Ручник

Автор Роман, 13 Лютого 2010, 01:41:01

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Max 55

если и брать колодки, то только Томекс по кругу

Жулик

Цитата: Max 55если и брать колодки, то только Томекс по кругу
увы у меня выбора небыло.
Вот поменял и даже не думал что задние колодки решают что либо, но реально машина стала тормозить лучше имеется в виду на пидальку жму с меньшим усилием машина отормашивается плавнее и быстрее.
Жотя что за колодки стояли до этого я не знаю я их меняю первый раз.

Юра

Поставил я как-то ручник с ланоса , вещь замечательная . Регулируется из салона и за 6000 тыс . пробега не разу не подвёл . С установкой тяжело , но реально !

Profesor_007

извените вы установили рычаг с ланоса?

ВКБ

Тема стара, але актуальна, як ніколи.
У мене теж ручний тормоз пропав, а гараж на уклоні, не глушити ж кожного разу, як відкриваєшь браму. Чуть в халепу не втирапив із за нього.
Почав регулювати - нічого, під дніщем на різі вже ходу нема. Колодки зношені 50%. Барабан в діаметрі 180мм ровно оба. Думаю, блін, треба трос иіняти, наче не рухається в кожусі. Поміняв - 45 грн. Фіг там. Перечитав главу  в книжці про тормоза. Нічого такого, що в мене не так. Потім дивлюся, а там на планці тормозній два пази вирізані, та, що колодки роздвигає для ручного тормоза, на якій пластинчата скоба стоїть, щоб вона не дзилинькала. Поняв, (в мануалі  ЗАЗівці написали куцо в куточку неоднозначно, фиг звернеш увагу) що другий пазик, трохи зсунутий відносно основного, для регулювання ручного тормозу із ізнощеними колодками та вже не нового тормозного барабану. Переставив планку в двох барабанах і , о чудо, ручний тормоз як новенький, на 4-й защелці як вкопана із повним навантаженням на схилі. Зря купував трос. Висить як пам,ять тупості і неосмисленості. А мені знайомі казали- не робочий ручник це болячка всі Славут і таврій..... Як послухаєшь..... Тальки самому  і точка.
Зараз поставив колодки тормозні нові ТЕМП (м,які), Планку вернув на перший паз (як було), барабани в діаметрі 180мм, але під дніщем регулювати нема де. Та й не треба, є запас перестановки планки на 6 мм кожна. Хвате дотерти колодки до 1мм, дику 182мм ы ручник буде працювати завжди. От чого тільки в мануалі не написати. Догадуйся. Хоть би якась .... підказала.

Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.

Алексей

Нужно и себе планку переставить.
Ручник затягивается, а колеса не блокируются.

ВКБ

Поверь, ручник бедет супер, ЗАЗовцы так продумали, но в инструкции не слова. И скобочку не забудь, что бы не звинела планка.

Ромео

Цитата: 6980148Перечитав главу  в книжці про тормоза. Нічого такого, що в мене не так. Потім дивлюся, а там на планці тормозній два пази вирізані, та, що колодки роздвигає для ручного тормоза, на якій пластинчата скоба стоїть, щоб вона не дзилинькала. Поняв, (в мануалі не написали ЗАЗівці) що другий пазик, трохи зсунутий відносно основного, для регулювання ручного тормозу із ізнощеними колодками та вже не нового тормозного барабану..... От чого тільки в мануалі не написати. Догадуйся. Хоть би якась .... підказала.
Ви або неуважно книжку читали або невідомо, що це за книга і хто її видавець....
Ось викладаю Вам витяг із старої заводської книги по ремонту автомобілів ЗАЗ:

ВКБ

Для Ромео пост 113
Признаю, могли бы написать \"в другой паз для большего размера\". Дискусия окажеться полезной для других.

Николай

Не работал ручной тормоз.Поменял трос, все так же не работает. Уже натянул до 4 щелчков все равно не работает. В чем может быть проблема?

Дима

колодки смотрел? может просто стерлись?
если трос натягивается да и на 4 щелчка всего то колодки полюбому должны разжиматься и держать. может барабаны стерлись?

Николай

Цитата: _Дима_колодки смотрел? может просто стерлись?
если трос натягивается да и на 4 щелчка всего то колодки полюбому должны разжиматься и держать. может барабаны стерлись?
ясно спасибо гляну барабаны. колодки  там нормальные.

Max 55

не будут колодки нормальные, по краям будет износ, если износ более 50% то переставить распорную планку на малую глубину пазов, или заменить колодки

Max 55

Да нет Виталик всей поверхностью задние колодки не будут прижиматься из за конструктивных причин
принцип же, как в велике тормозной барабанчик в задней втулке

Max 55

Цитата: alekobor
Цитата: Max 55Да нет Виталик всей поверхностью задние колодки не будут прижиматься из за конструктивных причин
принцип же, как в велике тормозной барабанчик в задней втулке
Помнится было такое дело,и все дружно разгибали усики,чтоб лучше тормоза были! Ностальгия! :(
та не говори Лёха!
и 360 градусов разворот не проблема  :D  были времена ишь