БК на інжектор своїми руками

Автор Володимир, 15 Червня 2010, 16:27:22

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Taras

не плохо было бы поставить коррекцию ЦО
так как лямбда зонд многие выкидывают потому что дорогой и ломается в самый не подходящий момент а без него машина как телега или хуже

Як ти собі це уявляєш?

Тільки що підключив датчик температури до БК і нарешті добився від нього правильних показів, трохи потрібно буде підправити схему в плані його підключення. Є ще кілька новинок в прошивці, але про це розкажу завтра коли виложу свіжу прошивку.[/quot

в программе АКМ по диагностике есть корректор ЦО на машине после прошивки ставят потенциометр
единственное условие если у тебя стоит ЛЯМБДА то ты это реализовать не сможещь
Sens 1.3 Микас 7.6 Метан II поколение

Володимир

Цитата: Taras_Yaltaв программе АКМ по диагностике есть корректор ЦО на машине после прошивки ставят потенциометр единственное условие если у тебя стоит ЛЯМБДА то ты это реализовать не сможещь
Щось я в АКМ такого не зустрічав.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Володимир

Цитата: http://www.bk-ukraine.narod.ru/Версія 1.02 – Відбулися наступні зміни:

·      Доопрацьовано меню «Упраління лічильниками», тепер в цьому меню можна їх не тільки скидати, але й переглянути їх значення.

·      При виключенні запалювання, за умови що включено режим сну, підсвітка дисплея продовжує світитися протягом 5 секунд, також коли БК знаходиться в режимі сну, тобто працює годинник, то при натисканні на будь яку кнопку включається підсвітка дисплею на 5 секунд, при цьому лічильник часу сну скидається до початкового значення.

·      Додано можливість читання температури із датчиків температури DS18B20 (при налогодженні параметри [t int.] - темперетура салону, [t ext.] - температура за бортом), в «халявній версії» підтримується тільки один датчик температури, тому обидва параметри будуть видавати температуру з датчика підключеного до 12 ноги мікроконтролера.

Taras

Щось я в АКМ такого не зустрічав.

нажимаешь F3 выбираешь КАЛИБРОВКИ  затем КАЛИБРОВКА  ПОТЕНЦИОМЕТРА     ЦО

ТАК ЖЕ МОЖНО ДОБАВИТЬ  приглушение подсветки при включении габаритов тем самым ночью он не будет светить по глазам и отвлекать

Володимир

Цитата: Taras_Yaltaнажимаешь F3 выбираешь КАЛИБРОВКИ  затем КАЛИБРОВКА  ПОТЕНЦИОМЕТРА     ЦО
В моєму пише що файл даних не загружено, тай в протоколі обміну про таке не пише. Тай щось є в мене підозри що це така сама калібровка потенціометра що раніше на мікасі 7.6 був під капотом, як і калібровка дроселя, просто вказуємо кортролеру де нуль а де 100%. Якщо мікас з лямбдою, то простіше замість неї поставити емулятор, і вийде той самий регулятор СО.
Цитата: Taras_YaltaТАК ЖЕ МОЖНО ДОБАВИТЬ  приглушение подсветки при включении габаритов тем самым ночью он не будет светить по глазам и отвлекать
Воно і так не світись і не відволікає, я вже так привик до того що в мене постійно перед носом має бути поточний розхід бензину, що коли цей екран не всітися то почуваю себе не комфортно.

Taras

Цитата: Володимир
Цитата: Taras_Yaltaнажимаешь F3 выбираешь КАЛИБРОВКИ  затем КАЛИБРОВКА  ПОТЕНЦИОМЕТРА     ЦО
В моєму пише що файл даних не загружено, тай в протоколі обміну про таке не пише. Тай щось є в мене підозри що це така сама калібровка потенціометра що раніше на мікасі 7.6 був під капотом, як і калібровка дроселя, просто вказуємо кортролеру де нуль а де 100%. Якщо мікас з лямбдою, то простіше замість неї поставити емулятор, і вийде той самий регулятор СО.
Цитата: Taras_YaltaТАК ЖЕ МОЖНО ДОБАВИТЬ  приглушение подсветки при включении габаритов тем самым ночью он не будет светить по глазам и отвлекать
Воно і так не світись і не відволікає, я вже так привик до того що в мене постійно перед носом має бути поточний розхід бензину, що коли цей екран не всітися то почуваю себе не комфортно.

загрузи любой протокол он идет вместе с программой и калибровки откроются
на счет того что под капотом так это оно и есть
когда очень долго едишь часов 3-5 и это в темноте то очень раздражает

Володимир

Цитата: Taras_Yaltaзагрузи любой протокол он идет вместе с программой и калибровки откроются
Це все справедливо тільки для мікас 7.6 я так зрозумів.
Цитата: Taras_Yaltaкогда очень долго едишь часов 3-5 и это в темноте то очень раздражает
Мене не дратує, я в себе інтенсивність світла поставив не на повну, тай колір підсвітки дисплея я вибрав такий що очі не сліпить.

Taras

да для МИКАСА 7.6

И ВОПРОС
 почему я не могу запустить проект в PROTEUSE

Aleks_Yalta

Во многих БК есть, - для диагностики добавить Соотношение воздуха в смеси

Володимир

Цитата: Aleks_YaltaВо многих БК есть, - для диагностики добавить Соотношение воздуха в смеси
Співвідношення паливо/повітря не показує для наших машин навіть АКМ, по одній простій причині що в комплектації нема датчика мосової витрати повітря. Порахувати це співвідношення програмно є дуже складний процес.

ccdd

Собрал БК-2 по схеме Влодимира. Светятся все сегменты первого ряда. Плату проверил несколько раз. Прошивал через
WinPic с HS oscillator. Результат 0. Пожайлуста дайте совет.

Володимир

Цитата: ccddСобрал БК-2 по схеме Влодимира.
Схему точно брав останню, зайди на сайт перевір.
Цитата: ccddСветятся все сегменты первого ряда.
Тут два варіанти, або не запустився ПІК або невірно підключено ЛСД. Щоби перевірити чи запустився ПІК перевір напругу на 11 нозі, після включення живлення на ній має появитися +5в.
Цитата: ccddПрошивал через WinPic с HS oscillator. Результат 0. Пожайлуста дайте совет.
Якщо ти зробив налагодження як на цій сторінці http://www.bk-ukraine.narod.ru/winpic800.htm то WinPic мав би зробити перевірку записаного коду, також що немаловажливо, це правильність вибраного контролера, має бути pic18f2520, якщо вибрати інший то працювати не буде. Також після завантаження прошивки у WinPic на закладці ф\"юзи нічого чіпати не потрібно.

ccdd

Цитата: ВолодимирСхему точно брав останню, зайди на сайт перевір.
Тут два варіанти, або не запустився ПІК або невірно підключено ЛСД. Щоби перевірити чи запустився ПІК перевір напругу на 11 нозі, після включення живлення на ній має появитися +5в.
Якщо ти зробив налагодження як на цій сторінці http://www.bk-ukraine.narod.ru/winpic800.htm то WinPic мав би зробити перевірку записаного коду, також що немаловажливо, це правильність вибраного контролера, має бути pic18f2520, якщо вибрати інший то працювати не буде. Також після завантаження прошивки у WinPic на закладці ф\"юзи нічого чіпати не потрібно.

Схема собрана правильно. При подаче +замка на 11 ноге +5в, дисплей загорается и светятся все сегменты 1 ряда.
Затем через 3-4сек. появляется второй, контрастность падает на половину, еще через 3-4сек. возвращается все в исходное состояние и никаких действий.
При отключении +замка все так и остается пока не выключишь питание.
Все это с версией 1.02 . А с  версией1.01 при отключении замка экран гаснет а сегменты остаются светится.

Володимир

Цитата: ccddСхема собрана правильно. При подаче +замка на 11 ноге +5в, дисплей загорается и светятся все сегменты 1 ряда.
Затем через 3-4сек. появляется второй, контрастность падает на половину, еще через 3-4сек. возвращается все в исходное состояние и никаких действий.
При отключении +замка все так и остается пока не выключишь питание.
Все это с версией 1.02 . А с  версией1.01 при отключении замка экран гаснет а сегменты остаются светится.
Ще раз перевір підключення дисплею, особливо лінію R/S яка має йти на порт а.5. Хоча може бути такий варіант що на пік18ф2520 не працює просто не працює порт А.5, я думав що свій я просто спалив бо в мене він не працює і перекинув RS на інший порт, якщо нічого не допоможе то виставлю прошивку де RS включено на інший потр.

Володимир

Як то кажуть в догонку до сказаного. Поки що нічого не паяй, я ввечері перевірю в себе нову прошивку, бо тільки що відкрив оригінальний даташіт на пік18ф2520 то там зовсім по іншому конфігуруються порти, настільки інакше що я навіть незнаю як в мене воно працює. Раніше я використовував даташіт від 18ф252.