Омивач фар і зеркал.

Автор Игорь, 11 Червня 2014, 17:26:17

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Игорь

І так по порядку, зробив, систему омивання фар.

По факту, які були проблеми і як я їх поборов:
1. Сила качаня заводського компресора мала. Тому через тройнік був паралельно прикручений, ще один китайський.
2. Герметичність. Поборов герметиком і резиновими втулками, бенз шлангами
3. Трубки з капельниць не підходили(довга історія). Тому взяв в лікарні для гемодіалізу. Трубки там ширшого діаметру, продуктивність їх більша, плюс вони дуууже довгі, що не радує.
4. Тиск води відносно довжини і тройніків різний. Для того щоб його вирівняти колхозив регулятор тиску.
5. Самовитік води. Поборов установкою обратних-електромагнітних клапанів від ваз. Віз звичайних, обратних клапанів на бенз/акваріум толку 0.

6. Додатково приколхозив обратний клапан, для пісявки на капот, щоб вода зразу текла.
7.Самі трубки хомутував стяжками об шланги тосолу, і получив ефект прогріву води.

Хватить хвастатись, тепер проблема. Отже хочу замутити омивання зеркал, шланги під двері провів. Осталось за зеркалами. Самі зеркала типу люксові таврійські. Думаю які пісявки туди вішати. Також цікавить як туди приколхозити обігрів. І ще цікавить як змити вичистити зеркало від заднього слою сірого захису. Розчинником він добре вимивається. Але є царапини і коли світять світодіоди для поворотів, це замітно.
ЗАЗ 1103 Славута цвет  красний 110307-42 2008,Тип кузова: Хэтчбек, Объем двигателя: 1.20 л.(инжектор)Пробег: 56666 тыс.км
[/url]

Денис

Цитата: ihortarasukХватить хвастатись, тепер проблема. Отже хочу замутити омивання зеркал, шланги під двері провів. Осталось за зеркалами. Самі зеркала типу люксові таврійські. Думаю які пісявки туди вішати. Також цікавить як туди приколхозити обігрів. І ще цікавить як змити вичистити зеркало від заднього слою сірого захису. Розчинником він добре вимивається. Але є царапини і коли світять світодіоди для поворотів, це замітно.

Омивач фар-це добре, брудні фари сліплять зустрічних та погано освітлюють. Але омивач дзеркал це навіщо????
Підігрів дзеркал я робив-дуже корисна річ, навіть не взимку, а при дощу-вмикаєш та краплі дощю висихають та в них можливо дивитися без перешкод. Стосовно світлодіодів як дублер під поверхньою дзеркала-то змивати захисне покриття непотрібно(зіпсується дзеркало), достатньо встановити дуже яскраві світлодіоди(вони просвітять покриття, тільки потрібно зробити шоб діод світив тільки прямо в дзеркало а не вбоки)
Тут моє творіння http://slavuta-club.info/forum/viewtopic.php?id=10702, але діоди слабкі і в день їх невидно.
Додайте фото  та опис вашої конструкції омивача.

Игорь

Фото добавлю, там нема нічого складного. Нарахунок того,як ти робив. Мене зупинило, те що ніде немає в продажі.Цього
Берем нихромовую проволоку, я брал диаметром 0,35 мм, на 12,5 Ом ее нужно 1,3м. Брать проволоку большего диаметра -нерекомендую, на то же сопротивление ее длинна будет больше и Вам не удастся ее разместить на подложке зеркала.
На рахунок ліплення, яркішого світодіоду, колхозив, але чесно не флаштовує. Сильно тускло.
ЗАЗ 1103 Славута цвет  красний 110307-42 2008,Тип кузова: Хэтчбек, Объем двигателя: 1.20 л.(инжектор)Пробег: 56666 тыс.км
[/url]

Денис

Цитата: ihortarasukФото добавлю, там нема нічого складного. Нарахунок того,як ти робив. Мене зупинило, те що ніде немає в продажі.Цього
Берем нихромовую проволоку, я брал диаметром 0,35 мм, на 12,5 Ом ее нужно 1,3м. Брать проволоку большего диаметра -нерекомендую, на то же сопротивление ее длинна будет больше и Вам не удастся ее разместить на подложке зеркала.
На рахунок ліплення, яркішого світодіоду, колхозив, але чесно не флаштовує. Сильно тускло.

Спирали для утюгов, еще лет сто будут продавть(утюгов то уж лет 30 нет на спиралях) на хозрынках. Такая спираль вытянутая дает нужную \"волнистость\" :D
А диод нужно в трубочку одеть(я просто термоклеем обмазывал побокам диоды и торец диода напильником делал плоским, чтоб к зеркалу прилегал, в пластмасовой подложке зеркала сверлил отверстия точно под диод ) , и 1 Вт просветит любое зеркало(но ночью нужно будет димер колхозить от габаритов, чтоб не было сильно ярко сечение поворота в зеркале).

Игорь

Цитата: denzil7
Цитата: ihortarasukФото добавлю, там нема нічого складного. Нарахунок того,як ти робив. Мене зупинило, те що ніде немає в продажі.Цього

Спирали для утюгов, еще лет сто будут продавть(утюгов то уж лет 30 нет на спиралях) на хозрынках. Такая спираль вытянутая дает нужную \"волнистость\" :D
А диод нужно в трубочку одеть(я просто термоклеем обмазывал побокам диоды и торец диода напильником делал плоским, чтоб к зеркалу прилегал, в пластмасовой подложке зеркала сверлил отверстия точно под диод ) , и 1 Вт просветит любое зеркало(но ночью нужно будет димер колхозить от габаритов, чтоб не было сильно ярко сечение поворота в зеркале).

Проблема, ще в тому що в мене 3-и метра світлодіодної ленти 5050. І сам рукожопий. Якщо почну пиляти смд.Добром не кінчиться... Захист зеркала зняв. Розчиником. Там головне не терти а гладити губкою. І все добре вилазить. Без тої штуки світить смд лента апупенно. Буде час приколхожу щось по тиму КТ817...

Завтра зафотаю. І ще знайшов нить ніхромову, але діаметр 0,3.Тепер щешу потилицю яка буде довжина...
[/url]

Денис

Цитувати виділенеПроблема, ще в тому що в мене 3-и метра світлодіодної ленти 5050. І сам рукожопий. Якщо почну пиляти смд.Добром не кінчиться... Захист зеркала зняв. Розчиником. Там головне не терти а гладити губкою. І все добре вилазить. Без тої штуки світить смд лента апупенно. Буде час приколхожу щось по тиму КТ817...

Завтра зафотаю. І ще знайшов нить ніхромову, але діаметр 0,3.Тепер щешу потилицю яка буде довжина...

о сопротивлении нихрома -это просто http://matins.ru/nihromovaya_provoloka_soprotivlenie.php, но желательно после сборки проверить простеньким Омметром тестером(для контроля надежности контакта  на выводах и соотв общего соопротивления. Я нихромовую проволоку , ее концы крепил на болтик М3 т.к паять нихром дело хлопотное и ненадежное)

КТ817 тут причем то-это транзистор, а нужен линейный стабилизатор типа КРЕН или более правильный (самый  простой) стаб для ленты малой длинны-мощьности  http://open.e-voron.dp.ua/lm317-i-svetodiodyi/

Игорь

Отже, чим менший діаметр ніхрому, ти більший опір це добре. Не багато дроту прийдеться втулювати. На рахунок нащо транзистор. Просто стабілізатор  на свтодіоди поворотів, якось закруто... Тому й прийшла в голову мисля запинати через ключ  + плюс так прикольно...

Просто за схемою діоди будуть плавно загорятись і швидко тухнути, підібравши конденсатор можна зробити витримку плавності по часу, чи резюком. І є гіпотеза, що плавний зарял через конденсатор, буде компенсувати собою стабілізатор, хоть чуть-чуть...

ПОНОВЛЕНО.

Так це виглядає зараз...
[video][/video]

Розібрав зеркала ліплю обігрів, і світодіоди колхожу, також проведу магістраль для омивача зеркал. Далі буде...
[/url]