Как правильно приобщить запись с видеорегистратора к протоколу

Автор Юрій, 03 Жовтня 2013, 06:51:42

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Юрій

Видеозапись с регистратора может быть единственным доказательством пострадавшего в суде, но важно сразу приобщить эту информацию к протоколу.

Необходимо сообщить инспектору о наличии видеозаписи и проследить о внесении в протокол факта ее наличия и выемки на месте происшествия.

Нужно указать дату и время видеозаписи (хорошо, если эта функция работает и в видеорегистраторе), тип и модель регистратора, его заводской номер, сведения о носителе (флеш-карте или компакт-диске, особые приметы карты), место установки регистратора в автомобиле и ориентацию камеры.

Если вдруг сотрудник ГАИ не хочет возиться с внесением этих данных в протокол, необходимо вписать их самостоятельно в графу «Объяснения». Водителю следует указать, что инспектор отказался сделать такую запись. Юристы рекомендуют сделать еще и «контрольную копию» отснятого материала на встроенную память регистратора, она может пригодиться при «случайной утере» флеш-карты.

Кроме того, суд может направить видеозапись на независимую техническую экспертизу, тогда «контрольная копия» тоже может оказаться полезной. А вот решение об использовании видеозаписи в суде, остается за владельцем видеорегистратора.


http://news.online.ua/611398/kak-pravilno-priobshchit-zapis-s-videoregistratora-k-protokolu/

samum

Цитувати виділенеНеобходимо сообщить инспектору о наличии видеозаписи и проследить о внесении в протокол факта ее наличия и выемки на месте происшествия.
Зачем отдавать гайцу свое, единственное, доказательство? Автор пьян? :|

Андрій

Цитата: samum
Цитувати виділенеНеобходимо сообщить инспектору о наличии видеозаписи и проследить о внесении в протокол факта ее наличия и выемки на месте происшествия.
Зачем отдавать гайцу свое, единственное, доказательство? Автор пьян? :|
Я б також не дав йому карту памяті, але повідомив про наявність відеозапису. І про те, що копії даного відеозапису у випадку незаконного скаладання протоколу чи оформлення ДТП підуть разом з скаргою до вищого керівництва і прокуратуру, а в разі необхідності й до суду.

Василь

Почнемо з того, що відеозапис з реєстратора не завжди стане в пригоді. У випадку, коли такий запис може бути вагомим доказом, носій інформації необхідно правильно оформити. Якщо Ви заявили, що у Вас є запис, Ви його маєте передати для долучення до матеріалів справи. Якщо Ви не маєте намірів передавати, то і заявляти про це не потрібно. Промовчати і забути про запис. У подальшому, швидше за все, суд не визнає його доказом. Вилучення необхідно правильно оформити: упакувати носій в конверт, заклеїти, опечатати (якщо є можливість), підписати самому, тому, хто вилучає, двома свідками (понятими). Конверта може не бути. Зробіть з чистого аркуша паперу необхідних розмірів конверт, заклейте його навіть скотчем, але так, щоб без видимого пошкодження носій відеозапису неможливо були звідти дістати.
Авто - ЗАЗ-110307 1,2S 2003 р.. Пробіг - 30 500 км.

samum

Цитата: В@сильПочнемо з того, що відеозапис з реєстратора не завжди стане в пригоді. У випадку, коли такий запис може бути вагомим доказом, носій інформації необхідно правильно оформити. Якщо Ви заявили, що у Вас є запис, Ви його маєте передати для долучення до матеріалів справи. Якщо Ви не маєте намірів передавати, то і заявляти про це не потрібно. Промовчати і забути про запис. У подальшому, швидше за все, суд не визнає його доказом. Вилучення необхідно правильно оформити: упакувати носій в конверт, заклеїти, опечатати (якщо є можливість), підписати самому, тому, хто вилучає, двома свідками (понятими). Конверта може не бути. Зробіть з чистого аркуша паперу необхідних розмірів конверт, заклейте його навіть скотчем, але так, щоб без видимого пошкодження носій відеозапису неможливо були звідти дістати.
Аргументируйте! Зачем тогда существует экспертиза? Если у судьи сомнения по поводу записи, пусть отдает на эксперт.
Кроме того у нас в стране пока ещё действует презумпция невиновности. И задача гайца в суде доказать вашу вину.  Так согласно 251 ст КУпАП доказательствами являются:
Цитувати виділенеДоказами в справі про адміністративне правопорушення, є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються протоколом про адміністративне правопорушення, поясненнями особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілих, свідків, висновком експерта, речовими доказами, показаннями технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, які використовуються при нагляді за виконанням правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху, протоколом про вилучення речей і документів, а також іншими документами.
Как показывает практика, гайцы в суд очень редко приходят. Подставные свидетели не придут вообще! Так что остается только фото-видео фиксация. Бытовая камера-мыльница здесь не катит. Приказ 111:
Цитувати виділене19.2. Працівники підрозділів ДПС, яким видані технічні засоби
та   прилади,   персонально   відповідають  за  їх  цілісність  та
працездатність.  Забороняється  застосування  технічних засобів та
приладів,  які не сертифіковані, не сертифіковані в Україні у разі
якщо   вони   підлягають   сертифікації   відповідно   до  чинного
законодавства  та  які  не пройшли метрологічної повірки або мають
свідоцтво  про  таку  повірку,  термін  дії  якого  минув
, а також
передавати такі прилади для користування безпосередньо на маршруті
патрулювання   без   здійснення   контролю  командиром  підрозділу
результатів роботи приладу за зміну.

Есть перечень приборов, которыми должны пользоваться гайдоны во время несения службы. Приказ 33 МВД Украины:
Цитувати виділене1. Технічні засоби для визначення швидкості руху:
     вимірювач швидкості радіолокаційний \"Беркут\";
     вимірювач швидкості радіолокаційний \"Сокол\";
     вимірювач швидкості руху транспортних засобів радіолокаційний
\"Искра-1\";
     вимірювач швидкості руху транспортних засобів радіолокаційний
\"Радис\";
     вимірювач швидкості     радіолокаційний    відеозаписувальний
\"РАПИРА\";
     вимірювач швидкості     радіолокаційний    відеозаписувальний
\"ВИЗИР\".

     2. Спеціальні технічні засоби,  які працюють в  автоматичному
режимі, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису:
     вимірювач швидкості    радіолокаційний     відеозаписувальний
\"ВИЗИР\"  з  активованою  функцією \"автоматичний режим\" модифікації
\"ВИЗИР 03\";
     вимірювач швидкості радіолокаційний з фотофіксацією \"АРЕНА\";
     лазерний вимірювач швидкості транспортних засобів \"TruCAM\".

     3. Спеціальні технічні засоби для  проведення  огляду  водіїв
транспортних   засобів   з   метою  виявлення  стану  алкогольного
сп\'яніння:
     газоаналізатор \"AlcoQuant 6020\";
     газоаналізатор \"Alcotest 6510\";
     газоаналізатор \"Alcotest 6810\";
     газоаналізатор \"Alcotest 7410 Plus com\";
     прилад спеціалізований  визначення концентрації парів етанолу
в повітрі, що видихається, \"Алконт 01\".

 Начальник ДДАІ МВС України
 генерал-майор міліції                               С.Г.Коломієць

Так вот пусть гаец в суде покажет видео с вашим нарушением, которое будет отличаться от того видео, которое продемонстрируете вы.

Василь

У повідомленні № 1 йде мова про \"пострадавшего\", тобто про потерпілу сторону (якій, приміром, заподіяні збитки пошкодженням автомобіля в ДТП, і є друга, винна, сторона). Про те і я написав, а не про особу, яку притягують до адміністративної відповідальності, суд і чи прийде туди \"гаєць\"...
Авто - ЗАЗ-110307 1,2S 2003 р.. Пробіг - 30 500 км.