БК на інжектор своїми руками

Автор Володимир, 15 Червня 2010, 16:27:22

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

JeepKa

Цитата: Володимир від 08 Грудня 2016, 14:57:41
Цитата: JeepKa від 08 Грудня 2016, 11:52:37
шпильку провіряв, всьо чотко. ше в той час бі ксенон поставив.
помітив що таке трапляється коли включаю ксенон, але не часто. но вже трафляє...
Шо то може бути? як вилічити?
Годинник зупиняється чи ні?

До дисплею що йде, шлейф чи одинарні провода?
годинник ніби не зупиняється, бо потім не відстає.
шлейф.
Руки в масле, жопа в мыле - я люблю автомобили!®

Володимир

Цитата: JeepKa від 08 Грудня 2016, 17:22:39
шлейф.
Попробуй його скрутити щоби він був як найкоротшим, бо підозрюю що дисплей ловить електромагнітні імпульси від ксенону.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Володимир

JeepKa

в мене так :(

я його звичайно скрутив як най коротше. побачимо...

Володимир

Змотай шлейф як на фотці в попередньому пості, можна зразу обмотати проводом підключеним до маси, щоби зробити екран.

Володимир

Підніму трохи тему.

В зв"язку з кризою вирішив потішити тих хто хоче БК, але шкода грошей.

Прийшла в голову ідея зробити БК по принципу персонального комп"ютера, щоби була мінімальна база з мінімальними можливостями, а там вже якщо хтось захоче більше то в процесі експлуатації може доставляти залізо.

Тут http://vlad5229.narod.ru/musor/shema_mikro5_compact.pdf є схема БК, чорним коліром намальована база, відповідно якщо потрібно щоби БК мав в складі годинник і пов"язані з ним функції, то доповнюємо елементами позначеними зеленим коліром. Датчики температури позначені синім. Функції пов"язані з ГБО червоним коліром. За попередніми розрахунками собівартість бази буде порядка 450 грн.

Прошивку доопрацював що контролер має працювати без мікросхеми ДС1307, в симуляторі працює, протестую в реальних умовах, якщо претензій не буде, то опублікую прошивку на сайті БК.

Игорь

A зробити порт на Atmel Ардуїно типу нано?
ЗАЗ 1103 Славута цвет  красний 110307-42 2008,Тип кузова: Хэтчбек, Объем двигателя: 1.20 л.(инжектор)Пробег: 56666 тыс.км
[/url]

JeepKa

шось я забув. давно там не лазив...
а чи можна через БК Україна змінити температуру включення карлсона? якщо так то як?
дякую

Володимир

Цитата: Игорь від 29 Березня 2017, 17:52:31
Для реалізації цього проекту потрібно переписати програму на Си, а також вкласти гроші в розробку. Переробляти вже існуючі проекти бажання нема.
Цитата: JeepKa від 30 Березня 2017, 00:14:16
шось я забув. давно там не лазив...
а чи можна через БК Україна змінити температуру включення карлсона? якщо так то як?
дякую
Ні, не можна, такі параметри міняються тільки перепрошивкою контролера.

Володимир

Як і обіцяв прошивка http://bk-ukraine.narod.ru/proshivka/18F-16mhz-2-27.hex

По суті аналог версії Про, тільки в тих моментах де має бути обмеження на екран виводиться напис Демо.

Трохи змінив нумерацію прошивок, тепер буде так:

Версії: 1.хх для PIC16F876A
           2.хх для PIC18F2520  Demo
           3.хх для PIC18F2520  Pro
           4.хх для PIC18F2620  Pro

KOT

Цитата: Володимир від 30 Березня 2017, 07:52:52
Цитата: Игорь від 29 Березня 2017, 17:52:31
Для реалізації цього проекту потрібно переписати програму на Си, а також вкласти гроші в розробку. Переробляти вже існуючі проекти бажання нема.
Ну еще изучить архитектуру AVR. К стати с новым стандартом Срр, его можно использовать для микроконтроллеров. Что-то у меня впечатление что микроконтроллеры такого типа будут скоро дороже более навороченных. Хотя уже это и так есть, некоторые версии 32 битных меконтроллеров дешевле чем PIC и AVR.

Ну в общем предлагаю скинутся Володе с миру по нитке (Arduino, дисплей, программатор, потраченное время), может быть тогда у него появится стимул к изучению нового и он сможет сделать прошивку для AVR/Arduino.

Володимир

Контролери відмінні від РІС буду використовувати тільки як появиться бажання побудувати щось нове, навіщо зараз переробляти те що і так працює.

KOT

Цитата: Володимир від 31 Березня 2017, 09:59:55
Контролери відмінні від РІС буду використовувати тільки як появиться бажання побудувати щось нове, навіщо зараз переробляти те що і так працює.
Эмм... Ну для благотворительности)) Так сказать дешевый БК на ардуино в массы)).

Володимир

Цитата: KOT від 31 Березня 2017, 10:43:41
Цитата: Володимир від 31 Березня 2017, 09:59:55
Эмм... Ну для благотворительности)) Так сказать дешевый БК на ардуино в массы)).
Ну, впринципі для загального розвитку можна попробувати. Була в мене думка побудувати БК на Arduino Mega 2560, дати йому великий графічний екран, крокові двигуни для керування пічкою, та інші релюшки та ключі для керування іншими пристроями.

Володимир

Цитата: KOT від 31 Березня 2017, 10:43:41
Прикинув я ціни на комплектуючі, то не дуже вже така і велика різниця буде в ціні. Якщо для того що вже є розвести плату під корпус контролера SOP28, і замовити комплектуючі в Китаї, то виходить досить приваблива ціна готового виробу.