Вопрос-ответ

Автор Vitaliy., 18 Лютого 2015, 10:52:08

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 3 Гостей дивляться цю тему.

Vasyl Vasyliovych

Електромагнітний клапан холостого ходу ставиться в карбюратор, якщо на нього не приходить + то він закритий, голка закриває жиклер і бензин не поступає на холостих, якщо + приходить на нього, то голка втягується всередину і бензин надходить, якщо на нормальному справному авто завестись і від'єднати + з клапана воно має відразу заглохнути я це так розумію. З 7 контакта має йти +, але його нема (це точно 7 контакт і колір жил різний, я його прозвонив), з 3 контакту йде на датчик холла.

Олександр 1968

Клапан має занадто малий опір щоб його тулити до комутатора.Серед розведеної тут води можна втопитися.Вихід простий-на клапан подати плюс від запалення,можна від комутатора.Методом заміни датчика хола і бажано комутатора вияснити причину.Чому комутатора?Можливий варіант просадки вхідних імпульсів від датчика хола(аварійне має більший вихідний струм),якщо комутатору стало погано від того клапана.Взагалі то комутатор,датчик хола і трос спідометра,як і ремінці мають бути в запасі завжди.

Vasyl Vasyliovych

Цитата: Олександр 1968 від 09 Серпня 2023, 16:31:18Клапан має занадто малий опір щоб його тулити до комутатора.Серед розведеної тут води можна втопитися.Вихід простий-на клапан подати плюс від запалення,можна від комутатора.Методом заміни датчика хола і бажано комутатора вияснити причину.Чому комутатора?Можливий варіант просадки вхідних імпульсів від датчика хола(аварійне має більший вихідний струм),якщо комутатору стало погано від того клапана.Взагалі то комутатор,датчик хола і трос спідометра,як і ремінці мають бути в запасі завжди.
Плюс на клапан я подав з катушки ( з контакту К). І тепер повертаємося до мого запитання "Можна взяти будь який 6 контактний комутатор який підходить до 2109?"

Олександр 1968

Забув спитати.А роз'єми на комутаторі і датчику хола нормальні.Не зелені,не висмикнуті піни,не переломані і не зогнивші проводи?А то ми тут дискутуємо

Олександр 1968

Будь який комутатор від вазів 08/09 має підійти.Навіть від старих карбових ауді і фольксвагів на шість виводів

Vasyl Vasyliovych

Цитата: Олександр 1968 від 09 Серпня 2023, 16:44:14Забув спитати.А роз'єми на комутаторі і датчику хола нормальні.Не зелені,не висмикнуті піни,не переломані і не зогнивші проводи?А то ми тут дискутуємо
Це перевірив в першу чергу, візуально все в нормі.
Ось Ви начебто розумієте як у мене все влаштовано скажіть будь ласка як це все могло працювати? 7 контакт цього комутатора не міг відкривати клапан, але був до нього приєднаний, а з закритим клапаном і не відрізаною голкою авто не мало заводитись.

Олександр 1968

Я не екстасенс.Клапан могли підперти всередині чимось або ще щось.За роки роботи та кількість дичини яку творять з авто люди величезна і не закінчується.З останніх

vladishtm

Чим найбільш гарантовано, по результату, намазувати шпильки, гайки штанів біля колектору щоб спрацювало бажано швидко, щоб зняти ті штани не зрізавши різьбу? При цьому скоріш за все метал буде прогрітий, бо ями не маю, прийдеться десь під'їхать, потім назад їхать. Короче прошу товариство  рекомендацій по цій темі. Може есть щось волшебное
 :rolleyes:  щоб раз і готово....Що потім мазнути на різьбу також
Славута 1,3Li 2009
ЭБУ М10.3+  М113111SL132022         
исправ.MIKAS11.0.AEC 02.33.111Dec2

Олександр 1968

В мене накручені обміднені гайки.Намащую саму прокладку силікатним високотемпературним герметиком.Більше нічого.Відкручується нормально.Останній раз місяців три назад коли викинув те кончене "яблучко"

Володимир

Якщо гайки заводські високі, то можна взяти довгий вороток і знизу пройтись перфоратором.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Vasyl Vasyliovych

Дякую всім за допомогу. Проблема була в датчику холла, відкрутився один винт, датчик провернуло і деформувало. Замінив на новий все працює. А прибор МД показував, що старий датчик був цілий. Якщо на заведеному двигуні від'єднати + з електромагнітного клапана холостого ходу авто глохне (як і повино бути), а якщо на клапан посадити 7 контакт комутатора не заводиться, а раніше якось працювало.

Олександр 1968

Найпростіше,якщо потрібна невелика економія бензину,замінити комутатор на комутаційний блок1103.,перепінувавши вивід 3 на кінцевик карба.Сьомий вивід на клапан.

vladishtm

Цитата: Олександр 1968 від 15 Серпня 2023, 14:39:28В мене накручені обміднені гайки.
Стоять  заводські, глухі, можлтво буду міняти на жовті, замовив з комплектом теж.
Цитата: Володимир від 15 Серпня 2023, 18:13:26Якщо гайки заводські високі, то можна взяти довгий вороток і знизу пройтись перфоратором.
Так зараз високі, заводські ( поки дую вдшкою на всі аж до глушака.).
Щось ти вже наче пмсав про такий лайфак (перфоратор) наче, але я і зараз не дуже врубуюсь в послідовність, чи процес  :wallbash: патрон бош)? Що таке  "вороток"
- По чому стукати? по гайці в торець знизу? Перфоратор в мене по силі удару трохи потужний hitachi на 3,2Дж чи не попортить він різьбу. бо сила удару не регулюєьбся. Мабуть треба б чимось слабеньким.
Славута 1,3Li 2009
ЭБУ М10.3+  М113111SL132022         
исправ.MIKAS11.0.AEC 02.33.111Dec2

igo61

Перфоратор нужен чтоб послабить накипь между гайкой и шпилькой. Куда ВДшка не просочится. СрезАть или сбивать ничего не надо. Просто хорошо протрясти, повредив накипь.

В режиме "молоток" простучать по граням гайки.
Куда ты скачешь, гордый конь, и где откинешь ты копыта?

Володимир

Цитата: vladishtm від 15 Серпня 2023, 23:33:32- По чому стукати? по гайці в торець знизу?
Так, в торець знизу, не вороток а подовжувач, зверху ставиш головку і надіваєш на гайку, а знизу в середину зломаним сверлом чи зубилом стукаєш перфоратором. В мене гайки не чіпані з заводу відкрутились дуже легко.

Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion