Сцепление

Автор Николай, 02 Квітня 2008, 19:19:45

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Toris

#1590
Значить, діло було так.

Прийшов учора з роботи - і одразу заліг в салоні на передніх сидіннях, щоби гарненько розглянути, що воно там в педалях діється. Повз машину пройшов сусід "дев'яточник" - поздоровались. Уявив собі, як він побачив мене - ну вилитий барсук у шапочці заліг в барлозі і щось там колупає. :-D Прикольно.

Під сірим килимом салону виявив безшумку. Возрадувався. Попередники - молодці, але зараз нам це не допоможе. Полапав педальку, тросики, підсвітив, пофоткав гарненько - там все "агонь", гарно тримається і нічого ніде не люфтить. Понажимав педальку - порядок, все працює, як належить.

Під капотом теж все "агонь", все тримається на своїх місцях, оболонка тросу надійно закріплена, а тросик відпрацьовує поставлені завдання. Пофоткав усе, теж натхненно.

Вирішив, що непогано було б підкріпитись і йду вечеряти.

Після вечері з новими силами добрався до важіля зчеплення, який на валу сидить. Виявив, що він має невеличкий люфт в напрямку до осі вала (радіальний люфт, чи як він називається?), не дуже видний оком але рукою відчувається прекрасно. То так має бути чи вже біда? Про всяк випадок зняв це явище на відео. Хм, з цим Славутиком ще відеооператорство опаную. :-D До "руки в маслі, жопа в милі" уже звик і на дрібні рани на руках уваги вже не звертаю. "Прокачує" мене ця залізяка нефігово так.

Цікаво, як усе це хазяйство має працювати в нормі? От би глянути на живій славутці!.. Стою, розмірковую, аж тут - дякую, Боже! - сусід їде на "Таврії"! :clap: Зганяю двох інших сусідів з проїзду, щоби "Таврія" нормально заїхала на своє місце позаду Славутика. Тавровод посміхається на всю лобовуху - догодив. :) Я до нього - спасай, генацвале, в мене тут ахтунг, треба глянути в тебе, як воно має бути по орднунгу. Сусід, як матьорий таврошнивовод, вислухав мене, сів за моє кермо, сам усе спробував, як воно НЕ працює. Подивились разом під капотом і пішли до його ласточки. Відкрили капот, подивились, заміряли, на скільки рухається важіль зчеплення - все, як у мене. Ну що ж, хоч одна гарна новина є: зовнішня частина системи зчеплення у мене в порядку. :)

Сусід каже, що у нього було так само і вилікувалось заміною чогось там у зчепленні. Прийшли до висновку, що мені теж треба тягнути Славутика до хірургів, хай його полікують.

Торіс засмутився. :( Йду додомцю і починаю телефонити спеціалістам. Перший спец тільки повернувся з щорічної армії, розібрав свою ласточку і буде готовий мене прийняти наступного тижня. Другий спец свою ласточку теж ремонтує-фарбує, буде готовий прийняти мене за кілька тижнів. Третій звільниться на наступному тижні. Все проти Торіса. :( Зателефонив ще двом знайомим, у яких родичі ремонтами заробляють і мають непогану репутацію. Але вже пізно, договори перенесли на завтра.

Холєра, я вже звик до наявності автомобіля, звик до широкої зони мобільності і готовий платити за цю зручність. :wallbash: І ніби не маю аж такої потреби в автомобілі, але ж до хорошо звикається швидко. Ломка автомобільна у мене. Страждаю. :(

Ітогі падвєдьом:
1. Поламався Славутик у дворі, не на проїзжій частині - я не спричинив аварію, не треба заморочуватись грошима, страховками, як минулого разу. Дякую тобі, Боже!
2. Спеціалісти готові ремонтувати мого Славутика - це теж радує.
3. Славутик поламався зараз, а не в розпал сезону, коли тепло, радісно, мене кусає роботун і вирує натхнення. Вчасна поломка.
4. Разом зі счепленням мені можуть зашаматнити усі місця Славутика, які я підозрюю в непорядності.

Дивна штука: ніби все погано, а насправді - добре. :)

UPD: Один з майстрів озвучив суму ~1000 грн за роботу (запчастини окремо купую). Це дорого, дешево чи нормально?

Vadim_K

Дорогувато як на мене. Особисто я зробив би таку роботу за 700-800 грн.
В Дніпрі вроді як за 700-800 робили, зі слів таврославутоводів. Хоча це давненько було.
о96 3о9 98 9о о95 14о 4о 49

YUKON

Торису...ануж розкажи що ти на ці гроші хоч зробити?????

Валерий

Цитата: YUKON від 04 Квітня 2018, 11:48:06
Торису...ануж розкажи що ти на ці гроші хоч зробити?????
я так зрозумів зааміна зчеплення.в Кийові така процедура на кенгуру коштуввла 1350 но там одного підрамника  зняти то тре поробити.в славці все наьагато легше.я дома без ями міняв.піддомкратив повище.і всі діла
глаза боятся, а руки делают. Ремонтно строительные работы

igo61

Цитата: Toris від 04 Квітня 2018, 09:42:41
Один з майстрів озвучив суму ~1000 грн за роботу (запчастини окремо купую). Це дорого, дешево чи нормально?
Как для нашей местности, так дорого. Я когда взял "Славку" (год назад), тоже были проблемы со сцепой. Сдуру, начитавшись страшилок, купил диск, корзину, выжимной, тросик и приготовился к экзекуции. Обратился через знакомых на станцию (тогда ещё не знал - где, чего, почём). Те запросили 400грн за работу, назначили время. За полчаса до назначенного времени заехал к тем же знакомым на потрендеть. С лёгкой руки того же кентюрика (он залез к педальному узлу) визит на СТО получилось вообще отменить - хлопчик выправил всё сам. Как бонус - поменял и настроил трос сцепы. Вся радость обошлась в банку приличного кофе.
1000грн - многовато. На этот год в нашей тьмутаракани (узнавал недавно) цена осталась, как озвучена выше.
Куда ты скачешь, гордый конь, и где откинешь ты копыта?

YUKON

В нас робота по заміні сцепи 550-700 грн. ,але ж не штука. От майстри (походу рукожопи), як були разводілами так і залишились. Людям ліплять таку дічь. Так і хотять щоб їх притаранили чимось важким по рогах. Що за народ ,ну їй богу.
http://slavuta-club.info/forum/index.php?topic=3231.960
За всі описані(профотані) операції - 650 грн.

Toris

Ага, значить, буду торгуватись за 600-700 грн. Дякую, хлопці! :clap:

Орієнтир на штуку озвучив майстер, в якого я ще не ремонтувався. А в своїх перевірених про гроші мова не дійшла, бо вони все одно зараз зайняті.

YUKON

Цитата: Toris від 04 Квітня 2018, 14:21:57
Ага, значить, буду торгуватись за 600-700 грн. Дякую, хлопці! :clap:

Орієнтир на штуку озвучив майстер, в якого я ще не ремонтувався. А в своїх перевірених про гроші мова не дійшла, бо вони все одно зараз зайняті.
Торгуватись до повної перемоги комунізму...500-550 грн. червона ціна.

Sergik32

сильний торг - запорука херово зробленої роботи.
Лучше Slavuta может быть Rolls Royce Phantom, всё остальное есть ошибка автопрома.
[img]http://www.calorizator.ru/line/07848Hdf000KPRh9GD0YHRjCDQstC(0LTQuNGC0Ywg0

YUKON

Цитата: Sergik32 від 04 Квітня 2018, 14:49:58
сильний торг - запорука херово зробленої роботи.
Велика ціна, пережим голови короною .
Не думаю, що неможливо знайти конкурента і віднести йому гроші.

Sergik32

ну в нас то трохи СТОшники зажрані, славути для них то не машини, бо ціна у них лізе від бренду авто, хоча робота то таж сама, але понти тут перемагають
Лучше Slavuta может быть Rolls Royce Phantom, всё остальное есть ошибка автопрома.
[img]http://www.calorizator.ru/line/07848Hdf000KPRh9GD0YHRjCDQstC(0LTQuNGC0Ywg0

Skiper

подчистил тему от рекламного флуда.
Slavuta 1.2SI by Skiper
Мы в ответе за тех, кого вовремя не послали за русским кораблём

юрик1980

Добрий вечір!виникла проблема в заміні зчепленя в славуті порекомендуйте яке краще купувати є HAHN&SCHMIDT  і  Valeo GMK057 підкажіть хто яке ставив

lizard

Начитавшись відгуків собі ставив Valeo,за  HAHN&SCHMIDT хз, нічого сказати не можу.

_Oleksandr_

Цитата: юрик1980 від 19 Жовтня 2019, 18:23:33підкажіть хто яке ставив
Тоже недавно менял на Valeo.