Вопрос-ответ

Автор Vitaliy., 18 Лютого 2015, 10:52:08

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 6 Гостей дивляться цю тему.

vladishtm

Ітак форси поміняв. Буде фоторепортаж  :-D  коли ще потрушу старі форсунки. Наперед - мусор в рампі був (шмаття резини)
А поки питання, миабуть до Skiper бо він я зрозумів найбільше в темі.
Я якось не придивився на знімаємих, тепер є сумнів. На форсунці зі сторони рампи є дві проточки. Одна сплошне кільце і ближче до краю форси, а друга два полукільця далі від краю. Рампа пламтмасова.
Фіксатор форсунки до рампи чомусь стає тільки в сплошне кільце і тоді форсунка якось наче мало входить в рампу. Тобто я поставив і оставив так як на фото

Якби фіксатори в ті пази що не сплошні, то форсунка зайшла глубже в рампу і було б якось надійніше. Але так фіксатор не стає, бо тоді не попадає за зацепи на рампі. А якщо повернути форсунку щоб попав на зачепи - то вже не одіти конектор форсунки. Як воно правильно? Чи не вискочать ті форсунки з рампи? під тиском? Чи може після установки фіксатори зняти зовсім щоб форсунка залізла далі в рампу?? Підскажіть!
Так наче протечки немає, проїхав вже. Є різниця -про це пізніше.
Ось мої нові форсунки. Якщо чесно не розумію чому в мене не вийшло ті скоби поставити на вторі проточки  :dunno:
Гарно б здається стала ота зелена форсунка з поста Skiper https://slavuta-club.info/forum/index.php?msg=563150
Славута 1,3Li 2009
ЭБУ М10.3+  М113111SL132022         
исправ.MIKAS11.0.AEC 02.33.111Dec2

vladishtm

Славута 1,3Li 2009

Skiper

Не всі йогурти однаково корисні (с)
Знімається стара форсунка, дивимось номер та серію встановленої на автомобіль і замовляємо саме таку саму. При отриманні на пошті або в магазині з штангель циркулем проміряємо основні розміри або воочію зрівнюємо зі старою по розмірам.
Фіксатор повинен зафіксувати форсунку і стати на своє місце так само, як до її зняття. Якщо не заходить, то
1.   якийсь з розмірів форсунки не відповідає старій,
2.   гума на кільцях більша за розмірами або суха та дуже щільно заходить в отвір, і, як наслідок її підклинює на шляху,
3.   ваш варіант

Перед установкою самостійно зрівнювали номери, розміри форсунок та розміщення пазів на ній?
Продаванам вірити не можна, бо їх задача - продати та мати на цьому прибуток.

Не забуваємо, що завод рекомендує перед кожним зняттям та встановленням форсунки, міняти гумові кільця. Більш менш якісні вже йдуть з якоюсь змазкою, подібну графітки або хз яка (але не масло), тому доволі легко повинні заходити в рампу та фіксуватися фіксатором.

P.S. Народ хоче разібратися, що до чого... Це природно (с)
Та, зазвичай, спочатку питають, а потім купляють, а зараз, нажаль, спочатку купляють, а потім ставлять перед фактом, а на далі не знають що з цим робити.
Slavuta 1.2SI by Skiper
Мы в ответе за тех, кого вовремя не послали за русским кораблём

vladishtm

Ладно, можливо на смартфонах погано видно. Питання було, чи правільно я поставив фіксатори?
Як було так я поставив. Мені просто не сподобалось , що фосунка могла б зайти далі, а так на самому краю рампи. Але по іншому ніяк щоб форсунку тримав фіксатор, і на старих так само. Якщо зняти і поставити фіксатор на слідуючий проріз, то форсунка сяде глибше, і мені сдається вона хрен куди вискочить.

Тому і зауважив що найбіль вдала б для нас була ота зелена (вона сідає глибше) BOSCH 0 280 150 996 АЛЕ втричі дорожча.Тоб то за комплет 5300грн. проти 1800грн.

ну а все інше помістилося б у пару рядків
Single Over Head Camshaft 1.3 Сток Форсунки 6238 1.6537 мг/сек.
(L): 75 (мм),    (H): 30 (мм), 32 (мм).
Аналогічні розмірами та кріпленням
6393  1.6615 мг/сек. (різниця +0,0078 мг/сек.)
BOSCH 0 280 150 996  1.6537 мг/сек. (різниця +0,00 мг/сек.) Стає більш надійно - АЛЕ в тричі дорожча. Тоб то за комплет 5300грн. проти 1800грн.
Не треба дякувати  :ok: . Пагаваріть якось іншим разом  :lol:
Spoiler
Untitled - 3.jpg
[close]
Славута 1,3Li 2009

vladishtm

Старі форсунки відревизував. Тільки з однієї вийшла нормально сітка. Інші "прикипіли". Допомогло свердло на 5,8мм. Як і вважав - вхідні фільтри форс засрані вхлам.  :facepalm: Все інше терпимо.
фільтри

рампа теж грязь, фракції резини

Можливо завтра спробую повернути старі. на місце.
Славута 1,3Li 2009

Wildchild

На скільки ще орієнтовно вистачить колодок?

Skiper

Залежить від складу речовин колодки (бувають умовно м'які, напр. Дафні, бувають усовно тверді, що точать не себе, а диск) та від кермувальника газ-стоп світлофор, або легенько і поволі на трасі. На вскидку і поволі верхня - тис до 5, а нижня вже дійшла до межі (десь 1) але, якщо розібрав, то краще нові.
Slavuta 1.2SI by Skiper
Мы в ответе за тех, кого вовремя не послали за русским кораблём

Wildchild

Цитата: Skiper від 19 Квітня 2023, 21:46:30Залежить від складу речовин колодки (бувають умовно м'які, напр. Дафні, бувають усовно тверді, що точать не себе, а диск) та від кермувальника газ-стоп світлофор, або легенько і поволі на трасі. На вскидку і поволі верхня - тис до 5, а нижня вже дійшла до межі (десь 1) але, якщо розібрав, то краще нові.
В тому і прикол, шо розбирав ургентно, і колодок нових не мав, так би змінив

romuald

Підкажіть як і де встановити додаткове реле на ближнє та дальнє світло. У мене Таврія. Або дайте посилання на якесь відео. Чомусь в неті не знаходжу.

Володимир

Цитата: romuald від 27 Квітня 2023, 12:38:22Підкажіть як і де встановити додаткове реле на ближнє та дальнє світло. У мене Таврія. Або дайте посилання на якесь відео. Чомусь в неті не знаходжу.
В неті продають готову проводку
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/provodka-s-rele-dlya-uluchsheniya-sveta-na-lanos-senc-passat-3-t4-i-dr-IDuaTpu.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=7
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/uluchshenie-sveta-far-na-lanos-sens-passat-3-t4-i-dr-avto-s-lampoy-n4-IDpG9CI.html?reason=ip%7Clister
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

romuald

Як варіант. Ще б помацати її...щоб не брати кота в мішку...

Romka

Варіант з покупкою. Але невідомий переріз дроту. На форумі я описував як провести  проводку, немовби в темі Головной свет, але її нашвидкуруч не знайшов. То пошукайте.
Slavuta BRABUS 1.3L LPG 4

romuald

Ооо...якщо ви не знайшли свою тему...

drone

Цитата: Володимир від 27 Квітня 2023, 13:23:29
Цитата: romuald від 27 Квітня 2023, 12:38:22Підкажіть як і де встановити додаткове реле на ближнє та дальнє світло. У мене Таврія. Або дайте посилання на якесь відео. Чомусь в неті не знаходжу.
В неті продають готову проводку
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/provodka-s-rele-dlya-uluchsheniya-sveta-na-lanos-senc-passat-3-t4-i-dr-IDuaTpu.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=7
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/uluchshenie-sveta-far-na-lanos-sens-passat-3-t4-i-dr-avto-s-lampoy-n4-IDpG9CI.html?reason=ip%7Clister
ИМХО Тогда уж доложить еще ~$10 и купить хорошие диодные ПТФ. Толку будет гораздо больше.
Больной c синдромом Дауна защитил диплом по истории Украины
"Картина мира вдруг начала сходиться,
Теперь у меня есть мнимая единица"

romuald

Цитата: drone від 27 Квітня 2023, 22:50:36ИМХО Тогда уж доложить еще ~$10 и купить хорошие диодные ПТФ. Толку будет гораздо больше.
Тумани у мене є. Хочу зробити нормальним штатні