Коммуналка

Автор Устинов Сергей, 13 Березня 2015, 00:41:03

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 4 Гостей дивляться цю тему.

Vitaliy.

Цитата: USSRMoto від 03 Жовтня 2016, 15:16:47
Если поставить пластик, будет в разы дешевлее.
Значит меньше тепла будет отдаваться к воздуху, и в хате будет холоднее, при том же положении регулятора температуры. Ведь металлические трубы тоже излучают тепло.
Занимаюсь ремонтом авто.Радиолюбитель.Электрика и не только.
Я предпочитаю делать в своей жизни то, что мне нравится. А не то, что модно, престижно или положено.
 рус иван пнх

Sergik32

Все залежить від стін-потолка-підлоги-вікон-дверей. Якщо гарно все утеплено і в хаті справно працює приточно-витяжна вентиляція то тоді і 200 кубів вистачить, а то і того менше. А те що коллєга пише про пластикові труби замість стальних то є річ хоріша, але тоді гарячі тільки місця де є радіатори, а решта стін холодні бо там немає теплп, особливо понизу  понад плінтусом, там де саме холодне місце. Можна і зробити все на мідних трубках і металопластику і на поліпропілені і котла повісити конденсаційного у якого КПД 100 з хріном %, але якщо все решта холодне і не утеплене то до дупи карі очі ті інновації в опаленні, згризе газу однаково
Лучше Slavuta может быть Rolls Royce Phantom, всё остальное есть ошибка автопрома.
[img]http://www.calorizator.ru/line/07848Hdf000KPRh9GD0YHRjCDQstC(0LTQuNGC0Ywg0

EvgenS

Цитата: Vitaliy. від 03 Жовтня 2016, 19:43:48
Значит меньше тепла будет отдаваться к воздуху, и в хате будет холоднее, при том же положении регулятора температуры. Ведь металлические трубы тоже излучают тепло.
На пластиковых трубах  и стальных панелях, биметалических или алюминевых радиаторах инерционность системы меньше в разы за счет меньшего количества жидкости в системе, соответственно затраты газа на прогрев системы  меньше.

Sergik32

да, прогрівається скоріше, але і гріти треба не мало бо коли тільки одна точка тепла під вікном, а труби всі заховані то прогріти приміщення тоже треба затратити не мало газу, а коли система гравітаційна, стальними трубами і вони відкриті то приміщення прогрівається краще, але і затрати відповідні. Такщо виходить майже тежсаме.
Лучше Slavuta может быть Rolls Royce Phantom, всё остальное есть ошибка автопрома.

EvgenS

Цитата: Sergik32 від 04 Жовтня 2016, 10:28:18
да, прогрівається скоріше, але і гріти треба не мало бо коли тільки одна точка тепла під вікном, а труби всі заховані то прогріти приміщення тоже треба затратити не мало газу, а коли система гравітаційна, стальними трубами і вони відкриті то приміщення прогрівається краще, але і затрати відповідні. Такщо виходить майже тежсаме.
Не согласен! Теплоотдача от современных радиаторов гораздо выше чем у старых чугунных! Поэтому прогрев помещения идет быстрее гораздо, а еще поставь комнатный программатор-термостат и ваще будет комфорт без лишних затрат.

Сволочь

Цитата: EvgenS від 04 Жовтня 2016, 10:31:59
Не согласен! Теплоотдача от современных радиаторов гораздо выше чем у старых чугунных! Поэтому прогрев помещения идет быстрее гораздо, а еще поставь комнатный программатор-термостат и ваще будет комфорт без лишних затрат.

Вернёмся к первоисточнику:
много 300 кубов для квартиры. У меня 300 на часный дом уходит, при том, что у меня старая металическая система труб. Если поставить пластик, будет в разы дешевлее.

Речь идёт ТОЛЬКО про ТРУБЫ. а замена толькоих- сомнительная экономия!
"Мечта рабов-рынок, где можно было бы покупать себе господ" Станислав Ежи Лец

Володимир

Цитата: Sergik32 від 26 Вересня 2016, 23:24:01
я в не опалювальний період за 2-х кімнатну 51,4мкв з інд опаленням плачу 400грн, а в опалювальний, якщо при цій ще поки ціні на газ то буде (300 кубів в місяць газу по 6,879грн=2063,7грн), а ще світло і вода і сміття і того = зуби на полку, при з/п 3000грн, а ще садок, а ще дорога, карочє 3,14здець.
много 300 кубов для квартиры. У меня 300 на часный дом уходит, при том, что у меня старая металическая система труб. Если поставить пластик, будет в разы дешевлее.
Завжди сміюся над тими хто міняє залізне опалення з чугунними батареями на пластмасу з алюмінієм мотивучи що буде економія. Що одна система, що інша знаходиться в приміщенні, і тепло вона віддає в приміщення, різниця тільки в швидкості розігріву системи.
Цитата: Salek від 03 Жовтня 2016, 15:44:32
Сказки :-D :-D :-D
100%, як і казки про те що з заміною гуми по сезону треба їхати на розвал/сходження.
Цитата: EvgenS від 04 Жовтня 2016, 10:31:59
Ну в мене батареї чугунні, система прогрівається скажімо з 30 хв, в тебе алюмінєві, прогріваються за 15 хв, в результаті з відкриттям опалювального сезону ти зекономив тих 15 хв на розігрів по часу, але кількість газу спалив ту саму, закон збереження енергії ще ніхто не скасовував.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

EvgenS

Владимир, ты говоришь как будто у тебя централизованое отопление в октябре запалил котел и потушил в апреле, у меня отопление работает от температуры в доме, экономия (из практики) составила 30-35 % с програматором по сравнению когда котел просто работал от заданой температуры теплоносителя. Если у тебя со старыми чугунными батареями включить програматор то при остывании помещения и системы ты каждый запуск будешь греть на 15 минут больше, а если использовать как централизованое отопление то будешь греть улицу ( в доме жарко проветрить надо).

Сволочь

Цитата: EvgenS від 04 Жовтня 2016, 12:53:04
Владимир, ты говоришь как будто у тебя централизованое отопление в октябре запалил котел и потушил в апреле, у меня отопление работает от температуры в доме, экономия (из практики) составила 30-35 % с програматором по сравнению когда котел просто работал от заданой температуры теплоносителя. Если у тебя со старыми чугунными батареями включить програматор то при остывании помещения и системы ты каждый запуск будешь греть на 15 минут больше, а если использовать как централизованое отопление то будешь греть улицу ( в доме жарко проветрить надо).
Ну и чугунка будет отдавать тепло на 15 минут дольше.
"Мечта рабов-рынок, где можно было бы покупать себе господ" Станислав Ежи Лец

Sergik32

ну скажу так, я тут поспілкувався з нашими коллєгами які займаються опаленням то кажуть краще чавунних радіаторів бувають тільки нові чавунні радіатори. Ну і ще такий варіант, багато людей(я маю на увазі село) хочуть енергонезалежну систему, тоєсть все щоб працювало тільки в розетку нічого не пхати, бо з світлом є перебої, от через що і люблять гравітаційну систему стальними трубами, можна закриту, але з ухилами, щоб котел спокійно працював і грів.

Sergik32

от для прикладу. в бувшої тещі квантіра 52квм 3 поверх і там парапетний кацьол, радіатори алюмінієві, труби металопласт, квартира углова, зимою тепло, але угли холодні, тепло іде тільки від батарей. У мене квантіра 52квм 1-й поверх, підлога не тепла, стальні труби гравітаційна система, відкрита, труби по стіні йдуть, не заховані, обратка понад плінтусом. Тепло і стіни сухі і теплі. За рік, по лічильнику спожито газу що у неї що у мене монопісуально. Зато у мене канхвортніше, температура на котлі 42-45-50 (рідко коли 60), а у неї 60-70-75, бо гріє тільки радіатор.

EvgenS

Каждый ставит что ему лучше, сколько людей столько и мнений, я никого не переубеждаю, а привожу факты как работает у меня. Сравнивать квартиры можно только в том случае если сто пудов они расположены одинаково (угловая и угловая к примеру), утеплены одинаково, стоит одинаковый котел, одинаковая система отопления и пр. А так у меня одно у кого то другое это просто "балачки".

dj_doom

Цитата: Sergik32 від 04 Жовтня 2016, 16:09:28
от для прикладу. в бувшої тещі квантіра 52квм 3 поверх і там парапетний кацьол, радіатори алюмінієві, труби металопласт, квартира углова, зимою тепло, але угли холодні, тепло іде тільки від батарей. У мене квантіра 52квм 1-й поверх, підлога не тепла, стальні труби гравітаційна система, відкрита, труби по стіні йдуть, не заховані, обратка понад плінтусом. Тепло і стіни сухі і теплі. За рік, по лічильнику спожито газу що у неї що у мене монопісуально. Зато у мене канхвортніше, температура на котлі 42-45-50 (рідко коли 60), а у неї 60-70-75, бо гріє тільки радіатор.

некорректное сравнение...  т.к. даже в одном доме, на противоположных углах, для одинаковых температурных условий в квартире, потребление газа будет отличаться (зависит от сторон света, застройки вокруг, насаждений, межэтажных перекрытий и т.д. и т.п.)..

Sergik32

ну то ладно, тут нема чого мірятися запчастинами, хто як хоче так і робить.

Володимир

Цитата: EvgenS від 04 Жовтня 2016, 12:53:04
Ну ми почали розмову з пластмасових труб які дають офігенну економію, а зараз чогось перейсшли на програматори.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion