БК на інжектор своїми руками

Автор Володимир, 15 Червня 2010, 16:27:22

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Володимир

Рівень бензину в баку, потрібен в БК чи ні? Як на мене то ні.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Ромео

Мені також здається це є не обов\'язково.

Саша

Думаю, в поточному варіанті пристрою, не обов\"язково знімати значення рівня палива. Так як пам\"яті і так лишилось не з розмахом. Коли перейдешь на МК з більшим об\"ємом пам\"яті, -  тоді можна буде передбачити функцію - \"10 останніх заправок на (по) стільки-то літрів\". Типа для аналізу.

--------------------------------------

Володимир

Цитата: KinoДумаю, в поточному варіанті пристрою, не обов\"язково знімати значення рівня палива. Так як пам\"яті і так лишилось не з розмахом. Коли перейдешь на МК з більшим об\"ємом пам\"яті, -  тоді можна буде передбачити функцію - \"10 останніх заправок на (по) стільки-то літрів\". Типа для аналізу.
--------------------------------------
Ще на рівень може і залишиться, того і питаю, чи може десь якусь температуру міряти, в салоні чи надворі?

Noise

О да, температуру на улице было б полезно знать. С нашими частыми переходами через ноль будет неплохо предупреждать о гололеде.

Юрій

Володимир

Я так прикинув, не буде напевне ні рівня бензину в баку бо і так є показометр на панелі, та температури також. Щоби температура відповідала дійсності в контролер потрібно записати таблицю залежності його показів до температури, подивився я характеристики кількох датчиків, то ніодин не має лінійної характеристики, може деякі дорогі і мають, але їх ціна буде більша за ціну самого БК. Краще я вільні ресурси використаю на щось інше.

Igor_Slavuta

Нинада ничё выдумывать.
Есть электронный датчик ds18b20 управляется по 2 проводам до 100м. Точность 1гр.

Володимир

Цитата: Igor_SlavutaНинада ничё выдумывать.
Есть электронный датчик ds18b20 управляется по 2 проводам до 100м. Точность 1гр.
Ідея цікава але щоби реалізувати алгоритм обміну потрібно батато ресурсів, потрібно шукати такі що працюють по протоколу i2c

Володимир

Вирішив я що рівень бензину в баку і температуру міряти не будемо, потрібно ще ввести опцію в БК чи фазований чи попарно-паралельний вприск, тому хто буде робити БК самостійно деталі що йдуть на датчити і на динамік не паяйте. Може потім буде бажання що розроблю ще якийсь мікроклімат з можливістю заміру температути за бортом.

Igor_Slavuta

Цитата: ВолодимирІдея цікава але щоби реалізувати алгоритм обміну потрібно батато ресурсів, потрібно шукати такі що працюють по протоколу i2c

Там 1-wire протокол

Володимир

Цитата: Igor_Slavuta
Цитата: ВолодимирІдея цікава але щоби реалізувати алгоритм обміну потрібно батато ресурсів, потрібно шукати такі що працюють по протоколу i2c
Там 1-wire протокол
Я знаю, але PicBasicPro немає команд для обміну по цьому протоколу, потрібно писати самому, а це мені в 298 байт полюбому не влізе, тим більше що потрібно додати в меню ще один пункт на вибір типу вприску. Також планую ще зробити щоби цифри розходу плавніше мінялися виводити середнє значення за останні отри цикли замірювання.

Володимир

Давно не писав, на сьогодні в БК додано та протестовано настройки продуктивності форсунки, типу вприску, міняються оберти ХХ, а також паливоподача на ХХ та основна паливоподача. На днях висталвлю прошивку на сайт. На даний момент колупаюсь з калібровкою дроселя, дуже тяжко знімати логи з програми АКМ, минулий раз в мене получилось кусками то нема всіх даних, можливо ще раз доведеться комп тащити в гараж.

Антон

вот моё начало, первая моя плата, не особо красиво конечно, ну ничё первый блин .... :whistling:
Emgrand EC7, Slavuta 1.3Li 2010 г.в.
Бывшая - Slavuta 1.3Li 2008 г.в.

Володимир

Цитата: sheriffвот моё начало, первая моя плата, не особо красиво конечно, ну ничё первый блин .... :whistling:
Нормальна плата, тепер зверху почисть міскою наждачкою до блиску, змазай каніфолью розведеною в спирті чи одиколоні, та полудь доріжки припоем.

Обов\"язково перевір чи часом десь доріжки не злились одна до одної.
Цитата: sniperтебе мою показать первую? я половину лаком для нагтей покрыл, а вторую маркером(точнее двумя) пол платы вышло, а во второй кусками и тонкими дорожками вышло. пришлось медные проводки напаивать, но все же вышло востановить :P
заметил что когда лудишь дорожки и перегреваешь, то медь начинает отслаиватся. так что нужно аккуратно :cool:
А лазерним принтером чого не наносив?