Бензонасос (ЭБН)

Автор Андрей, 26 Травня 2008, 12:13:27

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 3 Гостей дивляться цю тему.

Володимир

Цитата: DIMONCHIKпросто норма Евро-2 застала автозавод врасплох.
а потом славутку сняли с конвеера и все на заводе с облегчением вздохнули ;) отпала необходимость погружать ЕБН в бак.
это так... история разговоров на автоЗАЗе :)
Та  гавнюки вони одним словом, можна було вже хоча би дирку в багажнику зробити щоби був доступ до насосу не повзаючи під машиною, тут в гаражних умовах без ями важкувато добратись не то що десь стати на дорозі і в костюмі повзати під машиною.

Я тут подумав, а може бензонасос перенести під капот, на таврофорумі товариш \"вит\" http://www.tavria.org.ua/forum/viewtopic.php?t=12960&highlight=%E8%ED%E6%E5%EA%F2%EE%F0+%ED%E0+%F2%E0%E2%F0%E8%FE+%F3%F1%F2%E0%ED%EE%E2%E8%EB ставив на таврію інжектор від гольфа 1.4 то насос був під капотом.
------------------------------------------
Пробував я вчора бензонасос бош той що зправа на картинці разом із штуцером що на картинці нижче, ніби не поганий насос, смущає тільки те що в порівнянні з рідним хаває більше енергії, якщо стоковий бере нагрузку 4А, то бош всі 6А,  можливо якщо викинути додатковий клапан і поставити прямий штуцер то ток нагрузки зменшиться. Штуцер думаю потрібно ставити прямий, хоча і в боші клапан не дуже тримає то встоковому взагалі не тримає, тільки коли поставити вертикально, так як обидва насоси розраховані на вертикальне розміщення і клапани обратки в них без пружинок. Поки що поставив назад стоковий насос, міняти буду при черговому ТО разом із фільтром.

Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Skiper

Выкинуть клапан и поставить прямой штуцер.
В капот нет смысла ставить. Бензин поначалу должен войти в него самотёком, иначе необходимо будет устанавливать дополнительный насос подкачки, во общем ниже бака и как можно ближе. Стоковое место нормальное, и закрыто хоть какой нибудь пластиковой защитой.
Р.S/ картинок не видно.
Slavuta 1.2SI by Skiper
Мы в ответе за тех, кого вовремя не послали за русским кораблём

МихалычЯ

Недавно приобрел Славуту 1.3І. Подскажите, где расположен бензонасос?

Дима

МихалычЯ, под задним бампером прикрыт пластиковой черной защитой...

Skiper

Под машиной возле бензобака вместе с фильтром, закрыт пластиковым полукруглым кожухом.
Дополнительно новому владельцу посоветывал бы скачать книжки по ремонту и обслуживанию, особенно полезна для ознакомления Руководство по эксплуатации, техническому обслуживанию и ремонту в фотографиях. Автор Погребной с компанией. Издательство Третий Рим. Есть немного ошибки, но...для ознакомления самое то.
Да, его работу слышно при включении зажигания. :)
Slavuta 1.2SI by Skiper

Володимир

Цитата: SkiperВыкинуть клапан и поставить прямой штуцер.
Так і буду робити вже вкрутив штуцер від карба солекс, правда на ньому трохи різьба коротка, то я для надійності посадив його на епоксидну смолу, її бензин в застиглому стані не бере.
Цитата: SkiperВ капот нет смысла ставить. Бензин поначалу должен войти в него самотёком, иначе необходимо будет устанавливать дополнительный насос подкачки, во общем ниже бака и как можно ближе.
Незнаю як стоковий але бош нормально і повітря качає, той стандартний клапан від уазина продуває хоча там потрібно створити тиск 0,2-0,5 атмосфери. Сам бензонасос залишу під багажником, а фільтр напевне перенесу під капот, менше шуму буде.
-----------------
Хто ставив бош? Скільки він у вас хаває ампер, поміряти можна витягнувши релюшку і в розрив втикнути амперметр щоби включився насос.

МихалычЯ

Дима, спрасибо!
Цитата: _Дима_МихалычЯ, под задним бампером прикрыт пластиковой черной защитой...

Петрик

Привім усім з таврофоруму:).
Почистив сіточку в бензонасосі і машина як нова. Насос гудіти перестав. Хоча незрозуміло, звідки бруд на сіточці (металеві скалочки з чимось липким, мабуть з паливної трубки), в баку чисто, я б навіть сказав дуже чисто. Мабуть з заводу так було :unsure:. Пробіг 51000 км.
Тому при проблемах з динамікою обов\"язково гляньте на сітку бензонасоса (особливо, якщо ніколи туди не заглядали).
Ви не любите ЗАЗ? Та Ви на ньому їздити не вмієте!

Ромео

Петрик і вам на таврофорум привіт від Славутоводів! ))  
А на рахунок ситочки в ЕБН - тема порваний баян! :)

Петрик

Цитата: РомеоПетрик і вам на таврофорум привіт від Славутоводів! ))  
А на рахунок ситочки в ЕБН - тема порваний баян! :)
Згоден, але перше повідомлення і радість від економії енної кількості гривень:)
Ви не любите ЗАЗ? Та Ви на ньому їздити не вмієте!

Володимир

Цитата: ПетрикПривім усім з таврофоруму:).
Почистив сіточку в бензонасосі і машина як нова. Насос гудіти перестав. Хоча незрозуміло, звідки бруд на сіточці (металеві скалочки з чимось липким, мабуть з паливної трубки), в баку чисто, я б навіть сказав дуже чисто. Мабуть з заводу так було :unsure:. Пробіг 51000 км.
Тому при проблемах з динамікою обов\"язково гляньте на сітку бензонасоса (особливо, якщо ніколи туди не заглядали).
Щоб не мучати насос постав карбовий фільтр перед насосом, але потрібно ставити такий в якому фільтруючий елемент зроблений з тонкого  пареру, я останній раз ставив такий з синьою пластмасою, через 2.5 тис місцями трохи потемнів, але бензин самотьоком через нього тече ніби його там і нема, а до цього був фільтр \"альфа\" то за 5 тис його забило повнісню що фільтруючий елемент відірвався, але мусору в ньому було дайбоже. Єдиний мінус десь раз в 5 тис. потрібно міняти, зато сіточка в насосі за 9 тис. км чистенька.

Skiper

Если уж и хочется фильтр, то поставьте инжевый высокого давления перед бензонасосом, что бы его не рвало.
Slavuta 1.2SI by Skiper

Юрій

Взагалі-то, чого фільтр стоїть ПІСЛЯ б.насоса? Не краще його зразу ставити перед ним?

LonelyWolf

Не советуйте такого! Романоф себе ставил. Чуть не угробил ЭБН. Проходной диаметр уменьшается до диаметра трубки фильтра. Ради эксперимента попробуйте при работе ЭБН сжать шланг. Услышите,как начинает насос напрягаться.

Skiper

Всё верно написал LonelyWolf.
Slavuta 1.2SI by Skiper