Масло для КПП

Автор Alex Miha, 06 Січня 2009, 18:42:48

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 13 Гостей дивляться цю тему.

В кого яке масло в КПП

Aral
1 (1.1%)
Bizol
1 (1.1%)
BP
3 (3.2%)
Castrol
14 (14.9%)
Elf
7 (7.4%)
Fuchs
0 (0%)
Liqui Moly
6 (6.4%)
Mobil
7 (7.4%)
Motul
2 (2.1%)
Neste
1 (1.1%)
Ravenol
0 (0%)
Shell
2 (2.1%)
Total
0 (0%)
Venol
7 (7.4%)
XADO
16 (17%)
ZIC
9 (9.6%)
ТАД
18 (19.1%)

Всього голосів: 94

Анатолій

Порівнювати масла коректно, коли вони гарантовано від виробника. Коли не знаєш де масло, а де самогон, що порівнювати? Те, що написано на каністрі, чи те, що в неї налито?
Тому й написав, що на Mannol-і КПП голосила вже після 200км безперервної їзди. На Aral-і шум незмінний на протязі 380км (мій маршрут). Я його вибрав не тому, що Aral найкращий, а тому, що це Aral, а не ГАРАЖAral.
В середині 90-х був свідком, як на базарі в Чернівцях продавали Kastrol для американського американського типу. Недорого. Все аннглійською, піди розберися. Добре, дружина англійську, як рідну..., почитала. А то би і я купив-влетів на всю поршневу. Пацани хапали для 600-х, аж шуміло. Ото мотористи мали заробіток.
А хто казав, що  Kastrol погане масло?!

Богдан

я после заводской бодяги залил хорошее маслоЮ но оно было по густее, так вот по шумности одинаково только стали туже включатся передачи, немного достаёт напротив как было  :mad:

Володимир

Цитата: Mayor7777я после заводской бодяги залил хорошее маслоЮ но оно было по густее, так вот по шумности одинаково только стали туже включатся передачи, немного достаёт напротив как было  :mad:
В мене і заводське було густе, при першій заміні залив напевне таке саме, різниці ніякої, і друга постійно з легким тріском включалась і першу щоби втикнути, то або перегазовка, або швидкість мала бути до 10 км/год.

Потім випадково замітив що масло злите з попередньої машини я якій таких проблем не було набагато рідше, якщо в банці покалатати, то як моторне 15В40, після чергової заміни масла на рідке, все як рукою зняло, по шуму змін ніяких, перша передача, днями пробував, втикається без зусиль на швикості 30 км.

Тут макс 55 запитував, навіщо на швидкостях 20км/год і більше втикати першу, то існує думка, що для більш плавної їзди та для безпеки руху, переключати передачі слід перед виконанням повороту, а не в процесі. Я першу передачу на більших швидкостях, включаю тільки в цьому випадку.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Вячеслав

Надумал масло сменить, вот такое хочу попробовать  Liqui Moly Hypoid-Geriebeol TDL SAE 75W-90 TS GL4/5.    http://camion.com.ua/Hypoid-eriebeol-TDL-SAE-75W-90-TS-L45  волнует то что класс у него GL4/5. Кто нибудь пробовал подобное?

Анатолій

Цитата: Mayor7777я после заводской бодяги залил хорошее маслоЮ но оно было по густее, так вот по шумности одинаково только стали туже включатся передачи, немного достаёт напротив как было  :mad:

Суть не в тому, щоб густіше. В\"язкість, а звідси, міцність масляної плівки в точках контакту,,

Андрей

Цитата: SlaWyaNНадумал масло сменить, вот такое хочу попробовать  Liqui Moly Hypoid-Geriebeol TDL SAE 75W-90 TS GL4/5.    http://camion.com.ua/Hypoid-eriebeol-TDL-SAE-75W-90-TS-L45  волнует то что класс у него GL4/5. Кто нибудь пробовал подобное?
Я не дока в этом деле, но по ссылке ведь явно написано: \"Универсальное полусинтетическое трансмиссионное масло. Относится к классификации TDL - Total Drive Line - для всех типов привода и подходит для большинства трансмиссионных агрегатов: от синхронизированных и не синхронизированных КПП до редукторов с гипоидным зацеплением, благодаря наличию двойного допуска API GL-4/5. Обладает отличными антифрикционными и противоизносными свойствами. Выполняет требования: API GL-4/5; MT-1, ZF TE-ML 01,02B, 05A, 07A, 08A, 12A, DAF, Eaton, MAN 3343 ML, 341 N+ML, 342 N+ML, MB 235.0, MIL-L 2105 D, MIL-LPRF 2105 E, Scania T01/02, Volvo.\"

Валерий

Пардон, моя ошибка в том, что я ссылку не посмотрел, а оказывается оно универсальное и можно смело заливать в нашу коробку.
P.S. Свой пост удалил.

Не нервируйте меня, а то мне некуда прятать трупы!

Klush

Залил Liqui Moly 85 W 90. После заводского( наверное ТАД 17) разницу заметно сразу. Раньше на холодную передачи переключались легко, а после 15 -20 км туго и при перемещении рычага спава на лево(с 4 на2) начинало за что-то цепляться и пиходилось перемещать рычаг короткими рывками. После замены масла всё стало нормально.

Анатолій

Цитата: KlushЗалил Liqui Moly 85 W 90. После заводского( наверное ТАД 17) разницу заметно сразу. Раньше на холодную передачи переключались легко, а после 15 -20 км туго и при перемещении рычага спава на лево(с 4 на2) начинало за что-то цепляться и пиходилось перемещать рычаг короткими рывками. После замены масла всё стало нормально.

Як шум?

Klush

А ни как. У меня ничего ни шумело и после смены масла ничего не изменилось.

Анатолій

Цитата: KlushА ни как. У меня ничего ни шумело и после смены масла ничего не изменилось.

Не підвиває жодна передача в районі 2000об/хв?
Так ти щасливчик!!!
Якого року авто?

Klush

Не звуков от коробки нет никаких(тьфу-тьфу). Купил в октябре 2010.

Володимир

В мене 2008, також нічо не виє, чим більше обертів тим тихіша коробка. В коробці залито тад, коли була нова трохи підвивала, зараз притерлась.

TSA в тебе якого року випуску машина, можливо в тебе вторинний вал старого зразка, там біля диференціалу роликовий підшипник був без внутрішньої обойми, в нових кажуть це виправили.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Анатолій

Цитата: ВолодимирВ мене 2008, також нічо не виє, чим більше обертів тим тихіша коробка. В коробці залито тад, коли була нова трохи підвивала, зараз притерлась.

TSA в тебе якого року випуску машина, можливо в тебе вторинний вал старого зразка, там біля диференціалу роликовий підшипник був без внутрішньої обойми, в нових кажуть це виправили.

2005р.в.- Юлька-концепт. (Коли скасовані-були пільги вітчизняним виробникам). Тоді \"довбили\" Волинянку з змінним кліренсом (\"вбивати \" почали за Кучми), міні-джип за 4,5$. на платформі Syzuki. Підозріваю вину підшипників ведучого (первинного) валу. Під час модернізації КПП, осьові розбіги (зазори) довели до заводзьких значень. Виття зменшилося в рази, але залишилося досить відчутним, особливо 2-га в діапазоні 1200-1700. В \"польській\"  б/у КПП підшипники валів мали розрізні внутрішні обойми, але були \"вбиті\". Хто в бога вірує, порадьте щось конретне. КПП зняти-розібрати, не проблема, в падло, коли, ефект 0,000. Музоном заглушити призвуки - не проблема, стидоба, коли народ оглядається, ніби за тачками, а воно ж того не заслуговує. Машинка класно, як на свій час, задумана, не вина її (і наша), що грузинський чабан (по-нашому: свинопас) головмним мєнєджіром, панімаєшь, слюпчілься....
P.S. Володимир, що таке \"старого зразка\" і що було по тому? Не раз спостерігав: Славута на перехідних режимах (газ +; газ -) бурчить, ну майже, як БЕХА, просто. по-доброму заздриш людям... В мене виє, де тихіше, де голосніше.
Машинка класна, економічна, дешева в експлуатації, збалансована по комфортності, швидка, динамічна, але те виття..  Шляк ясний трафляє.
4-та після 2100-2200, тихо; 5-та (після заміни трибів) - тихо; 3-тя, 1800-2000 - тихо, решта - ГаЗ-51 і кішка в дурдомі. При гальмуванні двигуном чути всі 5-ть. Колєгі кажуть, на 21099 чути більше. Нафіга мені 21099. Це взагалі відро з болтами, танець на барабані. Я хочу, щоби моя табуреточка бігала так, як належить цивілізованому механізмові.
P.P.S. НАРОД, РАДЬТЕ ЩОСЬ. \"Табуреточка\" класна. Альтернативи їй не бачу.  4.7 на 100, де ще таке чудо знайдеш. Аби не вила трибами.

Max 55

В расход 4,7 не верю, судя по сообщению движок вообще не крутите, это как так можно постоянно на 1800-2000 оборотах ездить, ведь оптимальные обороты 2500-3000
И самое главное, какое масло в коробке???