БК на інжектор своїми руками

Автор Володимир, 15 Червня 2010, 16:27:22

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Aleks_Yalta

Володимир пишет:

Відвідайте цю сторінку багато питань відпадуть самі.

Ваш проэкт в разработке, Вы выкладываете последние новшевства, будьте так добры и добавьте в начальную стадию то что вы ещё доработали, а не гоняйте юзеров по инету, чтоб отпали другие вопросы сами по себе.

Aleks_Yalta

Володимир пишет:

Схему Igr44 порібно ще доробляти

Какой-там доробляты?
Исправьте для начала ошибки, RS->pin 6, RW->GND, а потом выкладывайте, прежде чем предлагать для сборки.

VolodymyrF пишет:

Для схеми  igr44:     http://www.bk-ukraine.narod.ru/shema1.htm
Виправлено сигнали   RS-->pin 6,    RW-->GND

Зачем лукавить?
Вы ввели в схему новую деталь LM317, ее в схем нет.
Что за деталь стоит на печатке с 4 ногами между двумя мелкими микросами?

Aleks_Yalta

Цитата: VolodymyrFМоє ІМХО, потрібно захищати від завад живлення - провідники +12В пропустити декількома витками через феритове кільце, плату з кнопками з\'єднати витими парами, ще можна попробувати поставити конденсатор між ресетом і землею ~ 0.1mF

Чушь городите, Вы где нибуть \"декількома витками через феритове кільце\"такое видели?
Разведите правильно плату и все наводки пропадут.

Володимир

Цитата: VolodymyrFМоє ІМХО, потрібно захищати від завад живлення - провідники +12В пропустити декількома витками через феритове кільце, плату з кнопками з\'єднати витими парами, ще можна попробувати поставити конденсатор між ресетом і землею ~ 0.1mF
Феритове кільце лишнє, конденсатор на ресет також не допомагає, перегрузку піка рішив додаванням в розрив резистора на резет діода, калали кнопок також нагрузив резисторами і конденсаторами. Вчора трохи катався і потім вже на запущеній машині фарами клацав і всім чим тільки можна, то не було жодного випадку щоби перегрузився мікроконтролер чи самі натискались кнопки. Був один випадок коли при заводці резетнувся дисплей і завис, але це я думаю через те що дисплей у мене в приборці, а плата БК знаходиться в корпусі на тонелі біля ричага КПП і все це зв\"язано 1.5-метровим кабелем до принтера, таксамо і до кнопок 60 см кабеля. Тому думаю коли плата буде розміщена на приборці проблем не буде.
Цитата: Aleks_YaltaВаш проэкт в разработке, Вы выкладываете последние новшевства, будьте так добры и добавьте в начальную стадию то что вы ещё доработали, а не гоняйте юзеров по инету, чтоб отпали другие вопросы сами по себе.
БК2 є продовженням БК1, і хто тут на цій темі з самого початку а не приєднався десь зі сторінки 20 не прочитавши гілку з початку таких питань не задає. Так що це не є ганяння по інету.
Цитата: Aleks_YaltaВолодимир пишет:
Схему Igr44 порібно ще доробляти
Какой-там доробляты?
Исправьте для начала ошибки, RS->pin 6, RW->GND, а потом выкладывайте, прежде чем предлагать для сборки.
VolodymyrF пишет:
Для схеми  igr44:     http://www.bk-ukraine.narod.ru/shema1.htm
Виправлено сигнали   RS-->pin 6,    RW-->GND
Зачем лукавить?
Вы ввели в схему новую деталь LM317, ее в схем нет.
Что за деталь стоит на печатке с 4 ногами между двумя мелкими микросами?
Давайте договоримося так, з сьогоднішнього дня щоби до мене не було претензій я в себе на сайті виложую тільки свою схему плату і т.д. які я знаю що точно працюють. Якщо у Вас в когось є бажання щось поправити в схемі переробити, чи ви розробили свою плату, розміщуйте все це ня якомусь окремому ресурсі в інеті.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Володимир

Виложив на сайт свою модернізовану схему БК, прошивку виложу коли протестую, були деякі проблеми, але надіюсь вирішив.

В порівнянні з БК1 в цій прошивці інше меню, також немає фіксованого екрану з годинником, його тепер можна вставити в будь який екран. Також додано загальну витрату палива в літрах з трьома знаками після коми, аналогічно витрату палива за поїздку, загальну середню витрату палива в л/100 км та аналогічно за поїздку з одним знаком після коми. Також додано одометр пройденого шляху з точністю до 10 метрів.

Володимир

Виложив прошивку на сайт.
Цитата: www.bk-ukraine.narod.ruВерсія 1.00 – Має такі можливості
•   Деревоподібне меню керування БК
•   Можливість відображення одночасно на екрані до 3-х параметрів
•   [Q мит.] – Митєва витрата палива в л/год якщо швидкість автомобіля менша 5 км/год чи л/100 км якщо швидкість автомобіля більша 5 км/год.
•   [Об.дв.] – Частота обертів двигуна 1/хв..
•   [% дрос] – Процент відкривання дроселя.
•   [кут зп] – Кут запалювання двигуна в градусах.
•   [T впр.] – Час вприску в мс.
•   [P abs] – Тиск у впускному колекторі мм.рт.ст.
•   [t двиг] – Температура охолоджуючої рідини в градусах цельсія.
•   [t атм.] – Температура повітря у ресивері.
•   [V авт.] – Швидкість автомобіля.
•   [U акб] – Напруга мережі у вольтах.
•   [РХХ кр] – Положення крокового двигуна.
•   [U дк] – Напруга датчика кислороду.
•   [Т нак.] – Час накопичення імпульсу запалювання.
•   [Час К] – Поточний час у форматі ГГ:ХХ
•   [Час П] – Поточний час у форматі ГГ:ХХ:СС
•   [Дата K] – Поточна дата у форматі ДД:ММ
•   [Дата П] – Поточна дата у форматі ДД:ММ:РР
•   [Q заг.] – Загальна кількість потраченого палива від початку скидання лічильника, у літрах.
•   [Q l/100] – Середня витрата палива у л/100 км.
•   [Q поїз] – Кількість потраченого палива за поїздку, у літрах. (За умови що було скинено лічильник).
•   [Odometr] – Одометр

•   [Режим] – Режим роботи двигуна. (використовується тільки при відображення параметра №3)
•   [PXX] – Положення крокового двигуна. (використовується тільки при відображення параметра №3)
•   [THR] – Положення дроселя. (використовується тільки при відображення параметра №3)

Ромео

Ну коли вже будете приймати замовлення?  А то вже терпіння закінчується!!!  :D

Юрій

+100500!  :/
Рухайтеся, бо вже не годен!  :rolleyes:

Володимир

Цитата: РомеоНу коли вже будете приймати замовлення?  А то вже терпіння закінчується!!!
Цитата: ЮрійРухайтеся, бо вже не годен!
Ближче до літа, зі схемою ніби вже все, а от з прошивкою потрібно ще попрацювати, поки що реалізував тільки половину задуманого.

Ви краще давайте пропозиції щодо можливостей БК, в 582 пості є те що вже реалізовано, можливо є ще якісь побажання.

Юрій

Ще би тахометр.

І ще би розхід газу.... Розумію, що важко. Чи неможливо?  :|

Володимир

Цитата: ЮрійЩе би тахометр.
Тахометр є.
Цитата: ЮрійІ ще би розхід газу.... Розумію, що важко. Чи неможливо?  :|
З тим важкувато, був би в мене газ, я б цим зайнявся, а так ні.

Сьогодні мій БК показав розхід 1570 л/100 км, два рази виганяв машину з гаража, при цьому по одометру вийшло 10м і 0,157л потраченого бензину. Перевіряв по калькулятору все вірно.

Цитата: www.bk-ukraine.narod.ruВерсія 1.01 – Відбулися наступні зміни:
•   Виправлено невірне відображення середньої витрати палива на 100 км, при значеннях коли розід перевищує 254 л/100км. (Мені також смішно, але так буває після онулення лічильника при дуже малих пробігах і вже потраченому бензині на прогрів двигуна).

Олександр

[Ви краще давайте пропозиції щодо можливостей БК, в 582 пості є те що вже реалізовано, можливо є ще якісь побажання.]

Було б непогано температуру повітря в салоні і назовні (в переліку можливостей такого немає, а датчики на схемі є)

Володимир

Цитата: oleksandrБуло б непогано температуру повітря в салоні і назовні (в переліку можливостей такого немає, а датчики на схемі є)
Буде, але не все зразу.

Taras

не плохо было бы поставить коррекцию ЦО  

так как лямбда зонд многие выкидывают потому что дорогой и ломается в самый не подходящий момент а без него машина как телега или хуже
Sens 1.3 Микас 7.6 Метан II поколение

Володимир

Цитата: Taras_Yaltaне плохо было бы поставить коррекцию ЦО
так как лямбда зонд многие выкидывают потому что дорогой и ломается в самый не подходящий момент а без него машина как телега или хуже
Як ти собі це уявляєш?

Тільки що підключив датчик температури до БК і нарешті добився від нього правильних показів, трохи потрібно буде підправити схему в плані його підключення. Є ще кілька новинок в прошивці, але про це розкажу завтра коли виложу свіжу прошивку.