Приготування річних мушлей

Автор ВКБ, 07 Липня 2020, 09:03:07

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

ВКБ

Практичний досвід приготування річних мушлей. Мушлі крупні.  Не багато, доя себе як делікатес, без втрат для природи.
Мушлі крупні чистої річки прямо піл ногами на пляжу в піску.
Як робив я і який вихід вийшов.
Мушлей назбирав останнім разом 57. Всі закриті і живі.Вийшла повна до верзу 1л.баночка марінованого м,яса.
В хід іде все, і зябри, ім,ясиста ніжка,  окрім вмісту шлуночка.
Кип,ячу воду щоб покрило всі. Попередн ьо сполоснути і лишити на пару годин у золодній воді. Можна і на цілу добу в темному місці, краще очистяться, міняти пару разів воду. Модна без очистки, варити одразу. Пробував і так і так.
Кидаю мушлі у воду кип,ячу. Можна в хололну та кип,ятити від кімнатної, але буде довше смердіти річкою паром . Чекаю прки розкриються.
Вивільняються легко, майже самі випадаютьз раковини.
Зливаю молочного кольору воду, промиваю те плою водою.
Вскриваю і вивертаю кожної тушки черевце і рете льно чищу середину, вивертаючи наружу, промиваю водою. Не так складно, але треба це щробити.
Збираю всі почищені тушки в друшлаг, промиваю. Проварюю ще 10 зв після закіпіння, можна до 20хв. Промиваю в друшлагу.  Як і писав, всі потроха лишаю, вони їстівні, окрім вмімту шлуночку до чистоти.
Потім в баночку наливаю олії 4см від дна, так само оцту 9%, кидаю пакунок 100г. корейської приправи, модна краще гострої. Накидую почищених мушлей і перемішую . Закриваю кришк ою на різі, встряхую. Ставлю в холодильник , можна приймати в їжу через 4 години, але м,якше вини через дві доби. Встряхнути пару разів для перемішування. М,ясо ніжки і шоуночка жорстке, але розжовуєттся.
Жодного присмаку річки коли ретельно почищена. Наявність дорсткості є свідком що це м,ясо зовсім іншого позодження, май особливі властивості.
Трудрмістко, на любителя, але нестандартно )))

Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.

ВКБ

Такі десь за розміром.
Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.

vladishtm

Жорсткість зазвичай від довгого варіння (креветки, краби, кальмари, рапани) стают резиновіші. Сильний окріп, але коротко. Краще потім досмажити більше, або маринад. Рапанів крабів мав досвід ловив, готовив. Дуже ситні, багато не зїси. Тут вже встиг  виноградних равликів :rolleyes:в  лізли до мене на полуницю. Теж цікаво, але морочно.

Славута 1,3Li 2009
ЭБУ М10.3+  М113111SL132022         
исправ.MIKAS11.0.AEC 02.33.111Dec2