Вопрос-ответ

Автор Vitaliy., 18 Лютого 2015, 10:52:08

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 5 Гостей дивляться цю тему.

олег

Цитата: Володимир від 07 Червня 2023, 13:39:27
Цитата: олег від 07 Червня 2023, 13:34:34Як пидключив элемку, то побачив микас 11,а прошивка 096, а на самому блоци 10 йййи таке як + , може то и привиделось!Як працюе элемка , я бачив на ютюбе у Олега Дачника, но вин каже що цифры, ти шо я писав , у всих ризни!Я миркував що е норматив- шаблон один для всих микасив 10,чи 11. Тобто глянув таблицю и настроив ти цифры що там показують!
Без перепрошивки можна змінити тільки частоту обертів двигун, осносну паливоподачу на ХХ тобто G0XX та основну эхххпаливоподачу на робочих режимах G0b. Якщо крутити ці параметри, то в резултаті міняється і положення РХХ і тиск в ресивері.
Помилку скидае?

Володимир

Цитата: олег від 07 Червня 2023, 14:50:22
Цитата: олег від 07 Червня 2023, 13:34:34Як пидключив элемку, то побачив микас 11,а прошивка 096, а на самому блоци 10 йййи таке як + , може то и привиделось!Як працюе элемка , я бачив на ютюбе у Олега Дачника, но вин каже що цифры, ти шо я писав , у всих ризни!Я миркував що е норматив- шаблон один для всих микасив 10,чи 11. Тобто глянув таблицю и настроив ти цифры що там показують!
Без перепрошивки можна змінити тільки частоту обертів двигун, осносну паливоподачу на ХХ тобто G0XX та основну эхххпаливоподачу на робочих режимах G0b. Якщо крутити ці параметри, то в резултаті міняється і положення РХХ і тиск в ресивері.
Помилку скидае?
Так, але ці можливості надає тільки ПО яке через ЕМЛ підключається до блоку керування.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

олег

Цитата: Володимир від 07 Червня 2023, 16:32:55
Цитата: олег від 07 Червня 2023, 14:50:22
Помилку скидае?
Так, але ці можливості надає тільки ПО яке через ЕМЛ підключається до блоку керування.
Я не розбираюсь в таких тонкостях Володя , мени аби показало помилку и я миг скинути ии, та регулювати оберти, це все що мене турбуе на сьогодни.Розраховував побачити помилку по вентилятору, бо на гарячу не заводиться,вмикаеться вентилятор и не дае крутнути стартер, помилок нема и заводиться при гарячому мотори. Може то бенз був спиртовий , того и не заводилась!?

Володимир

Цитата: олег від 07 Червня 2023, 16:47:22Я не розбираюсь в таких тонкостях Володя , мени аби показало помилку и я миг скинути ии, та регулювати оберти, це все що мене турбуе на сьогодни.Розраховував побачити помилку по вентилятору, бо на гарячу не заводиться,вмикаеться вентилятор и не дае крутнути стартер, помилок нема и заводиться при гарячому мотори. Може то бенз був спиртовий , того и не заводилась!?
Я до блоку керування славути через ЕМЛ не підключався, тому тут нічого не пораджу.

олег

Я знаю що ти сам виготовляв компи в машину, то рахував що элмка для тебе насиння! Що ти шариш по цьой теми не по детски!

Володимир

Цитата: олег від 08 Червня 2023, 11:45:26Я знаю що ти сам виготовляв компи в машину, то рахував що элмка для тебе насиння! Що ти шариш по цьой теми не по детски!
ЕЛМ-ка є, недавно купив, до реношки з телефона підключав з допомогою додатка Torque, славуту той додаток не бачить, більше я ЕМЛ-ку не використовував.

олег

елемка гарно працюе с open diag прогою, на славути. Якщо цикавить ця тема, набери в ютюбе Олег Дачник, подивись, а потим обсудем , що вин гомонить . Бо я дуже далекий вид цього, гаразд ?

vladishtm

Цитата: олег від 07 Червня 2023, 16:47:22Я не розбираюсь в таких тонкостях Володя , мени аби показало помилку и я миг скинути ии, та регулювати оберти, це все що мене турбуе на сьогодни.Розраховував побачити помилку по вентилятору, бо на гарячу не заводиться,вмикаеться вентилятор и не дае крутнути стартер, помилок нема и заводиться при гарячому мотори. Може то бенз був спиртовий , того и не заводилась!?

Якось у вас куча мала. Ще раз = (навіть взагалі )адаптер  посередник між двома. В нашому випадку адаптер це пристрій, який всього навсього забезпечує ЗВ"Язок між девайсом ЕБУ  (програмно -апаратний пристрій) Славути та девайсом в якому міститься программа здатна вивести (наприклад на екран) читабельну для людини інфо про стан, параметри, помилки.... і т. подібне СИСТЕМИ керування двигуном авто (Мікас Славути).
Якщо звязок працює - до адаптера більш питань немаю, і нічого більше він не може.
Тепер діагностичні проги. Вони є і для андроїдних, і для компів... є платні і безкоштовні, е що працюють "бачать" Славуту є що не бачать, одні мають більш широкий функціонал (можливості) по читанню, з ЕБУ і зміні дозволених параметрів ЕБУ, інші менший, одні вміють писати логи, щоб потім їх аналізувати ВЖЕ  ІНШИМИ спец программаи  інші ні.....

"Таблиці".... або звідки "все" береться. Програми ЕБУ для керування двигуном використовують закладені в пам"ять ЕБУ і таблиці і графіки і константи... Це все знаходиться умовно в прошивці.
Для того щоб прочитати прошивку ЕБУ є спец проги (НЕ ДІАГНОСТИЧНі). Потім зчитаний файл можна подивитись вже в іншій програмі -редакторі..... Наприклад тут Мікасонлайн Володимира.  В редакторі можна змінити данні прошивки (вплинути на роботу двигуна на різних режимах). Потім перезаписати змінену  прошивку в ЕБУ за допомогою спеупроги.

Цитата: олег від 07 Червня 2023, 16:47:22мени аби показало помилку и я миг скинути ии
Помилки видає Мікас щоб зафіксувати де і чому погано, куди лізти щоб більше помилку не видавало..... тож посто стерти помилку - це не рішення проблеми.
Оберти через діагностику напряму не міняються , їх змінить наприклад зміна паливоподачі, положення РХХ...... Щось змінить умовно на "постійно", щось тільки до виключення живлення, чи скидання ЕБУ.

Ну якось так з основного щоб не в  кучі.  :wallbash:
Славута 1,3Li 2009
ЭБУ М10.3+  М113111SL132022         
исправ.MIKAS11.0.AEC 02.33.111Dec2

vladishtm

Цитата: олег від 08 Червня 2023, 13:37:08Якщо цикавить ця тема, набери в ютюбе Олег Дачник ...Бо я дуже далекий вид цього, гаразд

:facepalm:  :-D  :wallbash: І тут Остапа осеніло ..... Щось тут мені почало "терзають смутные сомнения". Ну то таке  :lol:  :lol:  :lol:
Славута 1,3Li 2009

олег

Не знаю, что там Ибрагимовича осенило , но то о чем я просил здесь, мне дал Ромка! микас 10+ существует! Все то что вы мне дали, спасибо , лишний раз прочитать только на пользу ! По элемке, я успешно отрегулировал ХХ, и благодаря ВОЛОДИМИР славутовод, добавил подачу бензина ну и напоследок: элмка показывает куда надо копать , и этого от нее достаточно!Правда мою проблемму элемка не показала.

олег

Цитата: олег від 08 Червня 2023, 14:29:09Не знаю, что там Ибрагимовича осенило , но то о чем я просил здесь, мне дал Ромка! микас 10+ существует! Все то что вы мне дали, спасибо , лишний раз прочитать только на пользу ! По элемке, я успешно отрегулировал ХХ, и благодаря ВОЛОДИМИР славутовод, добавил подачу бензина ну и напоследок: элмка показывает куда надо копать , и этого от нее достаточно!Правда мою проблемму элемка не показала.
Ага, микас 10,3+, если честно , то я думал что ясно , но по факту да существует микас 10,3 +, можно было внести поправку.Моя славута декабрь 2010 г.1,3 люкс.

Володимир

Назва микас 10,3+ є умовною, її напевне придумали на чіпсофті, бо на блокові залишилась та сама назва 10,3 але апаратно та програмно в середині він інший.

vladishtm

Цитата: олег від 08 Червня 2023, 14:29:09элмка показывает куда нада
Вибачте, але я здаюсь  :gvozd:  :wallbash:  :lol:
Славута 1,3Li 2009

олег

Шо значет сдаюсь ? Общаемся и приходим к общему знаменателю, а не сдаюсь !

олег

Цитата: Володимир від 08 Червня 2023, 15:56:28Назва микас 10,3+ є умовною, її напевне придумали на чіпсофті, бо на блокові залишилась та сама назва 10,3 але апаратно та програмно в середині він інший.
Шось интернет барахлить, то потухне, то погасне!Напевно Володя ти маешь рацию!Як я вже писав , для мене це дебри, дивлюсь ютюб , там друигий раз таку фуету несуть( вибач на слови),що я вже килька рокив звертаюсь и маю видповить, вид тебе, бо вона реальна и доходе до мого мозга, за що величезне дякую!!!