Отличие пробега на одометре и ЭБУ?

Автор arhangel, 11 Червня 2013, 13:53:22

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

LonelyWolf

Цитата: zavaА у меня на Микасе 108 тыс, а на приборке 69 тыс. o_O
А машина у тебя с новья?

A4_

Цитата: Fulcrum_@
Цитата: A4_
Цитата: Fulcrum_@Покази одометра і покази пробігу в мікасі відрізняються із-за неправильного тарування датчика швидкості. Для Сенса він 0,56 імп/сек (ГП інша), для Славути - 0,6 імп/сек - це в стоковій прошивці. Приблизно собі розрахував, що при таруванні в 0,58 імп/сек на моїй машині різниця на 1000 км пробігу становить 12км.

    Откуда такая информация? Датчик выдает определенное количество импульсов за оборот - это константа. (в нашем случае 6 по моему) Как ее тарировать?


Датчик фізично дає 6 імпульсів за оберт (це константа), в прошивці є тарування датчика, величина, по якій розраховується кілометраж/швидкість програмою прошивки. Приклад з моєї роботи - службова волга 3110 з єлектронним спідометром - в коробку вставляється привід датчика та сам датчик, їх є два види, відрізняються кількістю зубів, відповідно і покази швидкості та пробігу будуть різними, у мене неправильно показував спідометр і пробіг був не в мою користь, довилось підшаманити.

   Так вот при изменении в прошивке тарировки на этом датчике, меняется показания спидометра, притом существенно. Стрелка врет не по детски и контролировать скоростной режим тяжело. Единственно правильно это подбор шестерни, хотя то же не понятно, с датчика поступают одни и те же импульсы и на микас и на панель, а считают они по-разному  *SCRATCH*

ВКБ

У мене на 78,5тис. - 5,5 тис. різниця, на мікасі менше. І БК відповідно щитає розхід більше. Правдива - мегапанель. Знаю по маршруту і по новігатору.
Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.

Володимир

Цитата: 6980148У мене на 78,5тис. - 5,5 тис. різниця, на мікасі менше. І БК відповідно щитає розхід більше. Правдива - мегапанель. Знаю по маршруту і по новігатору.
Мікас який?
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

ВКБ

Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.

Володимир

Цитата: 698014810.3 -  2007р.в.
Щось в багатьох іменно на мікасах 10,3 без плюса є відмінність, чи є такі що і на 10,3+ з розбіжності?

Розібрати свій мікас 10ий і подивитись, можливо зекономили на деталях.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

ВКБ

Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.

Володимир

Цитата: 6980148А як?
В смислі розібрати? То там є на ньому болтики. На славутовських мікасах 10,3 точно економили на деталях, знаю точно що на них нема елементів на вході переключення дворежимки, можливо і в інших місцях зекономили деталі. Хоча якщо швидкість мікас видає правильну, то може бути глюк в самій прошивці.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

ВКБ

Тобто якщо апаратно - то якісь підсилювачи не зліпили. Програмно-зрозуміло. Як полікувати народною медициною, крім покупки?
Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.