Не працює панель приборів

Автор АртемнаСлавуті, 20 Липня 2023, 17:29:25

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

АртемнаСлавуті

Вітаю панове.
Трапилася така халепа, як перестала працювати панель приборів. Підсвітка працює, покажчики поворотів також, а тахометр, спідометр, датчик температури, баку та одометр - ні :( В чому шукати причину вжк не знаю. Датчики також не загораються при увімкненні запалення.

Сергей

АртемнаСлавуті,запобіжник №3 на 7,5А дивився? Плату приборки дивився
: може десь доріжки пропаяти треба.

\"Только дураки учатся на своих ошибках\" Отто фон Бисмарк

АртемнаСлавуті

Запобіжники передивився всі. Задню кришку в приборці знімав - слідів кіптяви і горіння не виявив. Глибше не розбирав.

Володимир

Думаю що на живлення електроніки панелі повинен бути стабілізатор, терба дивитись чи на його виході є напруга, можливо вилетів.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

vladishtm

Можна б трохи більше інфи деталізувати

Ось Маємо ще таку схемку (нижче правда це люкс - можливо у вас не така  :dunno: немає інфи знову ). Якщо їй вірити  перша нога  білого (див. справа) "+" і це вхід 12В. Далі прямий на два повороти - вони
Цитата: АртемнаСлавуті від 20 Липня 2023, 17:29:25Підсвітка працює, покажчики поворотів також
На всі інші лЯмпочки які через цей роз"єм
Цитата: АртемнаСлавуті від 20 Липня 2023, 17:29:25Підсвітка працює,

HG2 панелі повинна світити  (і кнопка також) та інші HG  через свої кнопки  повинні світити
це HG3  , HG5  ,  HG7 панелі  - ці всі не через діод
А от інші.... через діод (для початку найти і перевірити його).
Крім того HG1,  HG4 ,  HG6 теж повинні працювати,
як і HG11 HG13  HG15.
Цитата: АртемнаСлавуті від 20 Липня 2023, 17:29:25а тахометр, спідометр, датчик температури, баку та одометр - ні
От тут вже цікавіше бо температури, баку, та забули про тиск масла 
- ці ще ніяк не повязані з електронікою і повинні працювати якщо не квакнув діод.
З діодом можливо условно бо можливо він там не один.
І скоріш за все через діод іде  на внутрішній стабілізатор 5В (можливо 9В)

Нижче фото плати, там наче біля "1" білого стоїть діод  :dunno:
Ну і треба вияснити які ножки "+" живлення мікросхем це якщо с діодом не вигорить і дивитись стабілізаиор, але мені здається там не один, тож якось маловирогідно - (але дуже схоже на нього, або на непропай  ножки "1" - на бидва варіанти по 49% вирогідності остаток 2% на все інше)...то колупати тоді глибще. Але спочатку добитись  роботи
HG2 ,HG3,HG5, HG7 HG1, HG4 ,HG6 HG11, HG13 HG15.
Spoiler
[close]
Ну і да, якщо всеє горить діод -можливо далі КЗ (стабілізатори, лампочки, мікросхеми, конденсатори.... перевірити після діода на коротке.  :gvozd:  :ok:
Славута 1,3Li 2009
ЭБУ М10.3+  М113111SL132022         
исправ.MIKAS11.0.AEC 02.33.111Dec2

Skiper

Спочатку подивитися, чи подаються напруги на колодку, зокрема + на білу.
Slavuta 1.2SI by Skiper
Мы в ответе за тех, кого вовремя не послали за русским кораблём