БК на інжектор своїми руками

Автор Володимир, 15 Червня 2010, 16:27:22

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Володимир

Цитата: KinoСтранно, так не должно быть (если проходит переинициализация).
Ну можно еще (а может даже и нужно) пустить включение питания \"от зажигания\" от клемы 15/1. По схеме замка зажигания она перед пуском стартера выключается (вместе с дворниками и печкой). Даже если и будут провалы по питанию, то не настолько короткие чтобы не войти в сброс.------------------------------
В мене замок запалювання не відключає живлення електроприборів при пуску двигуна, це було на старих машинах.
Цитата: sniperа если питание брать напрямую и управлящий сигнал от замка зажигания(звыняюсь если так и сделано) на аккумуляторе скачков быть не должно, а управляющему пофиг. сигнал либо есть, либо нет
Є така ідея, але я беру живлення з діагностичної колодки, а живлення мікаса йде прямо від акумулятора. Я думаю що може бути таке що під час пуску так як живлення замка запалювання береться вже зі стартера може пульсувати напруга на замку запалювання і закриваєтся транзистор Vt8, тому можливо потрібно трохи зменшити опір резистора R11.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Саша

Цитата: ВолодимирВ мене замок запалювання не відключає живлення електроприборів при пуску двигуна, це було на старих машинах.

Замок зажигания от ВАЗ? Это новые машины.

Володимир

Цитата: Kino
Цитата: ВолодимирВ мене замок запалювання не відключає живлення електроприборів при пуску двигуна, це було на старих машинах.

Замок зажигания от ВАЗ? Это новые машины.

В мене машина 2008 року випуску, точно фари не тухнуть при пуску стартером.

Попробую резистор R11 зменшити до 100 кілоом

Саша

Не фары, а печка и дворник. Дворник останавливается?
Печка 90Вт, оттуда можно все что угодно запитать.

---------------------------------

Володимир

Цитата: KinoНе фары, а печка и дворник. Дворник останавливается?
Печка 90Вт, оттуда можно все что угодно запитать.

---------------------------------
Краще попробувати зробити спочатку у елементній базі самого БК ніж ніж робити його дуже круте підключення як в гаммі. Все має бути просто як \"ровер\" (велосипед)

Антон

БК сильно аккум не садит? если машина стоит долго
Emgrand EC7, Slavuta 1.3Li 2010 г.в.
Бывшая - Slavuta 1.3Li 2008 г.в.

Володимир

Цитата: sheriffБК сильно аккум не садит? если машина стоит долго
Споживання електроенергії я поки що незаміяв, але думаю що в режимі сну коли відображається годинник не більше ніж магнітола коли виключена, та взагалі нічого не споживає після завершення режиму сну коли відключається живлення повністю.

Режим сну можна задавати через меню в діапазоні від 1 хв до 255 хв, також режим сну можна виключити взагалі, або встановити постійним.

Володимир

Народ, підкажіть висоту тильної сторони мегапанелі та відстань між роз\"ємами, хочу підібрати корпус, думаю розміщення БК на заній стороні мегапанелі буде ідеальним.

Щодо пульта керування то хочу зробити його на основі заглушки кнопки, що знаходяться над кнопками аварійки і обігрівача заднього скла, висверлити чотири дирочки і вставити такі кнопки в заглушку.

Володимир

Підозрюю що розробка БК на цьому може не закінчитися, сьогодні знайшов спосіб компілювати програми з PicBasicPro для мікроконтролера PIC18F2520 і програма зайняла 7009 байт коли та сама програма скомпільована для мікроконтролера PIC16F876А займає 8089 байт. Тільки не можу зрозуміти скільки в цього мікроконтролера флеш пам\"яті для програми, чи 32К чи 16К. Навіть якщо і 16К то реалізувати можна ще всього і багато.

Igor_Slavuta

в PIC16F876А обьем памяти измеряется в словах.
в PIC18F2520 в байтах.

Программа заняла меньше места в 2520 потому что там есть аппратное умножение и деление. в 16 серии таких вкусностей нет.

Володимир

Цитата: Igor_Slavutaв PIC16F876А обьем памяти измеряется в словах.
в PIC18F2520 в байтах.

Программа заняла меньше места в 2520 потому что там есть аппратное умножение и деление. в 16 серии таких вкусностей нет.
Зрозуміло, підкажи ще по підтягуючих резисторах на порті В. В намуналі для  2520 написано що якщо INTCON2.7=0 то включені підтягуючі резистори тільки для портів настроєних на вхід, на вихід що не будуть включені? Доведеться тоді до монітора резистори чіпляти?

Igor_Slavuta

Я знаю что включаются сразу на весь порт. Я порт Б задействую на кнопки + прерывания... Так меньше мороки с внешними резисторами.
А в твоей ситуации :(

Володимир

Цитата: Igor_SlavutaЯ знаю что включаются сразу на весь порт. Я порт Б задействую на кнопки + прерывания... Так меньше мороки с внешними резисторами.
А в твоей ситуации :(
Ще таке запитання, мурзілка пише що підтягуючі резистори можна включити на всіх портах, я знайшо як включити тільки на потрі В, як включити на інших?

Igor_Slavuta

Включаются сразу на всех пинах порта Б, больше нигде

это в avr можна на любых ножках по отдельности включать.

Igor_Slavuta

Цитата: Володимирякщо INTCON2.7=0 то включені підтягуючі резистори тільки для портів настроєних на вхід, на вихід що не будуть включені?

Подтягивающие резисторы автоматически отключаются когда каналы порта настраиваются на выход.

http://www.terrarus.ucoz.ru/proton_plus_ide/proton/datasheet/pic_rus/ports.pdf

см.стр 8