Вентиляция в квартире

Автор Wildchild, 14 Жовтня 2020, 11:54:09

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Wildchild

Понимаю, что тема вообще не автопрофильная, но надеюсь на чудо-рукастость славутоводов! Итак..
Ситуация следующая: после приобретения вторичного жилья, стала беспокоить вонь в туалете и ванной, особенно при сквозняках. Провели ревизию канализации, устранили мелкие неполадки, поменяли сантехнику - стало лучше, но не до конца. Начал изучать вентиляцию, пришел к тому что мало того что нет тяги, так она еще и нагло обратная (бумажку не то что не притягивает к решетке, а выдувает прочь). Вызвал ребят из службы, мы поднялись на крышу - общий венткороб проходим полностью, а в боковом спутнике на уровне соседей выше - перемычка бетонная. Они пытались ее выбить - безрезультатно ( я потом почитал что это вообще стандартная заглушка, отделяющая квартиру от общего стояка). Короче, они развели руками и уехали. Сказали, что соседи выше нахимичили с ремонтом и что теперь как вариант - выбить дырку напрямую в общак и вывести трубу.
Я решил снять вентиляторы, засунуть в подпотолок телефон и заснять, что там и как. Короче - полный дестрой (см.фото) - вентшахта негерметична, частично разбита, видно даже шахту-спутник уходящую вниз. С чердака всего этого было не видно. Для сравнения залез в вентиляцию родительской квартиры (проект такой же ) - все чисто и герметично. Я так понимаю, из-за разгерметизации поток воздуха снизу стремится не вверх по коробу, а заворачивает ко мне в душник. Как можно решить проблему? Всем спасибо за ответы.

ВКБ

Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.

Wildchild


ВКБ

#3
Схоже що цей канал вище 8 забитий і сморід іде з нижніх, особливо коли у вас відкрите вікно.
Дуже небезпечна ситуація, і дуже важлива для безпеки.
Служба недопрацювала.
Пишіть письмову заяву і реєструйте в двох примірниках в канцелярії і один екземпляр собі. Це питання управляючої компанії, чи жеку, чи осбб. У вас який устрій управління будинком. Важжливо самому не чудити, це вентиляція і життя.
Текст заяви треба?

Канал повинен бути прохідний і бути продух вплоть до приоипання аркушу А4 при відкритій кватирці (створки вікна)
Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.

Kudrik

#4
Цитата: Wildchild від 14 Жовтня 2020, 11:54:09Как можно решить проблему?
Возможно строители и подсказали правильную мысль. Вывести отдельный рукав, от вашей решётки хоть до общего стояка.
Есть точно знаю правило, что есть возможность подключать даже два-три разных тепловых котла/печки в один дымоход. Главное условием , чтобы между ними был "зуб тяго/прерыватель" высотой не менее 1-1,5м(точно не помню). Принцип этого""зуба" в том, что никакая естественная тяга не может пойти вниз , каналом глубже чем 1_1,5м, это физика...
Вот и в вашем случае(как я примерно вижу).....можно сделать вывод от вашей решетки трубопроводом,
Труба пластик, гофра, алюминь/гофра....да хоть набор из корпусов обрезанных бутылок 2л, на крепком скотче.
Колено можно любое готовое, жесть/ пластик/гофра, не менее Ф150мм
Всё сгоди́тся для вентиляции, смотря на возможность изгиба будущей вертик.трубы и мат.затрат , возможных...
Вот эту вашу трубу, длинной(по высоте) не менее, чем 1,5м.....вы вставляете вертикально в любой доступный вертик.вент.канал.
Далее всю щель, между круглой трубой/коленом и вашей квадратной решеткой/дыркой...вы задуваете пеной. Там пойдет мизер пены...Вы , по сути... запените колено в квадратной дырке стены....
Зайти чужим запахам от соседей в вашу квартиру не позволит пена...и  ваш персональный вертикальный канал/труба , он будет играть роль зуба-тяго/прерывателя

Wildchild

Цитата: ВКБ від 14 Жовтня 2020, 14:42:52
Схоже що цей канал вище 8 забитий і сморід іде з нижніх, особливо коли у вас відкрите вікно.
Дуже небезпечна ситуація, і дуже важлива для безпеки.
Служба недопрацювала.
Пишіть письмову заяву і реєструйте в двох примірниках в канцелярії і один екземпляр собі. Це питання управляючої компанії, чи жеку, чи осбб. У вас який устрій управління будинком. Важжливо самому не чудити, це вентиляція і життя.
Текст заяви треба?

Канал повинен бути прохідний і бути продух вплоть до приоипання аркушу А4 при відкритій кватирці (створки вікна)
Я викликав службу обслуговування вентканалів, з якою угода. Ми підіймалися на горище і дивилися у ту шахту: загальний вентканал прохідний, єдине що там є такі маленькі бокові канали, як я зрозумів канали-супутники від квартир, і вони перекриті перемичками. Покурив спеціалізовані форуми, погледів усякі схеми-креслення, і виходить, шо ті перемички мають бути. З того шо я наснімав у себе через дірку для вентилятора видно, шо і загальна і маленькі вентшахти зруйновані на моєму рівні і повітря по стояку не прямує догори, а завертає до нас у хату.

ВКБ

Краще відновити як по проекту, вздрючить того хто порушив проектну конструкцію будинку попередженням або штрафом. Люди мруть вночі сплячі від самоправнрго неінженерного втручання. Нуйогона.
Заява на обстеження у відповідності до норм і проекту з висновком і відновити утримувачу будинку, кому оплачується послуга утримання (квартплата). Паралельно зараз взяти договір-приєднання утримання і перевірити перелік послуг і вартість, де з договору є і відповідальність
Данні відносини підпадають під закон України " Про права споживачів".
По заяві термін розгляду 5 днів. Якщо не реагують складайте, або краще вимагайте скласти акт -притензію. Далі є ще послідовні важілі і больові точки на управителя за бездіяльеість. Але то потім. Особисто я раджу поновити як задумано. Верхній поверх заліпив канал або зніс його нафвг для збільшення туалету і собі вивів, а про інших забув. Все СО2 і сморід та дим і хімія ідуть з 7 поверхів до вас через вашу кватирку вікна (форточеу рос.). Це ппц. Піднімайте шум. Перевірка туалету 9 поверху.

Знести шахту і супутники (канали четних і нечетних квартир з здвигом в сторону для зменшення навантаження на один канал.) може без пробоем лише перший поверх.

Без заяви немає юрнаслідків, одні балачки. Буде заява то вона веситиме над головою і тисну ти до конкретного результату.
Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.

ВКБ

Нагадую , а не лякаю, на тижні по новинам показували випадок загибелі двох жінок у ваннвй кімнаті, адна знепритомніла, інша зайшла і відключилась, скоріше з причин вентиляції і перехресту каналів та зворотньої тяги, і таких випадків море.
Якщо самому щось робити, то закрити ці канали нафіг і вивести свої напряму на вулицю коаксиально.
Є випадки де придурки руйнують канали і подовжують туаоет та зносять санблок. І не пускають і не виправояють і не поновлюють канал. Судові рішення ігнорують. Безвихідь. 
Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.

Wildchild

А можна текст заяви?
Короче, я вже втретє зателефонував до управляючої компанії (Місто для людей), вони ще раз приїдуть для "дообстеження". Думаю, шо якщо вони знов розведуть руками, то буду писати письмову заяву у іх конторі. Може ще у службу газа накапать??
Завтра ще прийде майстер, який може щось нам порадить у плані переробки.
Ми вже змирились з тим, шо мабуть прийдеться виводити напряму у загальну шахту свій канал, але напрягає той факт, шо якщо замуровати стандартні дірки у стелі для вентілятора, у порожнині між стелею поверха і стелею санвузла буде гуляти вітер, цигарки і всякий побутовий газ.
Осьо відос, знятий через отвір для вентілятора. Сусіди зверху...я хз шо можна було робити, якщо загальний вентканал за унітазом нетронутий (ми ж бачили згори). Але як ще, окрім будівельного втручання, можна розцінити отой треш? Стінка вентканала розгепана, стирчіть арматура. На відео з ванни видно навіть канал униз.
https://www.youtube.com/watch?v=RRFZm6BWP6s&feature=youtu.be

ВКБ

#9
Текст накатаю.
Якщо є можливість намалюйте в трьох проекціях стояк  ескіз бетонного санблоку туалету з опорою на висвітлення вентканалів. Тобто покажіть кількість супутніх, основний, в перерізі. Так буде зручніше зрозуміти глибину проблеми.
Перевірив свою тягу сірником при вимкненому вентиляторі і відкритій кватирці - тяга є, але чи на дах а не на 5,7, чи 9, того не знаю, як раз діло тих у кого тяга неправильна. Але іноді чую що хтось полить цигарки, в основному коли вітер сильний на вулиці. В принципі теж питання відк рито і буду обстежувати.

Який би кривий не був хоч один вентканал, тяга б була , якщо тільки його не перерубали і не закла ли на поверху вище. Отут буде гемор. Від тупості вони так зробили і неповазі до норм і стандартів скоріше заради розширення туалету за рахунок вентканалу, або рознесли і випиляли санблок бетонний. Таке часто буває, тіпа моя квартира що хочу то  і роблю. Але забели норму закону, що комунікації загальні і то є спільна власність по закону 2015р.

Якщо прийде управляюча, попросіть теж ознайомитись з проектом будинком, там в техдокументації є переріз санблоку і в видно конструктивно вентканали на схемах і кресленнях монтажних.
Якщо будуть на пальцях без схеми, то питання до якості утримання і кваліфікації дуууже різко повинно стояти. В техдокументації по вентиляції повинно бути щось однозначно. Пальцем в небо не знаючи конструкції будинку, то стр'омна компанія. Якщо інженер чітко скаже там ось так і так повинно бути і покаже техдокумент часів монтажу ,який отримав від жеку, який повинен бути у управителя, оооо то є норм, діло буде.
Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.

Wildchild

Накреслив як зміг
Мені здається, шо сусіди зверху знищіли наш вихід з бокового каналу у головний, і шоб зовсім не перекрити нам кисень, роздовбали короб у себе під підлогою

ВКБ

#11
Намалював бімба.Мені теж це здається і подовжили туалет, або взагалі розібрали вбудований бетонний блок. Мдааа..

********
Керівнику  управляючої компанії "Суперкомфорт"
ФІО власника квартири будинку вул.Хрешатик #1 квартира#1

     Заява  :help:
(у порядку закону #1023-12 та #417-8)

     У зв'язку з ознаками неналежної роботи вентиляції санвузлу,  :facepalm:
Прошу обстежити якість вентиляції санітарного вузлу,  цілістність і відповідність вентиляційного каналу стояку, де розташована моя  квартира, на відповідність будівельній технічній документації будинку,  будівельним і санітарним нормам.
     Відповідь за наслідками розгляду заяви  надати в строк 5 робочих днів. Надати копію акту  результу обстеження. Повідомити за телефоном # 099-9999999 про готовність відповіді та акту обстеження, які отримаю особисто.

Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.

ВКБ

Номери законів дійсні, чинні  і реальні . Погугліть і впішіть в лапках до номеру їх повну назву. Таким чином запустите механізм виконання договірних зобов'язань і юрвідповідальності, зацікавите керівництво балансом прав відношень :mitsu:
Якщо ти в авто, то все в тебе добре -  ти жируєш.

Володимир

Цитата: Kudrik від 14 Жовтня 2020, 15:18:22Принцип этого""зуба" в том, что никакая естественная тяга не может пойти вниз , каналом глубже чем 1_1,5м, это физика...
Колись мені старий газовик казав що має бути не менше 90 см, але в низ таки піти може, в мене вдома два рази таке вже виходило. Коли дуже холодно було, запалив дровяного котла, теплий дим пішов до гори і доки дійшов до другого поверха то остиг, а далі замість того щоби вийти в димохід, пішов вниз по іншому каналу і вийшов через газову колонку.
Мої бортжурнали: Славута; Ford Fusion

Vitaliy.

Цитата: ВКБ від 14 Жовтня 2020, 15:48:58вздрючить того хто порушив проектну конструкцію будинку попередженням або штрафом.
Вот будет прикол, если окажется, что предыдущие владельцы этой квартиры нахимичили, а теперишнему владельцу придётся расхлёбываться за папередникив )
Цитата: ВКБ від 14 Жовтня 2020, 15:48:58Перевірка туалету 9 поверху.
Думаю это не то. ТС нарисовал на бумаге, у него чужие запахи идут снизу, и на уровне его потолка заворачивают в санузел. Значит там кто то пробил стену, и єто в корне неправильно.
По правильному, от его туалета должен идти вверх индивидуальній канал спутник, длиной до потолка 9-го этажа , и там канал входит в общий вентканал. Кто то где то в одном месте заложил, а в другом пробил, и получился полный дурдом (собственно именно дураки и ломают исправно работающее по непонятной им причине). Или косяк при строительстве, и неправильно пробитая дырка дураком прежним жильцом.
Цитата: Wildchild від 14 Жовтня 2020, 17:00:34Може ще у службу газа накапать??
Это не кухня, газовщики как бы не при чём.
Цитата: Wildchild від 14 Жовтня 2020, 17:00:34прийдеться виводити напряму у загальну шахту свій канал
Так не пойдёт, не будет разгона тяги.
Цитата: Wildchild від 14 Жовтня 2020, 20:26:30Мені здається, шо сусіди зверху знищіли наш вихід з бокового каналу у головний, і шоб зовсім не перекрити нам кисень, роздовбали короб у себе під підлогою
А это вполне может быть. Желаю по полной надрать им задницу скипидаром.
Цитата: Володимир від 15 Жовтня 2020, 08:59:07Колись мені старий газовик казав що має бути не менше 90 см, але в низ таки піти може, в мене вдома два рази таке вже виходило. Коли дуже холодно було, запалив дровяного котла, теплий дим пішов до гори і доки дійшов до другого поверха то остиг, а далі замість того щоби вийти в димохід, пішов вниз по іншому каналу і вийшов через газову колонку.
А ничё, что в дома должен быть ещё приток для свежего воздуха? Обычно люди утепляются, и напроч об этом забывают. И потом при работе котла, воздух не попадает, а котёл высасывает, и в результате обратная тяга, угар в дом, привет похоронщикам.
Занимаюсь ремонтом авто.Радиолюбитель.Электрика и не только.
Я предпочитаю делать в своей жизни то, что мне нравится. А не то, что модно, престижно или положено.
 рус иван пнх