "мИкас 10+" не існує.  :dunno:
Знаю версії Мікас
7.6....10.3....11.3....11.3+

Не зрозуміло що за питання було?
....адаптер ELM327 - це просто пристрій звязку, за допомогою якого діагностичні проги з"єднуються та  обмінюються данними з контролером - ЕБУ - авто.  Адаптер може бути провідним (через ЮСБ) та беспровідним (через Блютуз)
Діагностичні проги в тому числі бувають і для смартфонів. Через прогу можна дивитися поточну інфу, читати- видаляти помилки, писати лог файли щоб потім аналізувати їх окремою прогою на компі.
Трохи лікбезу з відео, -клікнути на  "+" щоб побачити посилання на ютуб відео
Spoiler
[close]
щоб могли зформулювати запитання.
Славута 1,3Li 2009
ЭБУ М10.3+  М113111SL132022         
исправ.MIKAS11.0.AEC 02.33.111Dec2

олег

Цитата: Romka від 06 Червня 2023, 22:31:30
Цитата: олег від 06 Червня 2023, 20:17:05Шановни славутоводи !!! де можно скачать таблицю показникив для сканера ЕЛМ 327 , Для микас 10+ ? Як працювати з цим сканером ?За видповидь, буду дуже вдячний!
Почитайте, що таке елм327. Максимум, що з цього адаптера можна витягти це користування ОпенДіагом для діагностики.
Спасибо за ответ!Я пользовался елмкой, регулировал ХХ, еще что то , не помню !Но у меня нет и не могу найти таблицу, например шаг-40, или угол опережения зажигания 2,06.,давление 295-296 и т.д.А какие цифры должны быть с завода или эти цифры условные ?Разные на каждый микас ?

олег

Цитата: vladishtm від 06 Червня 2023, 22:41:25
- такої версії "мИкас 10+" не існує.  :dunno:
Знаю версії Мікас

....адаптер ELM327 - це просто пристрій звязку, за допомогою якого діагностичні проги з"єднуються та  обмінюються данними з контролером - ЕБУ - авто.  Адаптер може бути провідним (через ЮСБ) та беспровідним (через Блютуз)
Діагностичні проги в тому числі бувають і для смартфонів. Через прогу можна дивитися поточну інфу, читати- видаляти помилки, писати лог файли щоб потім аналізувати їх окремою прогою на компі.
Spoiler
[close]
Я маю на увази цифри, наприклад: угол опережения зажигания 7'5-9 , так показуе моя елемка , то ци цифри мени ничого не кажуть, таки и повинни бути чи ни !?або положение регулятора ХХ-44-48,а повинное яке бути !? Ци параметри регулюються по цим цифрам , чи на слух?

Володимир

Цитата: олег від 07 Червня 2023, 10:15:19Я маю на увази цифри, наприклад: угол опережения зажигания 7'5-9 , так показуе моя елемка , то ци цифри мени ничого не кажуть, таки и повинни бути чи ни !?або положение регулятора ХХ-44-48,а повинное яке бути !? Ци параметри регулюються по цим цифрам , чи на слух?
Всі цифри малюються відповідно закладених даних у графіках показників. ЕМЛ-ка нічого не показує, показує ПЗ яке з"єднується з блоком через ЕМЛ.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

олег

Цитата: Володимир від 07 Червня 2023, 10:25:34
Цитата: олег від 07 Червня 2023, 10:15:19Я маю на увази цифри, наприклад: угол опережения зажигания 7'5-9 , так показуе моя елемка , то ци цифри мени ничого не кажуть, таки и повинни бути чи ни !?або положение регулятора ХХ-44-48,а повинное яке бути !? Ци параметри регулюються по цим цифрам , чи на слух?
Всі цифри малюються відповідно закладених даних у графіках показників. ЕМЛ-ка нічого не показує, показує ПЗ яке з"єднується з блоком через ЕМЛ.
зрозумив Володя, дякую!

олег

Цитата: олег від 07 Червня 2023, 10:15:19
- такої версії "мИкас 10+" не існує.  :dunno: Это все о элемке , я смотрел у Олега Дачника, так он говорит , что цифры (я смотрю по смартфону) те что я упомянул , у всех бывают разные ! Я считал, что все должны быть по шаблону, поэтому и задал вопрос так, наверное не граммотно, прошу прощенья.
Знаю версії Мікас

Spoiler
[close]
Я маю на увази цифри, наприклад: угол опережения зажигания 7'5-9 , так показуе моя елемка , то ци цифри мени ничого не кажуть, таки и повинни бути чи ни !?або положение регулятора ХХ-44-48,а повинное яке бути !? Ци параметри регулюються по цим цифрам , чи на слух?

олег

Цитата: олег від 07 Червня 2023, 13:18:35
Цитата: олег від 07 Червня 2023, 10:15:19
- такої версії "мИкас 10+" не існує.  :dunno: Это все о элемке , я смотрел у Олега Дачника, так он говорит , что цифры (я смотрю по смартфону) те что я упомянул , у всех бывают разные ! Я считал, что все должны быть по шаблону, поэтому и задал вопрос так, наверное не граммотно, прошу прощенья.
Знаю версії Мікас

Spoiler
[close]
Як пидключив элемку, то побачив микас 11,а прошивка 096, а на самому блоци 10 и таке як + , може то и привиделось!Як працюе элемка , я бачив на ютюбе у Олега Дачника, но вин каже що цифры, ти шо я писав , у всих ризни!Я миркував що е норматив- шаблон один для всих микасив 10,чи 11. Тобто глянув таблицю и настроив ти цифры що там показують!

Володимир

Цитата: олег від 07 Червня 2023, 13:34:34Як пидключив элемку, то побачив микас 11,а прошивка 096, а на самому блоци 10 и таке як + , може то и привиделось!Як працюе элемка , я бачив на ютюбе у Олега Дачника, но вин каже що цифры, ти шо я писав , у всих ризни!Я миркував що е норматив- шаблон один для всих микасив 10,чи 11. Тобто глянув таблицю и настроив ти цифры що там показують!
Без перепрошивки можна змінити тільки частоту обертів двигун, осносну паливоподачу на ХХ тобто G0XX та основну паливоподачу на робочих режимах G0b. Якщо крутити ці параметри, то в резултаті міняється і положення РХХ і тиск в ресивері.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Romka

Мабуть це маєте на увазі.

Типовые параметры Микас 7.6 и 10.3 а/м ZAZ (Daewoo) Sens

Обозначение Ед.изм Микас 7.6 Микас 10.3
Частора вращения КВ (FREQ) min-1 870 ±70 870 ±70
Положение дросселя (THR) % 0...0,2 0...0,2
Длительнось впрыска (INJ) мс 1.9...2,1 3,8..4,2
Температура ОЖ (TWAT) грд. С 82...95 82...95
Напр. бортсети (UACC) В 13,7...14,3 13,5...14,5
Положение РХХ (FSM) шаг 3 5....45 35....45
Давление в коллекторе мм. рт. столба 280...320 320...380
Напряжение ДК В 0,01...0,9 0,01...0,9
Отн. воздух/топливо (Klz) - 0,98....1,02 0,98....1,02
Gxx - 60 60
Gob - 70 170

Взято тут https://www.chipsoft.com.ua/forums/viewtopic.php?f=4&t=1641
В нас теж є десь обговорення.
Шукайте https://slavuta-club.info/forum/index.php?board=51.0

Але ще раз, через ЕЛМ вы можете провести, в основном, діагностику, що корисно для ремонту.
ОпенДіаг, ще дозволяє через ЕЛМ виставити об. ХХ, та базові значення топливоподачі для ХХ і руху, якщо в МІКАС не виставлено, що це робить він сам. Можливо ще відкалібрувати датчик положення педалі газу. Все.
Читайте тему інжектор.

олег

Цитата: Romka від 07 Червня 2023, 13:44:12Мабуть це маєте на увазі.

Типовые параметры Микас 7.6 и 10.3 а/м ZAZ (Daewoo) Sens

Обозначение Ед.изм Микас 7.6 Микас 10.3
Частора вращения КВ (FREQ) min-1 870 ±70 870 ±70
Положение дросселя (THR) % 0...0,2 0...0,2
Длительнось впрыска (INJ) мс 1.9...2,1 3,8..4,2
Температура ОЖ (TWAT) грд. С 82...95 82...95
Напр. бортсети (UACC) В 13,7...14,3 13,5...14,5
Положение РХХ (FSM) шаг 3 5....45 35....45
Давление в коллекторе мм. рт. столба 280...320 320...380
Напряжение ДК В 0,01...0,9 0,01...0,9
Отн. воздух/топливо (Klz) - 0,98....1,02 0,98....1,02
Gxx - 60 60
Gob - 70 170

Взято тут https://www.chipsoft.com.ua/forums/viewtopic.php?f=4&t=1641
В нас теж є десь обговорення.
Шукайте https://slavuta-club.info/forum/index.php?board=51.0

Але ще раз, через ЕЛМ вы можете провести, в основном, діагностику, що корисно для ремонту.
ОпенДіаг, ще дозволяє через ЕЛМ виставити об. ХХ, та базові значення топливоподачі для ХХ і руху, якщо в МІКАС не виставлено, що це робить він сам. Можливо ще відкалібрувати датчик положення педалі газу. Все.
Читайте тему інжектор.Воно шановний !!! Дякую дуже! О це я и мав на увази.Ще раз дякую!!!

п