Daewoo Sens by Labukh

Автор Labukh, 19 Лютого 2025, 18:51:43

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Labukh

Так сталося, що перекваліфікувався зі Славутовода в Сенсовода. Після продажу Славутки вже знав, яка машина буде наступною. Отже, Сенс 2004 року, від одного власника (мій сусід, з яким проживаємо в одному будинку і одному дворі з 2004 року). Машина з моменту придбання сусідом була у мене перед очима, іноді допомагав йому з обслуговуванням, бо сусід - інвалід, і деякі речі йому було самому робити важко. Маємо майже ідеальний кузов без жодного натяку на іржу або рижики, абсолютно ціле днище, все оброблено мовілем, пробіг 93 тисячі км, навіть свічки стояли рідні, які я в перший же день замінив. Заводиться з пів-оберту навіть у нинішні -15, газу немає, можливо буду ставити, але пізніше. Від Славути у спадок Сенсу дістався фактично нульцевий роторний стартер, і це єдина нова деталь, не рахуючи свічок. Потроху буду звикати і наводити порядки, бо машина реально більше стояла, аніж їздила. З нагального - заблокована ліва задня дверка, не відчиняється взагалі, деякі проблеми з активаторами в дверях - спрацьовують через раз, і деякі дрібниці по електриці. Все це планую вирішити в найближчі дні. Переоформлюватиму трохи згодом, поки що катаюсь по техпаспорту.

Володимир

Добре збереглась бо це швидше за все, це машина яку виготовили в Польщі, в Україні прикрутили тільки колеса та поставили двигун. Пам"ятаю тодішню рекламу від автозазу щодо антикорозійної обробки, чи то крила, чи то дверки були покриті нікелем.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Labukh

Сьогодні побував у майстра, бо по машині треба трохи докласти рук. Як я і писав раніше, володіла нею людина з інвалідністю, виїзжала машина 2-3 рази на рік і на невеликі відстані. Через брак часу і фізичні вади повноцінно стежити за машиною не було можливості, тож деякі проблеми почав вирішувати вже я як новий власник. У підсумку:
Розблокували ліві задні дверцята, які кілька років були заблоковані через те що зламався і заклинив активатор замку;
Налагодили роботу центрального замку - пропаяли доріжку у блоці керування ЦЗ;
Поставили ЛЕД-лампи у габарити і фари;
Поміняли щітки двірників на безкаркасні - в старих погнили резинки.

На наступному етапі планую поставити електросклопідйомники в передні двері, встановити 2ДІН магнітолу з камерою заднього огляду, розібратися з непрацюючою підсвіткою салону та багажника. Але в першу чергу хочу зайнятися виясненням причини плаваючих оборотів двигуна. Іноді машина сама підвищує оберти, а іноді не хоче їх тримати, доводиться трохи погазувати, а тоді вже вони починають триматись. Крім того, на панелі постійно горить чек двигуна. Буду вдячний за поради з цього питання.

Володимир

Цитата: Labukh від 21 Лютого 2025, 12:36:30Поміняли щітки двірників на безкаркасні - в старих погнили резинки.
Я собі спочатку поставив безкаркасні, а недавно зняв і поставив каркасні, шукав спеціально щітки де максимальна кількість точок кріплення каркасу до щітки. В безкаркасних підвищений прижим в районі кріплення до поводка, з часом можуть з"явитись потертості на склі, також в мене враження що в трохи більший дощ вони плавають і не труть скло.
Цитата: Labukh від 21 Лютого 2025, 12:36:30На наступному етапі планую поставити електросклопідйомники в передні двері
Я якщо чесно не дуже задоволений електросклопідіймачами, коли в мене їх не було, то хотів, а коли купив машину з, то дійшов висновку що з механічними зручніше.
Цитата: Labukh від 21 Лютого 2025, 12:36:30Але в першу чергу хочу зайнятися виясненням причини плаваючих оборотів двигуна. Іноді машина сама підвищує оберти, а іноді не хоче їх тримати, доводиться трохи погазувати, а тоді вже вони починають триматись. Крім того, на панелі постійно горить чек двигуна. Буду вдячний за поради з цього питання.
Починай роботу після діагностики, далі для початку почисть дросель, від стружки датчик колінчатого валу, та заміни датчик положення дроселя (ДПКВ), але бери контактний, бо безконтактні на мікасах 7,6 можуть глючити. Після заміни ДПКВ обов"язково зроби калібрування дроселя, вуха не пиляй як радить інтернет.

User2108

Вітання з новою машиною!
Яка комплектація? Які ледки стоять у фарах?
Цитата: Володимир від 21 Лютого 2025, 14:20:26Я якщо чесно не дуже задоволений електросклопідіймачами, коли в мене їх не було, то хотів, а коли купив машину з, то дійшов висновку що з механічними зручніше.
А що не так з підіймачами? Гарна і комфортна штука в авто.

Володимир

Цитата: User2108 від 22 Лютого 2025, 16:21:01А що не так з підіймачами? Гарна і комфортна штука в авто.
Ручками якось зручніше користуватись, особливо коли вікно потрібно відкрити на щілину, та й форд їх чогось зробив доступними тільки коли увімкнено запалювання.

Labukh

Цитата: User2108 від 22 Лютого 2025, 16:21:01Вітання з новою машиною!
Яка комплектація? Які ледки стоять у фарах?
Цитата: Володимир від 21 Лютого 2025, 14:20:26Я якщо чесно не дуже задоволений електросклопідіймачами, коли в мене їх не було, то хотів, а коли купив машину з, то дійшов висновку що з механічними зручніше.
А що не так з підіймачами? Гарна і комфортна штука в авто.
Дякую за вітання. Щодо комплектації я якось не в курсі. Розумію так, що це не люксова версія, бо в приборці немає тахометра, планую з часом приборку змінити. Якщо підкажете, за якими критеріями вирахувати версію, то буду вдячний. Коробку з-під лампочок сфоткаю пізніше, бо ліньки йти в гараж зараз.

Labukh

Ось такі ЛЕДи.

Skiper

Як виглядає світло-тіньовий перехід на цих LEDах, прямий чи трохи розмитий?
Slavuta 1.2SI by Skiper
Мы в ответе за тех, кого вовремя не послали за русским кораблём

Romka

Вітання з авто.
В 2004 р. навіть в люксових версіях не ставили тахометр. Це фішка Ланоса була.
 Надіюсь, що св.діод на ближній тонкий і не дає засліплення зустрічного транспорту. Тай й фара Сенса/Ланоса дуже галогенно орієнтована.
Slavuta BRABUS 1.3L LPG 4

Labukh

По темному ще не їздив, але людина яка ставить ці ЛЕДи - досвідчений електрик, каже що вже переставив їх дуже багато, і жодної скарги не чув. Якби був хоч натяк, що вони сліплять, я б не ставив. Такі ж лампочки мій родич поставив собі на службову Шкоду, то не нарадується.

Labukh

Останніми днями провів серйозну роботу над машиною. Після діагностики ходової було зроблено:
- заміна передніх гальмівних шлангів;
- заміна рульових наконечників;
- заміна тяг і втулок стабілізатора;
- заміна лівого переднього підшипника ступиці;
- заміна сайлент-блоків задньої балки;
- заміна задніх пружин (поставив підсилені);
- встановлено проставки під задні пружини та проставки під задні амортизатори;
- заміна помпи та антифризу;
- заміна ременя ГРМ;
- заміна прокладки клапанної кришки та регулювання клапанів;
- зроблено розвал-сходження.
Також зроблено ревізію гальмівних колодок, регулювання задніх підшипників, промивання датчика холостого ходу.
Сьогодні був у електрика. Замінили приборку (поставили з тахометром), підключили тахометр. Також встановили Андроїд-магнітолу, підключили камеру заднього огляду, замінили замок багажника, відремонтували підсвітку салону та багажника. Залишилося поставити електросклопідйомники, поміняти неробочий коректор правої фари і лампочку в одній протитуманці. Після цього заплановано генеральне прибирання (підкапотне, салон, багажник) і перевзування на літню гуму, бо зимня дуже шумить.

Labukh

Сьогодні закінчили електрику: поставили електросклопідйомники, налагодили неробочу протитуманку і поміняли коректор на правій фарі. З понеділка поїду до спеціаліста шукати, чому світиться чек двигуна, бо у цього електрика не вийшло підключитись до комп'ютера - не підійшов роз'єм.