Автор Тема: микас 10.3 без плюса двухрежимка????  (Прочитано 725 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн VAZ 21053

  • Славутолюб
  • **
  • Сообщений: 42
  • Карма: +1/-0
  • Зарегистрирован: 2020-02-08
  • Набрал лайков: 1
  • Раздал лайков: 8
микас 10.3 без плюса двухрежимка????
« : 08 Февраль 2020, 13:50:07 »
сейчас модно тюнить наши уже ретро кары, и как вариант - это поставить двухрежимную прошивку.
 ну а далее возникает миллион вопросов
1 рассмотрим самый простой таврический котроллер 10.3, он же 103-й, тоесть 10.3 без плюса.
2 можно ли теоретичестки это сделать если мы знаем что 10.3+ допускает возможность установки 2-х режимов прошивки.
3 думаю что для этого нужно чего то допаять, вопрос что и где?

Slavuta-club.info

микас 10.3 без плюса двухрежимка????
« : 08 Февраль 2020, 13:50:07 »

Оффлайн Володимир

  • Славутомастер
  • *****
  • Сообщений: 19125
  • Карма: +2765/-8
  • Зарегистрирован: 2008-07-30 Откуда: смт.Козова Тернопільської обл.
  • Километраж:
    54020 KM
  • Набрал лайков: 1177
  • Раздал лайков: 212
Re: микас 10.3 без плюса двухрежимка????
« Ответ #1 : 08 Февраль 2020, 16:13:46 »
сейчас модно тюнить наши уже ретро кары, и как вариант - это поставить двухрежимную прошивку.
 ну а далее возникает миллион вопросов
1 рассмотрим самый простой таврический котроллер 10.3, он же 103-й, тоесть 10.3 без плюса.
2 можно ли теоретичестки это сделать если мы знаем что 10.3+ допускает возможность установки 2-х режимов прошивки.
3 думаю что для этого нужно чего то допаять, вопрос что и где?
Мурзілка по мікасу пише що таких режимів можна записати 5 шт, але:
1. В самому мікасі треба допаяти відсутні деталі.
2. Треба знайти загружчика що вміє писати в той блок більше ніж 1 режим.

Оффлайн VAZ 21053

  • Славутолюб
  • **
  • Сообщений: 42
  • Карма: +1/-0
  • Зарегистрирован: 2020-02-08
  • Набрал лайков: 1
  • Раздал лайков: 8
Re: микас 10.3 без плюса двухрежимка????
« Ответ #2 : 22 Февраль 2020, 20:29:08 »
питання відкрите, всеж що і як допаяти?
2-ге, де хочаб можна знайти якусь на зразок дата шиту, схему від якої вже можна булоб відштовхуватись?
3-те, думаю Ви це знаєте, але загрузити дворежимку можна і "чіп лоадером", доречі чому на всіх прошивках (069 і не тільки) вимкнено режим діагностики 4-го циліндра?

Оффлайн Володимир

  • Славутомастер
  • *****
  • Сообщений: 19125
  • Карма: +2765/-8
  • Зарегистрирован: 2008-07-30 Откуда: смт.Козова Тернопільської обл.
  • Километраж:
    54020 KM
  • Набрал лайков: 1177
  • Раздал лайков: 212
Re: микас 10.3 без плюса двухрежимка????
« Ответ #3 : 23 Февраль 2020, 11:06:56 »
питання відкрите, всеж що і як допаяти?
2-ге, де хочаб можна знайти якусь на зразок дата шиту, схему від якої вже можна булоб відштовхуватись?
Раджу відвідати цю сторінку https://chiptuner.ru/content/ecu_add/
3-те, думаю Ви це знаєте, але загрузити дворежимку можна і "чіп лоадером", доречі чому на всіх прошивках (069 і не тільки) вимкнено режим діагностики 4-го циліндра?
Чіп лоадер не прошиває всі 524 кб пам"яті контролера, а тільки ту ділянку де знаходиться керуюча програма і калібровки першого режиму. Версія 1,97,7 для мікас 11,3 шиє ще і ділянку другого режиму, але чи робить вона це для мікас 10,3 питання.

Оффлайн VAZ 21053

  • Славутолюб
  • **
  • Сообщений: 42
  • Карма: +1/-0
  • Зарегистрирован: 2020-02-08
  • Набрал лайков: 1
  • Раздал лайков: 8
Re: микас 10.3 без плюса двухрежимка????
« Ответ #4 : 23 Февраль 2020, 16:08:10 »
питання відкрите, всеж що і як допаяти?
2-ге, де хочаб можна знайти якусь на зразок дата шиту, схему від якої вже можна булоб відштовхуватись?
3-те, думаю Ви це знаєте, але загрузити дворежимку можна і "чіп лоадером", доречі чому на всіх прошивках (069 і не тільки) вимкнено режим діагностики 4-го циліндра?

Оффлайн VAZ 21053

  • Славутолюб
  • **
  • Сообщений: 42
  • Карма: +1/-0
  • Зарегистрирован: 2020-02-08
  • Набрал лайков: 1
  • Раздал лайков: 8
Re: микас 10.3 без плюса двухрежимка????
« Ответ #5 : 23 Февраль 2020, 16:12:27 »
питання відкрите, всеж що і як допаяти?
2-ге, де хочаб можна знайти якусь на зразок дата шиту, схему від якої вже можна булоб відштовхуватись?
Раджу відвідати цю сторінку https://chiptuner.ru/content/ecu_add/
3-те, думаю Ви це знаєте, але загрузити дворежимку можна і "чіп лоадером", доречі чому на всіх прошивках (069 і не тільки) вимкнено режим діагностики 4-го циліндра?
Чіп лоадер не прошиває всі 524 кб пам"яті контролера, а тільки ту ділянку де знаходиться керуюча програма і калібровки першого режиму. Версія 1,97,7 для мікас 11,3 шиє ще і ділянку другого режиму, але чи робить вона це для мікас 10,3 питання.

Оффлайн VAZ 21053

  • Славутолюб
  • **
  • Сообщений: 42
  • Карма: +1/-0
  • Зарегистрирован: 2020-02-08
  • Набрал лайков: 1
  • Раздал лайков: 8
Re: микас 10.3 без плюса двухрежимка????
« Ответ #6 : 25 Февраль 2020, 12:03:01 »
далее хотелось бы заметить что, - не все так просто в Датском королевстве:
1 невозможность считать память
2 на прошивке 069, толи из за того что Я не впаял резисторы, толи из за того что блок действительно не может работать на два режима - ревкции при подаче минуса на 57 ногу - "0"
3 ну и на мои посты тоже походу реакций -"0"

Оффлайн Володимир

  • Славутомастер
  • *****
  • Сообщений: 19125
  • Карма: +2765/-8
  • Зарегистрирован: 2008-07-30 Откуда: смт.Козова Тернопільської обл.
  • Километраж:
    54020 KM
  • Набрал лайков: 1177
  • Раздал лайков: 212
Re: микас 10.3 без плюса двухрежимка????
« Ответ #7 : 25 Февраль 2020, 12:55:11 »
далее хотелось бы заметить что, - не все так просто в Датском королевстве:
1 невозможность считать память
Що саме, детальніше, у нас тут форум славутоводів а не екстрасенсів.
2 на прошивке 069, толи из за того что Я не впаял резисторы, толи из за того что блок действительно не может работать на два режима - ревкции при подаче минуса на 57 ногу - "0"
Можна глянути на прошивку?
3 ну и на мои посты тоже походу реакций -"0"
Якщо мова йде про той пост вище, то до того малюнка треба було написати кілька слів, якщо пост нависано з наміренням отримати на нього якусь відповідь.

Оффлайн VAZ 21053

  • Славутолюб
  • **
  • Сообщений: 42
  • Карма: +1/-0
  • Зарегистрирован: 2020-02-08
  • Набрал лайков: 1
  • Раздал лайков: 8
Re: микас 10.3 без плюса двухрежимка????
« Ответ #8 : 28 Февраль 2020, 12:57:15 »
короче кажучи все було так 2-ва режима де вони?:
1 перше купив все що потрібно,
2 далі зашив що потрібно,
3 далі поспілкувався з розумними людьми на славута форум,
4 перевірив ніфіга окрім покращеної роботи першої прошивки не змінилось,
5 перепаяв блок - ніфіга,
6 почав все перевіряти і зрозумів що надурити "лоадер" по зашивці дворежимки не вдалось , він падло шє з памяті колишню, або падло стару прошивку з пам'яті, "виколупує", тобто 103-й блок з заводу не передбачає двох режимів без фізичного ввімкня якогось ключа.
7 відзняв ролик і виклав на ютуб;
https://www.youtube.com/watch?v=HHJ0vaI2gbA&feature=youtu.be

Оффлайн VAZ 21053

  • Славутолюб
  • **
  • Сообщений: 42
  • Карма: +1/-0
  • Зарегистрирован: 2020-02-08
  • Набрал лайков: 1
  • Раздал лайков: 8
Re: микас 10.3 без плюса двухрежимка????
« Ответ #9 : 11 Март 2020, 10:43:53 »
Як висновок в цій всеосяжній невизначеності - данного питання (10.3 без плюса), Я вирішив купити новий блок.
І походу, друзі все тільки починається, адже зявилось таке питання для активних корисувачів на замітку: -
"кто в курсе, подскажите зашил двурежимку микас 10,3+ ,  и по факту как-то зашило три банки, а раньше шило только две, может у когото было такое - как????? Отпишите кто в теме, пожалуйста..."
 :wacko: :wacko: :wacko:

Оффлайн Володимир

  • Славутомастер
  • *****
  • Сообщений: 19125
  • Карма: +2765/-8
  • Зарегистрирован: 2008-07-30 Откуда: смт.Козова Тернопільської обл.
  • Километраж:
    54020 KM
  • Набрал лайков: 1177
  • Раздал лайков: 212
Re: микас 10.3 без плюса двухрежимка????
« Ответ #10 : 11 Март 2020, 11:00:52 »
Таке запитання вже є в сусідній темі, навіщо так багато запитань?

Оффлайн VAZ 21053

  • Славутолюб
  • **
  • Сообщений: 42
  • Карма: +1/-0
  • Зарегистрирован: 2020-02-08
  • Набрал лайков: 1
  • Раздал лайков: 8
Re: микас 10.3 без плюса двухрежимка????
« Ответ #11 : 11 Март 2020, 16:38:59 »
Таке запитання вже є в сусідній темі, навіщо так багато запитань?
тут це реторичне питання оскільки тема: Мікас 10,3 без плюса,
 а в іншій темы це питання для знатоків...
А це є велика різниця, як заз 968, і таврія - і те і інше автомобіль, при чому одного і тогож бренду а от різиця думаю суттєва, чи не так?

Оффлайн VAZ 21053

  • Славутолюб
  • **
  • Сообщений: 42
  • Карма: +1/-0
  • Зарегистрирован: 2020-02-08
  • Набрал лайков: 1
  • Раздал лайков: 8
Re: микас 10.3 без плюса двухрежимка????
« Ответ #12 : 17 Март 2020, 15:12:58 »
Таке запитання вже є в сусідній темі, навіщо так багато запитань?
щодо вашого пояснення те що на фейсбуці
"Там швидше за все банк 1, це керуюча програма, а банк 2 і банк 3 це перший і другий режим. Чіпексплорер також три куски шиє."
 короче записало так з другого заходу - проходу, раніше завжди писало дворежимку тільки на дві банки, питання відкрите, чи може Я як завжди туплю???? :psih: :psih: :psih:

Оффлайн Володимир

  • Славутомастер
  • *****
  • Сообщений: 19125
  • Карма: +2765/-8
  • Зарегистрирован: 2008-07-30 Откуда: смт.Козова Тернопільської обл.
  • Километраж:
    54020 KM
  • Набрал лайков: 1177
  • Раздал лайков: 212
Re: микас 10.3 без плюса двухрежимка????
« Ответ #13 : 17 Март 2020, 17:07:11 »
Таке запитання вже є в сусідній темі, навіщо так багато запитань?
щодо вашого пояснення те що на фейсбуці
"Там швидше за все банк 1, це керуюча програма, а банк 2 і банк 3 це перший і другий режим. Чіпексплорер також три куски шиє."
 короче записало так з другого заходу - проходу, раніше завжди писало дворежимку тільки на дві банки, питання відкрите, чи може Я як завжди туплю???? :psih: :psih: :psih:
Треба глянути прошивку скачану з блока, інакше ніяк.

Оффлайн VAZ 21053

  • Славутолюб
  • **
  • Сообщений: 42
  • Карма: +1/-0
  • Зарегистрирован: 2020-02-08
  • Набрал лайков: 1
  • Раздал лайков: 8
Re: микас 10.3 без плюса двухрежимка????
« Ответ #14 : 17 Март 2020, 19:32:52 »
Таке запитання вже є в сусідній темі, навіщо так багато запитань?
щодо вашого пояснення те що на фейсбуці
"Там швидше за все банк 1, це керуюча програма, а банк 2 і банк 3 це перший і другий режим. Чіпексплорер також три куски шиє."
 короче записало так з другого заходу - проходу, раніше завжди писало дворежимку тільки на дві банки, питання відкрите, чи може Я як завжди туплю???? :psih: :psih: :psih:
Треба глянути прошивку скачану з блока, інакше ніяк.
думаю це буде не скоро :sad: :sad: :sad:

Slavuta-club.info

Re: микас 10.3 без плюса двухрежимка????
« Ответ #14 : 17 Март 2020, 19:32:52 »

 


*Последние сообщения

    Тема / Автор / Раздел Последний ответ
    First PostRe: Перевіряємо самостійно стан та поточну якість мастила ДВЗ краплевим методом

    Автор ВКБ about 2 days ago в Двигатель, КПП « 1 2 »

    18 Ответов
    214 Просмотров
    Последний ответот ВКБ
    6 minutes ago
    First PostRe: Датчик кисню для МЕМЗ ДВЗ з любого авто.

    Автор ВКБ about 2 days ago в Инжектор « 1 2 »

    24 Ответов
    256 Просмотров
    Последний ответот ВКБ
    29 minutes ago
    First PostRe: Сами устанавливаем гбо.

    Автор Buzyan about 5 years ago в ГБО « 1 2 3 ... 34 »

    507 Ответов
    104684 Просмотров
    Последний ответот Алекс
    55 minutes ago
    First PostFirst PostRe: Масло для КПП

    Автор Alex Miha about 11 years ago в Двигатель, КПП « 1 2 3 ... 93 »

    1390 Ответов
    246372 Просмотров
    Последний ответот ВКБ
    about 1 hour ago
    First PostFirst PostRe: БК на інжектор своїми руками

    Автор Володимир about 9 years ago в Технический тюнинг « 1 2 3 ... 154 »

    2295 Ответов
    357630 Просмотров
    Последний ответот ВКБ
    about 3 hours ago

    • Обычная тема
    • Hot Topic
    • Very Hot Topic
    • Заблокированная тема
    • Прикрепленная тема
    • Голосование