БК на інжектор своїми руками

Автор Володимир, 15 Червня 2010, 16:27:22

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Евгений

Цитата: Володимир
Цитата: Evgen911

Может кому пригодится.
Ну як, вже запустив чи ні? Бо мені вже цікаво послухати відгути.
Да времени нет чтоб до конца доделать. Подключал к машине, все показывает, но часы так и не пошли. Поменял резистор который висит на базе транзистора управления подсветкой дисплея, вместо 47КОм на 21КОм, а то с тем экран практически не подсвечивался.

Володимир

Цитата: Evgen911Да времени нет чтоб до конца доделать. Подключал к машине, все показывает, но часы так и не пошли.
Ну а коли годинника настроював, дані збереглися чи ні, коли настроювати дату і курсор знаходиться на позиції настройки року то потрібно натиснути кнопку \"вправо\", тоді дані записуються в годинник і він запускається, а якщо після настройок тиснути кнопку \"вліво\" то БК просто виходить з меню настройки годинника без запису. Якщо все робив правильно то або порти мікроконтролера чи годинника спалив, або є помилка у платі.
Цитата: Evgen911Поменял резистор который висит на базе транзистора управления подсветкой дисплея, вместо 47КОм на 21КОм, а то с тем экран практически не подсвечивался.
А в тебе стабілітрон на скільки вольт висить?
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Евгений

Цитата: Evgen911Да времени нет чтоб до конца доделать. Подключал к машине, все показывает, но часы так и не пошли.
Ну а коли годинника настроював, дані збереглися чи ні, коли настроювати дату і курсор знаходиться на позиції настройки року то потрібно натиснути кнопку \"вправо\", тоді дані записуються в годинник і він запускається, а якщо після настройок тиснути кнопку \"вліво\" то БК просто виходить з меню настройки годинника без запису. Якщо все робив правильно то або порти мікроконтролера чи годинника спалив, або є помилка у платі.
Цитата: Evgen911Поменял резистор который висит на базе транзистора управления подсветкой дисплея, вместо 47КОм на 21КОм, а то с тем экран практически не подсвечивался.
А в тебе стабілітрон на скільки вольт висить?
Я думал часы сразу после запуска контроллера должны пойти. Стабилитрон как по схеме на 4,7В.

Володимир

Цитата: Evgen911Я думал часы сразу после запуска контроллера должны пойти. Стабилитрон как по схеме на 4,7В.
Вони зразу не підуть, по там в мікрсхемі годинника є певний біт конфігурації якому потрібно присвоїти стан 1, щоби запустився генерато, якщо цього не зробити то він не запуститься. Також якщо немає батарейки то його потрібно буде запускати при кожному включенні живлення БК.

Евгений

Понятно. Все испытаю когда инсталлирую в панель. У меня стандарт, решил в левый воздуховод попробовать засунуть.

Володимир

На сайті помінялась прошивка, сьогодні нарешті вирішив змінити прошивку в своєму БК то виявив косяки, надіюсь що виправив, завтра попробую.

Евгений

Цитата: gda_1974А НЕЛЬЗЯ В СТАНДАРТЕ , ВЫБРОСИТЬ ДАТЧИК ТЕМПЕРАТУРЫ И ТУДА БК ВОТКНУТЬ ?
Идея не плохая, только жалко приборку резать.

Володимир

Цитата: gda_1974А НЕЛЬЗЯ В СТАНДАРТЕ , ВЫБРОСИТЬ ДАТЧИК ТЕМПЕРАТУРЫ И ТУДА БК ВОТКНУТЬ ?
Як на мене то краще мі показометрами тикнути дисплей 16х2.

Евгений

Як на мене то краще мі показометрами тикнути дисплей 16х2.
Так прошивки нет под 16*2, и стоит в 3 раза больше.

Володимир

Цитата: Evgen911Так прошивки нет под 16*2, и стоит в 3 раза больше.
Ну так не було і бажаючих на сьогоднішній день що хотіли під 16х2, якщо хтось надумає то розраховуйте вже на нову схему.

Сьогодні в кінці дня виложу свіжу прошивку, виявив ще деякі нюанси.

Володимир

Цитата: gda_197416х2 маленький. Хочется побольше.
вообще у меня гамма стоит,но хотелось бы в приборку воткнуть
Можна і більші, давайте пропозиції я їх потім розгляну коли 8*2 доведу до кінця. Тільки два БК разом на діагностичному роз\"ємі мікаса сидіти не зможуть.

А можна 8*2 і так втикнути, а можливо і 16*2.

Володимир

Цитата: gda_1974я могу в Боинге все подшипники поменять , но в програмировании полный ноль
Я не мав на увазі програмування, а розмір екрану. Пошуршіть цю сторінку http://www.winstar.com.tw/products_detail.php?CID=17 там як то кажуть є \"до кольору і вибору\".

Володимир

Цитата: gda_1974надо разобрать приборку и померять какой нужен экран
При цьому не забувайте враховувати габарити екрану.

Евгений

Володимир, а в первом бк есть настройки Gов, Gхх и ХХ? Есть небольшое предложение.

Володимир

Цитата: gda_1974
Цитата: gda_1974надо разобрать приборку и померять какой нужен экран
При цьому не забувайте враховувати габарити екрану.
ты имеешь ввиду не рабочую его часть ?
Не тільки, я мав на увазі ще і розмір самої плати, бо вона набагато більши ніж робоча область.

Цитата: Evgen911Володимир, а в первом бк есть настройки Gов, Gхх и ХХ? Есть небольшое предложение.
Є і ці настройки.

Тільки що протестував нову прошивку, все працює добре тому виложив на сайт. Знайшов в програмі нові резерви тому думаю ще дещо додати:
1.В параметр №3 ввести ще можливість відображення кроку РХХ.
2.Додати параметер Klz - коєфіцієнт лямбдарегулятора.

Якщо є ще якісь побажання то кажіть, щоби я лишній раз не перепрошивав контролера, надоїло потім його кожного разу настроювати.