Моторное масло

Автор Сергей, 11 Січня 2008, 18:46:27

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

В кого яке масло в двигуні

Aral
4 (2.5%)
Bizol
2 (1.2%)
BP
2 (1.2%)
Castrol
12 (7.5%)
Elf
9 (5.6%)
Fuchs
1 (0.6%)
Liqui Moly
13 (8.1%)
Mobil
10 (6.2%)
Motul
3 (1.9%)
Neste
2 (1.2%)
Ravenol
1 (0.6%)
Shell
16 (9.9%)
Total
0 (0%)
Venol
2 (1.2%)
XADO
22 (13.7%)
ZIC
19 (11.8%)
Lukoil
11 (6.8%)
Інше
32 (19.9%)

Всього голосів: 161

Володимир

Цитата: AlexDer від 30 Березня 2018, 00:09:39Я купував свою ластівку б/у, того й не знаю, що можна підібрати для цієї машини. Декілька форумів та голосування в шапці цього сайта мені підказують звернути увагу на Castrol, але має сенс його використовувати на наших автівках, чи ні?
Castrol, можна лити тільки той що куплений в Америці, ті масла Castrol що продають у нас, по засиранню двигуна нагаром стоять на першому місці в рейтингу.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

dj_doom

Цитата: Володимир від 30 Березня 2018, 10:01:02
Цитата: AlexDer від 30 Березня 2018, 00:09:39Я купував свою ластівку б/у, того й не знаю, що можна підібрати для цієї машини. Декілька форумів та голосування в шапці цього сайта мені підказують звернути увагу на Castrol, але має сенс його використовувати на наших автівках, чи ні?
Castrol, можна лити тільки той що куплений в Америці, ті масла Castrol що продають у нас, по засиранню двигуна нагаром стоять на першому місці в рейтингу.

ну хз, лью Кастрол все время (и до меня его лили, т.е. машина другого и не знала) - к концу срока темнеет в меру, угара практически нет - от смены до смены не доливаю, т.к. по щупу меньше становится в лучшем случае мм на 3..

Володимир

Цитата: dj_doom від 30 Березня 2018, 10:14:02
Цитата: Володимир від 30 Березня 2018, 10:01:02

ну хз, лью Кастрол все время (и до меня его лили, т.е. машина другого и не знала) - к концу срока темнеет в меру, угара практически нет - от смены до смены не доливаю, т.к. по щупу меньше становится в лучшем случае мм на 3..
Є такий сайт з вскритими двигунами і описом на якому маслі двигун їздив, то гірше картрола нема.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Жулик

Вово! И я о том же, dj_doom будешь снимать клапанную) сфоткай нам.
Я скоро буду менять прокладку уже 10тыс на 5в40 на мобиле откатал и поминял на 5в30.
На 4 тыс я фоткал мотор был чист, вот посмотрим что сейчас будет, на 5в30 уже около 1тыс пробег.

YUKON

Цитата: Жулик від 30 Березня 2018, 11:50:29
Я скоро буду менять прокладку уже 10тыс на 5в40 на мобиле откатал и поминял на 5в30.
На 4 тыс я фоткал мотор был чист, вот посмотрим что сейчас будет, на 5в30 уже около 1тыс пробег.
А чого ти перейшов з В40 на В30??? В40 більш плинне ніж В30. Гідрікі краще змастяться...на холодну краще і легше запускатиметься(меньше потуг).

Жулик

Цитата: YUKON від 30 Березня 2018, 11:57:18
А чого ти перейшов з В40 на В30??? В40 більш плинне ніж В30. Гідрікі краще змастяться...на холодну краще і легше запускатиметься(меньше потуг).
У меня такое по мурзилке  :rolleyes:, гидри не громче не тише не стали.
+ в30 круче и дороже ) и это с той же фирмы мобил)

dj_doom

ну пока что не планирую снимать, уже минимум четвертый год (что при мне машина) прокладка не сопливит, так что смысла туда лезть не вижу (но у меня и режим эксплуатации ее "ленивый", не каждый день по стопицот км)..
через отверстие для залива так заглядывал, пальцем возюкал, эндоскопом смотрел (под руку подвернулся, экспериментировал) - пока что все нормально, на пальце такого как показывали нагара не оставалось..
в общем буду глядеть..

AlexDer

Цитата: Жулик від 30 Березня 2018, 08:16:59
Чего решил 15? Я на пробеге 250тыс ездил на 10в40, и машинка масла не кушала.
Почему не хочешь глянуть форума где есть фото вскрытого мотора, описание что лилось пробег и почему вскрывали.
Я так и выбирал себе масло.
На інших форумах рекомендували заливати для авто з великим пробігом саме 15w40, тобто густіше, або взагалі спеціальне масло для машин з вел.пробігом.

AlexDer

Цитата: Ivan1988 від 30 Березня 2018, 08:43:56
Если авто эксплуатируется в основном летом то можно 15w40, а если и зимой часто ездишь то лучше бери 10w40. Я в свою лью LIQUI MOLY OPTIMAL, дороговато конечно, но масло отличное. Если денег мало то лучше взять полусинтетику.
Дякую за пораду, прийму до уваги. Їзжу і зимой і літом приблизно однаково, дивлячись звичайно яка погода за вікном.

AlexDer

Цитата: Володимир від 30 Березня 2018, 10:01:02Castrol, можна лити тільки той що куплений в Америці, ті масла Castrol що продають у нас, по засиранню двигуна нагаром стоять на першому місці в рейтингу.
Мені говорили, що на заправках продають нормально, чи правда це?

Жулик

Цитата: AlexDer від 30 Березня 2018, 12:21:27
Цитата: Жулик від 30 Березня 2018, 08:16:59
Чего решил 15? Я на пробеге 250тыс ездил на 10в40, и машинка масла не кушала.
Почему не хочешь глянуть форума где есть фото вскрытого мотора, описание что лилось пробег и почему вскрывали.
Я так и выбирал себе масло.
На інших форумах рекомендували заливати для авто з великим пробігом саме 15w40, тобто густіше, або взагалі спеціальне масло для машин з вел.пробігом.
Как по мне это тупой миф.
Почему я должен лить в свою авео 15в40 например если при пробеге 150тык она его не ест.
А я скажу почему... Потому что кто то пустил слушок что в кушающем двигле 15в40 кушает меньше чем 10в.
Но я проверял ))) если жрет 1л на 1000км то оно жрет любое масло так!

А миф появидся наверно потому что 15в лить намного дешевле в жрущий двиг.

Жулик

Цитата: AlexDer від 30 Березня 2018, 12:23:41
Цитата: Володимир від 30 Березня 2018, 10:01:02Castrol, можна лити тільки той що куплений в Америці, ті масла Castrol що продають у нас, по засиранню двигуна нагаром стоять на першому місці в рейтингу.
У вас что в Полтаве нет офицыалов по маслу?
Вить в том же мобиле есть куча офицыальных сервисных центров которые продают офицыальный продукт.
Я не заморачиваюсь беру на автозвуке, екзисте, розетке, у всех есть доки что масло офицыальное. Тфу тфу тфу все норм  :happy:.

YUKON

Цитата: Жулик від 30 Березня 2018, 13:08:37
Цитата: AlexDer від 30 Березня 2018, 12:23:41
У вас что в Полтаве нет офицыалов по маслу?
Вить в том же мобиле есть куча офицыальных сервисных центров которые продают офицыальный продукт.
Я не заморачиваюсь беру на автозвуке, ... Тфу тфу тфу все норм  :happy:.
Я тож беру Несте на базі авто звука...там прям на сторінці можна і сертифікат побачити. :thank_you:

YUKON

Цитата: Salek від 30 Березня 2018, 14:53:10
Цитата: Жулик від 30 Березня 2018, 13:05:44
Как по мне это тупой миф.

А миф появидся наверно потому что 15в лить намного дешевле в жрущий двиг.
Это не миф,а легенда из совка.
В совке не было нормальных масел.
Движки до 100т.км не доживали,а если доживали то полумёртвые.
Если на жор масла было пофик,то на падение давления(вкладышам пипец)обращали внимание.
Чтоб не стуканул лили более густое масло,обычно МС20.

Дааа, було таке, на рахунок МС20! В мене сусід по гаражу...я ще в школу ходив...десь році 89-му...заливав в копійку...вона диміла ппц...а він туди мс20...і каже нехай димить далі...я ще масла з заводу принесу!

Aryan

Цитата: Salek від 30 Березня 2018, 14:53:10
В совке не было нормальных масел.
Движки до 100т.км не доживали,а если доживали то полумёртвые.
Если на жор масла было пофик,то на падение давления(вкладышам пипец)обращали внимание.
Чтоб не стуканул лили более густое масло,обычно МС20.
це ти розкажи моєму пепередньому шефу, який проїхав 470 тик. на жигулику а коли випала нагода на халяву зробити капіталку то мотористи не вірили що колінвал, поршня і кільця не мінялися. А заливали тоді що було!!!
Отак і народжуються міфи!