Чип-тюнинг диагностика Микас

Автор Александр, 14 Квітня 2008, 15:47:07

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 7 Гостей дивляться цю тему.

Володимир

Цитата: Владимир від 22 Серпня 2016, 09:18:14
Цитата: Володимир від 22 Серпня 2016, 09:04:51
Цитата: Владимир від 22 Серпня 2016, 08:11:47
ROM1-50000-56980/ ROM2-60000-66980/ ROM3-70000-76980/ ROM4-80000-86980
Ну це для мікаса 10,3+. Ці значення ROM4-80000-86980 трохи спірні, так як зчитана з мікаса прошивка закінчується адресою 7FFF0, і якщо мені не зраджує пам"ять, то колись дивився даташіт на контролер то більше в нього не влазить.
Просю пардону, біс попутав. А як Ви дивитесь на те, що Комбілоудер і Опенбокс считують прошивку, яка закінчується 8FFFF...?
Можливо в неті пишуть невірну інформації про марку процесора в мікасі, я так розумію що процесор ST10F273 стоїть на мікасах 10,3 без плюса, а на мікасаз 10,3+ стоїть процесор ST10F276 який має додаткову 320 кБ Xflash  пам"ять.

http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/113715/STMICROELECTRONICS/ST10F273.html
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Владимир

Можливо я і помилився, але ж і калібровки в 10.3 почмнаються з 20000, так що місця достатньо для чотирьох таблиць.
P.S.До речі помилився - 512, не правильно ідент в прошивці прочитав, каюсь, винен :facepalm:

Fulcrum

У мікас 10.3+ стоїть процесор ST10F273 з внутрішньою памятю,  у ньому перший режим по адресах 50000-60000, другий 60000-70000. У мікасі 10.3 без плюса стоїть процесор С167 і окрема память 29F400, перший режим 20000-30000, далі 30000-40000, 40000-50000 і 50000-60000.
Автомобілі є BMW і все решта

Александр 1984

Добрый день. На своей славуте 1.2 поменял форсунки  - вместо сименсов поставил BOSCH 0 280 158 502. поначалу доволен, но нужно выставить верное значение стат. производительности форсунок (сименс - 125, бош - 134) и еще чуть понизить холостой ход.  Помощь необходима вот в чем:  напишите где скачать прогу на домашний ноут, какой кабель купить... и ссылку-бы  на сайты где можно понять общий принцип диагностики и корректировки управляющей программы.  Только сильно не ругайте что сам лезу во-что не понимаю. Просто я станки с чпу на фануке и синемурике пишу и корректирую, а на родной ласточке ни хрена не шарю. стыдно блин))))) просто хочу хоть немного понять и научиться.  можно на мыло  [email protected]. заранее спасибо!)))))

Володимир

Цитата: Александр 1984 від 09 Грудня 2016, 19:20:19
Добрый день. На своей славуте 1.2 поменял форсунки  - вместо сименсов поставил BOSCH 0 280 158 502. поначалу доволен
А навіщо таке на двигуні 1.2? стандартні форсунки здатні за одну годину прокачати 30 літрів бензину, невже часової витрати в 30л/годину не вистарчає?

Владимир

Я другий рік їзжу на 502, рідні семени потекли а родичі подарували боши.
Відкорегована статика, динаміку залишив як є, ЛЗ присутній на всіх режимах, 1,2л,мікас 10.3+ фазований.
ХХ стабільний, прискорювальні насоси корегував і ще багато чого під час прикатування прошивки.
Продуктивність 97 проти 101 - не така вже й велика різниця.
P.S.Плюс бошиків - чотири отвори для розпилу(меншого діаметру) проти двух на семенах.

GETbMAH

На днях для профилактики решил выкрутить посмотреть свечи. И оказалось, что электрод, который можно подгибать, снаружи светло-серого цвета, то есть как бы бедноватая смесь. Сейчас у меня двухрежимная прошивка бензин-пропан на микасе 10.3+, имеется катализатор + лямбда. ГБО-4 настраивал сам, карты совместил с отклонением до 5%. Едет хорошо, динамика и расход устраивают.
Но по БК все равно иногда замечаю, что при разгоне вначале лямбда отключается (KLZ=1 - это нормально), потом проходит время, отрабатывает ускорительный насос и лямбда включается в работу - и коэффициент коррекции вырастает до 1,05-1,10. Так бывает не всегда, часто отклонение может составить 2-3%.
И вот здесь назревает вопрос: так как бедная смесь опасна для мотора, почему бы при разгоне (с работой ускорительного насоса, когда klz=1) не сделать так, чтоб лямбда отслеживала и корректировала состав смеси в одну сторону, то есть чтобы она не была беднее стехиометрии? Если смесь будет богаче 14,7:1, то корректировать, понятно, не нужно. А вот если беднее, то надо обогатить до 14,7 к 1.
Можно ли такое запилить на микасе?
Slavuta 1.3 Si
Drive2

Володимир

Цитата: GETbMAH від 02 Січня 2017, 17:35:43
На днях для профилактики решил выкрутить посмотреть свечи. И оказалось, что электрод, который можно подгибать, снаружи светло-серого цвета, то есть как бы бедноватая смесь. Сейчас у меня двухрежимная прошивка бензин-пропан на микасе 10.3+, имеется катализатор + лямбда. ГБО-4 настраивал сам, карты совместил с отклонением до 5%. Едет хорошо, динамика и расход устраивают.
Но по БК все равно иногда замечаю, что при разгоне вначале лямбда отключается (KLZ=1 - это нормально), потом проходит время, отрабатывает ускорительный насос и лямбда включается в работу - и коэффициент коррекции вырастает до 1,05-1,10. Так бывает не всегда, часто отклонение может составить 2-3%.
И вот здесь назревает вопрос: так как бедная смесь опасна для мотора, почему бы при разгоне (с работой ускорительного насоса, когда klz=1) не сделать так, чтоб лямбда отслеживала и корректировала состав смеси в одну сторону, то есть чтобы она не была беднее стехиометрии? Если смесь будет богаче 14,7:1, то корректировать, понятно, не нужно. А вот если беднее, то надо обогатить до 14,7 к 1.
Можно ли такое запилить на микасе?
Я незнаю як на рухунок ГБО, але G0B в мікасі потрібно виставляти так, щоби при роботі ДК KLZ був меншим одиниці, тоді в прискорювальному режимі буде чуть багатша суміш.

GETbMAH

Цитата: Володимир від 02 Січня 2017, 20:07:16
Я незнаю як на рухунок ГБО, але G0B в мікасі потрібно виставляти так, щоби при роботі ДК KLZ був меншим одиниці, тоді в прискорювальному режимі буде чуть багатша суміш.
На ГБО так само, як і на бензині. Можна виставити множник для всього діапазону часу вприску. Задача - правильно підібрати суміш для тих режимів, коли лямбда не враховується
Наскільки я розумію, при роботі прискорювального насосу на мікасі неможливо врахувати покази лямбди. Тому буду підбирати, як ти кажеш, щоб KLZ був трохи меншим за 1
Slavuta 1.3 Si
Drive2

Володимир

Цитата: GETbMAH від 03 Січня 2017, 11:49:31Наскільки я розумію, при роботі прискорювального насосу на мікасі неможливо врахувати покази лямбди.
Можливо, а можливо якщо лямбдарегулятор почне різати паливоподачу, то не буде достатнього розгону.

GETbMAH

Цитата: Володимир від 03 Січня 2017, 12:10:13
Можливо, а можливо якщо лямбдарегулятор почне різати паливоподачу, то не буде достатнього розгону.
Мене цікавить саме "однонаправлене" врахування лямбда-корекції при роботі прискорювального насоса. Тобто, якщо суміш бідніша стехіометрії, то збагачуємо до 14,7:1, а якщо багатша - не чіпаємо. Таким чином ми захищаємо двигун від роботи на бідній суміші. При роботі прискорювального насоса двигун віддає велику потужність і в цьому режимі бідна суміш буде удвічі гірше на нього впливати, аніж, наприклад, на ХХ
Slavuta 1.3 Si
Drive2

Володимир

Цитата: GETbMAH від 03 Січня 2017, 15:22:04
Цитата: Володимир від 03 Січня 2017, 12:10:13
Мене цікавить саме "однонаправлене" врахування лямбда-корекції при роботі прискорювального насоса. Тобто, якщо суміш бідніша стехіометрії, то збагачуємо до 14,7:1, а якщо багатша - не чіпаємо. Таким чином ми захищаємо двигун від роботи на бідній суміші. При роботі прискорювального насоса двигун віддає велику потужність і в цьому режимі бідна суміш буде удвічі гірше на нього впливати, аніж, наприклад, на ХХ
Такого нема, піднімаєш G0B, і при роботі прискорювального маєш часткове збагачення. Я собі на газі так робив, якщо їздити з коефіцієнтом більше 1, то при нагрузках коли працює прискорювальний, чути характерне клацання шестерні 5-ї передачі, що говорить про нерівномірну роботу двигуна.

GETbMAH

Цитата: Володимир від 03 Січня 2017, 15:55:23
Такого нема, піднімаєш G0B, і при роботі прискорювального маєш часткове збагачення. Я собі на газі так робив, якщо їздити з коефіцієнтом більше 1, то при нагрузках коли працює прискорювальний, чути характерне клацання шестерні 5-ї передачі, що говорить про нерівномірну роботу двигуна.
Якщо нема, тоді планую підстраювати так само, тільки множником бензин -> газ. Газова карта будет трохи багатша за бензинову, відповідно при роботі лямбди суміш буде стехіометрична, а коли лямбда не враховується - трохи багатша.
Slavuta 1.3 Si
Drive2

Новичек

Вечер добрый. Подскажите нормальных специалистов по прошивке и системе зажигания. У меня Славута 1,3 - 2009 года

Сволочь

Цитата: Новичек від 05 Лютого 2017, 18:02:36
Вечер добрый. Подскажите нормальных специалистов по прошивке и системе зажигания. У меня Славута 1,3 - 2009 года
а в каком городе будешь прошивать? :popcorm:
"Мечта рабов-рынок, где можно было бы покупать себе господ" Станислав Ежи Лец